Home Forums Lichamelijke complicaties diverse problemen

diverse problemen

In de afgelopen jaren van alles gehad: carpaal tunnel aan beide handen, frozen shoulders beide schouders, polyneuropathie en dunnevezel neuropathie ( beiden erg pijnlijk) en recentelijk gastroparese als uitkomst van een onderzoek wat het nog gecompliceerde maakt om de glucosewaardes goed in balans te houden.

 • Wat doe je aan de klachten? Slik je medicatie ?

  • Herma

  ik heb ook al 4 jaar dat mijn schouders vast zitten en heb nu sinds 1.5 jaar polyneuropathie aan beide voeten. Mijn suikerwaardes worden steeds hoger. ik spuit 2x daag langwerkende novomix en metformine. Ze willen mij nu aan het nog meer spuiten hebben. Ik krijg de neiging om het spuiten een tijdje stil te leggen om eens te zien wat er gebeurt. Wat heeft u aan de problemen gedaan.
  mvg
  Herma

 • Herma, ik denk, als je met spuiten gaat stoppen, dat de neuropathie heel snel erger gaat worden.
  Dezelfde vraag als de topic starter, heb je er medicatie voor?

  • Herma

  Zo dat is een snelle reactie. Ik heb er geen medicatie voor gekregen. Maar die voeten wordt steeds erger. Ik ga maar weer naar de arts toe. Dank voor uw reactie
  Mvg herma

  • Vraag een verwijzng naar een neuroloog
   Op tijd er bijzijn kan je veel ellende besparen.

 • Ik zit te lezen op de computer en zie alles binnenkomen, vandaar de snelheid.
  Je kunt meer lezen over neuropathie op https://www.dvn.nl/Wat-is-diabetes/Lichamelijke-complicaties/Zenuwen
  of http://www.neuropathie.nu
  Je kunt aan de huisarts vragen pijnstillende crème te bestellen voor je
  via de laatste genoemde site.
  Ik heb zelf 58 jaar type 1 en al ca. 30 jaar neuropathie. Slik geen reguliere middelen, wel heb ik acupunctuur en supplementen. En probeer nog steeds zoveel mogelijk te bewegen.
  Sterkte met alles, groet, Elly

 • Hi Elly,en de Beste wensen voor
  Iedereen in 2019
  Ik heb een waslijst van pillen tot injecties.
  Ik heb een lange lijst van aandoeningen, polyneuropathy/dunnevezel neuropathy,gastroparese.
  Met mijn medicatie en etens gewoontes zit mijn HBa1c ( 3maandelijks)tussen de 6.5-6.7 wat helpt met het Vertragen van neurologische problemen.
  Helaas heb ik nu iets bij gekregen niet diabetes gerelateerd maar toch weer iets dat weer doorwerkt, epileptie heeft veroorzaakt dat meerdere keren in het ziekenhuis deed belanden.
  Ze zijn nog steeds aan het uitvogelen om een goede balans te vinden.

  • Rodia1

  Hallo martin85,

  Je zou eens kunnen overwegen om kurkuma te gaan gebruiken, dit doe ik nu al een aantal jaren en heb mede door het gebruik hiervan nu een stabiele bloedsuikerspiegel, tenminste dat is mij wel opgevallen.

  Ikzelf koop geen dure supplementen die ook voorgehouden worden maar maak mijn eigen brouwseltje, en neem dit ’s ochtends op mijn nuchtere maag in, is in het begin vies van smaak maar went op den duur wel.

  Toevallig hedenochtend voor de 3 maandelijkse controle bij mijn praktijkondersteuner geweest en was blij verrast en mocht zelfs minder gaan spuiten, zo mooi zijn die waardes nu.

  Ook vanwege de meerdere hypo’s die ik nu wel wat meer heb.

  Dat ik mag zakken met de eenheden heeft ook te maken dat ik sinds het begin van de maand met mijn eetpatroon aan het stoeien ben, ben zelf veel te zwaar en moet duidelijk aangepakt worden.

  Ik ben meer gaan bewegen en let nu beter op wat ik eet.

  Wellicht is het ook iets voor jou, of eigenlijk iedereen.

 • Martin en Rodia,
  Kurkuma met een klein beetje zwarte peper, liefs vers. En verder heb ik ook zo , n klutsje zelf samengestelde supplementen. En voor mij werkt het ook al jaren prima. Soms verander ik iets maar de kurkuma blijft er in.Die gaat trouwens ook door de soep die ik vaak kook.

  • Rodia1

  Ik maak mijn kurkuma brouwseltje op deze manier, kurkuma poeder uit de Aziatische winkel met vers gedraaide zwarte peper en daar doorheen olijfolie en dat tot een soort pasta roeren.

  Daar neem ik dan een halve dessertlepel van op mijn nuchtere maag en drink daar wat water bij, om het goed door te kunnen slikken, ook doe ik er gelijk van gemberpoeder doorheen, maar hoeft niet.

 • Herma, is er al verbetering met alle klachten??

  Rodia, ik heb als basis Kefir (goed voor de darmen) met dus de kurkuma+ zwarte peper en duivelsklauw (dat is een pijnstiller) en nog meer supplementen, maar dat wisselt nog wel eens. Carnitine zit er ook altijd in. Dat is voor de energie.En magnesium. Ik koop vaak de supplementen in poedervorm, is goedkoper als in pil vorm.

  • Rodia1

  Hallo Elly,

  Ik lees in je bericht dat duivelsklauw een pijnstiller is, en nar wat googelen lees ik dat dit de pijn van artrose ook zou verlichten, heb jijzelf ook die ervaring?

  Tegen de pijn van artrose slik ik momenteel 3 x 1000 mg paracetamol en 2 x 500 mg glucosamine/chrondeteine met msm, die laatste om de gewrichten soepel te maken.

  En door veel te bewegen is het redelijk uit te houden, maar af en toe is het behoorlijk mis.

 • Hoi Rodia, onder een merknaam is het idd. te koop tegen artrose. Maar in het Nederlands is het duivelsklauw (niet verwarren met kattenklauw)
  Al die paracetamol is op den duur ook niet zo goed voor je lijf.
  Ik heb het merk Jacob Hooy. Het mag niet gebruikt worden als je bloedverdunners slikt. Het zal wel te koop zijn bij een gewone, ouderwetse drogisterij. Of via internet bij de firma zelf.

  • Rodia1

  Hoi Elly,

  Die duivelsklauw heb jij denk in poedervorm, hoe neem je dit dan in of doe je het ergens doorheen?

  Ik zie dat Holland en Barrett het ook heeft in capsules, zit daar een wezenlijk verschil in of weet jij dit niet.

 • Rodia, het poeder gaat met de andere poeder supplementen en de Kefir (lijkt op karnemelk) door elkaar, eventueel wat smaakdruppels en dan is het te drinken.
  Het enige verschil is dat het poeder goedkoper is. Ik ben ooit ook begonnen met de pillen.
  Bij artrose kan je ook groenlipmossel pillen slikken. Schijnt erg goed te zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.