Home Forums Behandelaren DM en hoge bloeddruk

 • Mel83

DM en hoge bloeddruk

Hallo allemaal,

Zijn hier ook mensen met DM in combi met hoge bloeddruk ? Ben erg benieuwd naar jullie ervaringen en tips ?
Van de week zat ik weer op de huisartsenpost met een bloeddruk van 200/125, de 3e bètablokker is inmiddels voorgeschreven op 1 dag buiten 2 andere medicijnen om. Maar nog knalt het er af en toe doorheen. Donderdag wordt er een hartecho gemaakt bij de cardioloog. Heb ook veel druk op de borst. Hartfilmpjes waren tot nu toe goed.

  • PeterB

  Ik ben een man van 65 met DM type 2. Mijn bloeddruk was al een paar jaar te hoog (Ongeveer dezelfde waarden die u noemt) Naast betablokker kreeg ik lonnoten, en diverse soorten diuretica (plaspillen) Niets werkte.
  Ik ben in het UMC Maastricht geweest op verwijzing van mijn internist. Een kleine medicatiewijziging leidde bij mij tot een bloeddruk van 145/90. In Maastricht zijn er meerdere wegen welke naar Rome leiden op bloeddruk gebied. Zeker de moeite waard om dit eens met uw eigen internist te bespreken.

  • Chaim

  Dit topic is al even niet meer actief, maar voor mij nu relevant.
  Mijn bloeddruk mat bij twee verschillende behandelaars hetzelfde: 155/90
  De huisarts wil nu een tweede keer meten en dreigt met pillen.
  Ik moet nu al altijd in de buurt van een toilet blijven of weten waar ik er een kan vinden, omdat ik zoveel plas. Diuretica (plaspillen) worden bijna standaard voorgeschreven, alsmede bloeddrukverlagers en bèta-blockers. Bij voorkeur meerdere soorten tegelijk. Pillen die goedkoop geproduceerd kunnen worden en dus een vette winstmarge voor de farmaceut (en misschien wel een – verboden – bonus voor de huisarts en winst voor de verzekeraar) opleveren.

  Ik heb helemaal geen trek in die pillen. Ik zat 5 jaar geleden al aan de 30 pillen per dag en werd steeds zieker. Ik heb toen zelf besloten dat ik mijn lijf een kans wilde geven en ik knapte zienderogen op.
  Al die pillen die ze bij een hoge bloeddruk voorschrijven lijken tegendraads te werken voor je bloedsuikers. Ik begin net een klein beetje ingesteld te raken, na 1,5 jaar insuline te spuiten. Ik zit niet te wachten op de-regulering door pillen.

  De huisarts kent mijn bezwaren, maar neemt dat verder niet serieus, omdat ik niet serieus wordt genomen. Een andere huisarts is geen optie, want hier zitten alle praktijken dicht en zo niet dan alleen nieuwe mensen in de stad, geen weggelopen patiënten uit andere praktijken.

  Wat is jullie ervaring met medicatie voor een hoge bloeddruk? Ik heb het topic over bèta-blockers gelezen en dit artikel http://www.bloedsuiker.nl/473/4093/diabetes-meer-insuline-nodig-door-de-behandeling-van-hoge-bloeddruk.html

  Daar word ik niet blijer van, maar denk dat ik meer heb aan ervaringen dan aan theoretische artikelen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.