Home Forums Voeding DM2 na Atkins/South Beach/WHJE?

DM2 na Atkins/South Beach/WHJE?

Ben geschrokken toen ik de gehele tekst van de nieuwe voedingsrichtlijn doorlas.
Op de pagina’s 20 en 30 staat: “Mogelijke bevordering van niet-alcoholische leververvetting en insulineresistentie moet nader worden onderzocht voordat kan worden gesteld dat het langdurig volgen van zeer-laag-koolhydraten-diëten veilig is”.
Ik ben in 2005/2006 heel veel afgevallen met WHJE (weet-hoe-je-eet), heb dit programma bijna 1,5 jaar gedaan, de jaren daarna tot eind 2012 deed ik regelmatig periodes bijvoorbeeld Atkins of South Beach, en telkens als ik weer ‘normaal’ ging eten kwamen alle kilo’s inclusief de rente pijlsnel terug.
Vanaf 2012 ben ik insulineresistent en sinds kort is de diagnose DM2 gesteld. (in 2012 werd ik ook erg naar van koolhydraatbeperkt eten…)

Heb ik nu mijn eigen gezondheid verwoest door jaren lang met regelmaat gedurende 3 – 18 maanden koolhydraatbeperkt te eten?
Zijn er meer die dit patroon herkennen?

    • SimonW

    Er staat dat niet helemaal duidelijk is dat het veilig is. Als je bij de voetnoot kijkt naar het artikel wat erbij staat dan zijn daar nog geen harde conclusies aan verbonden en ik vind bij PubMed ook wel artikelen die een andere richting op wijzen. Dan zal waarschijnlijk ook nog wel uitmaken hoe lang en streng je een bepaald dieet volgt en er zijn natuurlijk verschillen tussen Atkins en South Beach. Kortom, kan wel even duren voordat je hier een duidelijk antwoord op krijgt. Maar een begrijpelijke vraag!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.