Home Forums Lichamelijke complicaties Doorslaaptips gevraagd voor partner van lief met continu-sensor

 • Maharet

Doorslaaptips gevraagd voor partner van lief met continu-sensor

Hi!

Graag vraag ik om jullie meedenkhulp aangaande een uitdaging die ik ondervind met betrekking tot slapen met mijn lief. In het kort:
Hoe slaap je goed door als er regelmatig een continu-sensor af gaat bij je partner?

Extra toelichting: Mijn lief heeft dus gelukkig voor hem een continu-sensor. Die helpt al meer met balans vinden en zo goed als mogelijk voor zichzelf zorgen. Voor mij echter is het nogal een uitdaging. Een die indirect ook bij mij voor lichamelijke en mentale complicaties zorgt: als we samen slapen gaat het brave apparaatje bijna elke keer af. En met een beetje pech zelfs twee, drie of vier keer. Gezien ik zelf nogal slaapproblemen heb en het een van de oorzaken is van flink verminderde leefomstandigheden is dit een groter ding dan ik zou willen.

Extra nog omdat lief ook nog snurkt dus zelfs als ik de onderbreking te boven kom en weer weg kan dommelen dan zijn de geregelde snurkconcerten weer degenen waardoor ik alsnog niet door kan slapen. Ik heb al een heel eind geleerd om relaxter om te gaan met slaapstress en merk daar ook veel vooruitgang in op vooral de dagen dat we niet samen slapen. Maar deze vorm van slaaponderbreking is toch wel een vrij letterlijke en acute vorm van stress die maar moeilijk mentaal of met gangbare oordoppen op te vangen is. Beide geluiden gaan namelijk dwars door die dopjes heen.

Mijn wens van het moment is dan ook een hulpmiddel waarmee ik zowel zijn gesnurk als het trillen en piepen van het apparaatje zo min mogelijk hoor. Ook omdat ik nog geen andere oplossing kan bedenken.

Heeft iemand ervaring met hulpmiddelen die ervoor zorgen dat het trillen van het apparaatje juist zoveel mogelijk ongemerkt blijven gedurende de nacht? Of heeft iemand een andere briljante suggestie?

Ik denk zelf nu aan oordopjes op maat maar ik ben wat huiverig voor het uitgeven van veel geld voor iets dat mogelijk niet helpt vanwege de frequentie en/of bottrillingen die ook bij mij teweeg worden gebracht door het behulpzame apparaatje.

Tot slot ben ik ook huiverig voor de kwaliteit in ondersteuning en algehele relatievoering die ik hem kan bieden. Het is al lastig genoeg dat hij dusdanige zorgen heeft dat er überhaupt een continu-sensor nodig is, laat staan dat hij ook nog eens een partner heeft die vaker intens emotioneel reageert wegens slaapgebrek en daardoor ook wat minder kan steunen dan gewenst. En dan hebben we het nog niet eens over de zorgen die hij voelt als ik weer vertel over niet kunnen slapen of die ik andersom voel als het me teveel wordt.

Alvast dank voor het lezen en meedenken!

  • Jasper

  De enige tip die ik kan geven is oordopjes, net zoals je zelf al aangeeft. Die helpen dan hoop ik tegen het gesnurk en de trillingen / geluiden van de sensor.

  ik moets hem even 2x lezen…

  Tot slot ben ik ook huiverig voor de kwaliteit in ondersteuning en algehele relatievoering die ik hem kan bieden. Het is al lastig genoeg dat hij dusdanige zorgen heeft dat er überhaupt een continu-sensor nodig is, laat staan dat hij ook nog eens een partner heeft die vaker intens emotioneel reageert wegens slaapgebrek en daardoor ook wat minder kan steunen dan gewenst. En dan hebben we het nog niet eens over de zorgen die hij voelt als ik weer vertel over niet kunnen slapen of die ik andersom voel als het me teveel wordt.

  Uit je quote haal ik dat je bang bent dat je niet genoeg kan ondersteunen / doen voor je partner, maar volgens mij doe je wat je kan toch?, dan is dat toch genoeg! meer kun je niet doen!

  Diabetes is best lastig idd, het is fijn als je hier ondersteuning bij krijgt, maar mij gaat het ook prima in m’n eentje af.
  Ik denk trouwens dat het niet anders is voor iemand met diabetes om een partner met slaapproblemen te hebben (en er zelf de oorzaak van te zijn) als voor iemand zonder diabetes. Ik hoop dat jullie een goeie oplossing vinden voor je nachtrust, ik kan er helaas niet echt bij helpen..

  • Wallie

  Een smartwatch?
  Eentje die trilt en als je die eventueel anders afstelt dan de piepjes van het alarm zal je partner denk ik eerder wakker worden van de trilling. In principe heb jij hier dan geen last van. Even uitzoeken welke smartwatch het dan precies is en een leuk kerstkadootje ha ha.
  Dat is hoe ik het lange tijd heb gedaan.

   • Maharet

   Dank voor de reacties! :-) Ik heb nog een vraagje aan Wallie, hoe bedoel je dat met de smart watch? Heb jij er een gekoppeld aan de sensor zodat die geluiden doorgeeft?

 • oplossing, nou ja oplossing een beetje om de nukken van de pomp heen werken, je kunt het waarschuwingsniveau van de pomp ’s nachts anders instellen, bij mij heb ik dus de alarm stand voor de nacht bij een lagere waarde gezet dan wat hij overdag staat, dat zorgt ervoor dat hij niet zo snel alarm geeft en omdat je ’s nachts geen inspanning doet zal de bloedsuiker ook meestal niet zo sterk omlaag duiken.

  Oordopjes dempen het geluid maar zorgen er altijd voor dat je nog wat blijft horen, ik vrees dus dat je met geen enkel oordopje het stil krijgt, daarnaast gaat de pomp ook trillen, en als je partner niet reageert gaat bijvoorbeeld de 640 pomp steeds meer lawaai maken :-)

  • omdat je ‘s nachts geen inspanning doet zal de bloedsuiker ook meestal niet zo sterk omlaag duiken.

   Misschien is dat persoonlijk? Ik leer, nu ik de FSL gebruik, dat ik om middernacht (dan slaap ik meestal) een piek heb en dan binnen twee uur een enorme duik naar beneden maak. Meestal gaat dat samen met de eerste keer wakker worden, in de nacht. Ik hoop bij de volgende afspraak met de internist een idee te krijgen hoe dat komt.

  • Wallie

  Ja meeste sensors hebben wel mogelijkheden tot koppelen met een smartwatch.
  En inderdaad die kan het alarm trillend doorgeven aan uw man tijdens het slapen. Wel zo rustig… :) ?

  Zelf gebruik ik een freestyle libre icm miao miao en een fossil smartwatch. De alarmen heb ik eerst op trillen. Wanneer ik niet wakker wordt en/of de waardes nog verder gaan afwijken dan pas gaat er een echt alarm af.

  • Hoi,

   Welke type fossil smartwatch gebruik je

   Gr,Hilbrand.

  • Joyce62

  Hallo Maharet,
  Ik begrijp je probleem heel goed! Zelf heb ik ook doorslaap problemen en een continue glucose meter. Soms wordt ik er gek van. Als ik dan eindelijk goed slaap gaat dat ding weer eens piepen en kom ik daarna maar niet in slaap.
  Wat ik nu doe is voordat ik ga slapen meet ik en dan bolus ik eventueel iets bij en als hij wat laag is dan zet ik de basaal voor een uur stil. Ik heb nu snachts het gepiep uit gezet bij een hoge waarde. Alleen nog bij een lage waarde gaat de pieper af {eerst trillen en als ik niet reageer steeds harder piepen}
  Ik weet niet of je partner last heeft van hoge of lage waarden in de nacht.
  Meestal weet je wel of je savonds “anders” gegeten hebt en misschien niet secuur hebt kunnen bolussen. Bv als je uit eten bent geweest, dan vind ik het vaak lastig om de juiste koolhydraten in te schatten. Dan kan het wel eens gebeuren dat ik smorgens bij het opstaan wat hoger zit. Maar dat neem ik dan voor lief en corrigeer ik dat dan weer bij het ontbijt. Dat beter dan een gebroken nacht. Want inderdaad als hij snacht hoog wordt blijft dat ding maar piepen omdat het in principe ook lang duurt voordat de waarde weer zakt. En al heb je bij gebolust dan blijft de sensor maar waarschuwen dat hij te hoog zit. Dat is echt irritant. Voor een lage waarde heb ik wel de pieper aan, omdat ik er ook niet meer wakker van wordt als mijn waarden zakken.
  Samen met de diabetes verpleegkundige hebben we mijn basaal aangepast, zodat hij snachts niet zo daalt. Laat je partner dit met zijn diabetes verpleegkundige door nemen. Misschien is het mogelijk wat aanpassingen te doen om te voorkomen dat er snachts gepiept wordt door een hoge of lage waarde. Dat geeft jou maar ook hem wat meer rust in de nacht.
  Ik wens jullie beide veel sterkte met het vinden van een oplossing.
  Hartelijke groet, Joyce

  • Maharet

  Fijne reacties en ideeën, dankjulliewel!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.