Home Forums Voeding Dr. Richard K. Bernstein

Dr. Richard K. Bernstein

Hallo iedereen,

De titel van dit bericht verwijst naar een dokter die zelf diabetes heeft. Hij is inmiddels 86 jaar en heeft al diabetes vanaf zijn kindertijd. Hij heeft een methode uitgevonden om zijn diabetes onder controle te houden, onder andere koolydraatarm eten en alleen langzame koolhydraten. Zijn boek heet diabetes solution. Dit boek heb ik gekocht en volg ik sinds een paar maanden in grote lijnen. En? Mijn bloedwaarden zijn zoals een gezond persoon en mijn diabetes is veel makkelijker onder controle te houden. Het is overigens geen wonder methode. Nu vroeg ik mij af zijn er andere mensen die zijn methode volgen? Ik zou graag wat ervaringen willen uitwisselen.

 • Hello,
  Ja ik ken het boek waarover je spreekt. Als je wil kunnen we er eens over kletsen ☺️.

 • Ja graag 😀, volg jij zijn methode? Zelf houd ik mij zoveel mogelijk aan zijn dieet voorschriften. En gebruik je dan ook reguliere insuline? En wat is de merknaam van de insuline? Werkt dat goed?

  • coriga

  Hoi,

  Ik lees net je bericht. Het boek ken ik en mijn ervaring is dat zijn methode heel goed werkt voor een stabiele bloedsuiker en een voorspelbaar diabetes management. Wij leven met het hele gezin volgens deze leefstijl ivm de diabetes type één van mijn beide kinderen. Omdat het zulke goede resultaten geeft ben ik samen met stichting je leefstijl als medicijn een groep begonnen op Facebook; Diabetes 1 In Eigen Hand. https://www.facebook.com/groups/1106105116508447/
  Heel fijn om met meerdere mensen ervaringen uit te wisselen over de effectieve manier om met diabetes om te gaan.

 • Mijn dochter heeft een paar maanden geleden de diagnose DT1 gekregen en wij zijn dit boek vrijwel gelijk op het spoor gekomen en ben ik ons voedingspatroon gaan aanpassen. Soms moeilijk voor een kind maar ik probeer door te zetten. Zeer stabiele bloedsuiker spiegel sinds 2 maanden, zonder spuiten, geen honger en wel lekker eten maar dit kan ook met honeymoon fase te maken hebben.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.