Home Forums Nieuw met diabetes Direct Insuline spuiten?

Direct Insuline spuiten?

Goedemorgen,

Gisteren ben ik bij de huisarts geweest voor een droge mond. Hierbij is mijn bloedsuiker gemeten en was deze erg hoog (31.5). Hier heeft mijn huisarts direct bij de diagnose diabetes type 2 gesteld. Er zijn een aantal zaken gebeurt waar ik toch graag wat meningen over verzamel.

Ik ben dezelfde dag nog doorgestuurd naar de praktijkondersteuner. Zij heeft mij direct insuline voorgeschreven. Ik zou moeten beginnen met Toujero en op 14 eenheden per dag. Daarnaast kreeg ik 1 tablet metformine per dag voorgeschreven. Ik heb gevraagd of het niet mogelijk was om te beginnen zonder insulinespuiten, omdat dit een erg grote impact op mij heeft. Ze gaf vrijwel direct aan dat ik absoluut moet spuiten en het noodzakelijk is. Echter is er nog geen tweede keer gemeten, bloed geprikt of iets dergelijks. Dit is allemaal afgekomen van die ene meting.

Nu lees ik op internet en hoor ik uit ervaringen dat het gebruikelijk is om te beginnen met medicijnen, en alleen insuline te spuiten als het niet anders kan.

Ik hoor heel erg graag jullie mening hierover!

Groetjes, Aron

  • Mr. M

  Tja, 31,5 is wel hoog en ik denk dat de huisarts dit asap naar beneden wil hebben. Metformine werkt niet meteen, dat duurt een paar week.
  Dus vandaar de insuline. Dat kan iid even niet anders.
  Verder zou ik ook asap een glucose meter aanschaffen en bloedprikken. Immers Meten = Weten.
  Meet een paat keer per dag aan het begin (nuchter) van de dag en voor en na maaltijden. Dan heb je in no time een overzicht over je diabetes.

  Succes, Marten

 • Als mens met diabetes probeer je tussen de 4 en de 8 te blijven met je bloedglucosewaarden, met 31,5 lijkt insuline spuiten me onontkoombaar. Misschien kun je met leefstijlaanpassingen je medicijngebruik verminderen. Diabetes is echter een complexe ziekte met veel variabelen, ga je inlezen op de websites van DVN, DFN en Bas van der Goor stichting, die overigens in het voorjaar gecombineerd gaan worden. Verdiep je in voeding en wat je kan drinken, gebruik bijv de eetmeter app. Leer over snelle en langzame koolhydraten, er komt veel op je af.

 • Heeft de huisarts ook even een bloedtestje gedaan om type 1 uit te sluiten? Je kunt namelijk ook LADA hebben. Dat zou die hele hoge waarden wel verklaren.

  • Mr. M

  Och, ik heb LADA en mijn glucose waarde was 15.
  Het is trouwens geen bloedtestje, maar een serieuze test op anti-stoffen (mbt Type 1, een auto-immuun ziekte).
  Omdat ik van mening verschilde met de internist, heb ik echt door moeten duwen om de test te laten doen. De uitslag is over ongeveer 3 week. Ik was positief op 1 anti-stof, dus type 1.

  gr Marten

  • amr

  Met zo’n hoge waarde wil je zeker direct insuline spuiten, dat is ontzettend gevaarlijk en schadelijk voor heel je lijf.
  Je kan er later misschien weer vanaf met leefstijlveranderingen, maar nu eerst die waarde naar beneden!

 • Sterkte en succes.

  • daven

  ik vind het ook wel kort door de bocht van de huisarts om te zeggen type 2 ,zonder verdere testen 31,5 is echt wel hoog ! Als ik gigantisch veel snoep en eet kom ik niet hoger als 22 (als type 2 ) Afhankelijk welk type je bent kun je wel of niet zonder insuline ,leefstijl aanpassen helpt bij beide types !

  Sterkte en ben benieuwd welk type je uiteindelijk bent ,een verdere test is zeker aan te raden !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.