Dr. Richard K. Bernstein • Voeding • Diabetes Trefpunt

Home Forums Voeding Dr. Richard K. Bernstein

Dr. Richard K. Bernstein

Hallo iedereen,

De titel van dit bericht verwijst naar een dokter die zelf diabetes heeft. Hij is inmiddels 86 jaar en heeft al diabetes vanaf zijn kindertijd. Hij heeft een methode uitgevonden om zijn diabetes onder controle te houden, onder andere koolydraatarm eten en alleen langzame koolhydraten. Zijn boek heet diabetes solution. Dit boek heb ik gekocht en volg ik sinds een paar maanden in grote lijnen. En? Mijn bloedwaarden zijn zoals een gezond persoon en mijn diabetes is veel makkelijker onder controle te houden. Het is overigens geen wonder methode. Nu vroeg ik mij af zijn er andere mensen die zijn methode volgen? Ik zou graag wat ervaringen willen uitwisselen.

 • Hello,
  Ja ik ken het boek waarover je spreekt. Als je wil kunnen we er eens over kletsen ☺️.

 • Ja graag 😀, volg jij zijn methode? Zelf houd ik mij zoveel mogelijk aan zijn dieet voorschriften. En gebruik je dan ook reguliere insuline? En wat is de merknaam van de insuline? Werkt dat goed?

  • coriga

  Hoi,

  Ik lees net je bericht. Het boek ken ik en mijn ervaring is dat zijn methode heel goed werkt voor een stabiele bloedsuiker en een voorspelbaar diabetes management. Wij leven met het hele gezin volgens deze leefstijl ivm de diabetes type één van mijn beide kinderen. Omdat het zulke goede resultaten geeft ben ik samen met stichting je leefstijl als medicijn een groep begonnen op Facebook; Diabetes 1 In Eigen Hand. https://www.facebook.com/groups/1106105116508447/
  Heel fijn om met meerdere mensen ervaringen uit te wisselen over de effectieve manier om met diabetes om te gaan.

 • Mijn dochter heeft een paar maanden geleden de diagnose DT1 gekregen en wij zijn dit boek vrijwel gelijk op het spoor gekomen en ben ik ons voedingspatroon gaan aanpassen. Soms moeilijk voor een kind maar ik probeer door te zetten. Zeer stabiele bloedsuiker spiegel sinds 2 maanden, zonder spuiten, geen honger en wel lekker eten maar dit kan ook met honeymoon fase te maken hebben.

 • Hallo,
  Mijn naam is Angela de Rooij. Ik heb al diabetes sinds mijn 13e jaar. (1974)
  Diabetes type 1 niet instelbaar volgens artsen.
  Ik zoek al die tijd al naar oplossingen.
  Ik doe mee!
  Dkt Bernstein geeft ook aan de langwerkende insuline te verdelen in twee keer. Volgens mijn arts levert dat niets op.
  Had het al eens geprobeerd. Maar ik doe het nu sinds gister wel weer. Vlgns richtlijnen v Bernstein.
  Ik houd je op de hoogte!

  • johnny

  Kijk hoe deze vader omgaat met de DM 1 van zijn zoontje…. Ook met hulp van dr Bernstein

  https://www.dietdoctor.com/member/presentations/dikeman

  • Kobus

  Hallo Angela,
  Dit is een beetje afhankelijk welk soort insuline je gebruikt.
  Bij NPH insulatard of de levemir heeft het wel degelijk zin de insuline dosis
  2 keer daags te injecteren. Bij Tresiba heeft dit geen enkel nut.
  (Om het maar even bij NovoNordisk te houden)
  Dit geldt natuurlijk ook voor de vergelijkbare varianten van andere merken insulines.
  Gr. Kobus

 • Misschien moet ik ook eens een boek schrijven hoe ik mijn diabetes onder controle houd, namelijk zonder insuline. Natuurlijk heb je daar dan wel een alternatief voor nodig om hyperglycemie te voorkomen.

  “A group of researchers, led by Roberto Coppari, professor in the Department of Cell Physiology and Metabolism at UNIGE, has just demonstrated that insulin is not vital for survival. By eliminating this dogma, scientists are now considering alternatives to insulin treatment, which poses many risks to patients. An error in dosage may cause hypoglycemia, i.e., a decrease in the level of glucose in the blood, which can lead to a loss of consciousness. In addition, about 90% of patients over 55 who have been undergoing treatment for several years develop cardiovascular disease due to elevated levels of cholesterol brought on by the lipogenic properties of insulin.”

  Het niet gebruiken van insuline helpt beter dan wat dan ook bij het bereiken van remissie, het helpt zelfs beter dan een maagverkleining:

  Factors associated with remission were older age, HbA1c <48 mmol/mol at diagnosis, no previous history of GLT, weight loss from diagnosis and previous bariatric surgery.

  De hierbij behorende odds ratios zijn:

  Lower HbA1c 1.31
  Older age 1.48
  Weight loss 4.45
  Bariatric surgery 11.9
  Never taken any glucose-lowering medication 14.6

  https://journals.plos.org/plosmedicine/article?id=10.1371/journal.pmed.1003828

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.