Home Forums Medicijnen dringend: verzoek om hulp om insuline te krijgen

dringend: verzoek om hulp om insuline te krijgen

Hallo allemaal, ik ben nieuw in Nederland, diabetespatiënt sinds mijn 15e, ik kom net uit Frankrijk, mijn ziektekostenverzekering wordt niet geaccepteerd bij apotheken, en ik heb moeite om de insuline, als je oplossingen hebt om me te helpen, de prijs van insuline is duur bij apotheken, en ik kan het niet betalen, ik gebruik de humalog- en lantus-pen.
Neem contact met me op als je meer insuline hebt, we wachten op een oplossing of een baan waarmee ik mijn medicijnen kan kopen.

Ik kijk uit naar uw gunstige reactie en accepteer mijn oprechte groeten.

 • Sorry, geen insuline beschikbaar. Meer er zijn diverse regelingen waarvan je gebruik kan maken. Met een recept voor insuline kan je terecht bij een aantal apotheken en betaal je 5 euro per insulinesoort. Dit is als je een onverzekerbare vreemdeling bent. Zie https://www.zorgwijzer.nl/faq/onverzekerbare-vreemdelingen

  De lijst met gecontracteerde apotheken vind je hier
  https://www.hetcak.nl/HETCAK/media/HetCAK/Zakelijk/pdf/onverzekerbare%20vreemdelingen/Lijst-gecontracteerde-Apothekers-oktober-2020.pdf\

  Als je in Frankrijk wel een zorgverzekering had, moet je daar een zogenaamde EHIC kaart aanvragen: https://www.zorgwijzer.nl/faq/ehic Dan krijg je hier zorg.

  • Anke

  Sorry, ik heb ook geen insuline voor je. Bij een Nederlandse zorgverzekering krijg je je insuline gewoon vergoed.

  Op de website
  https://www.geld.nl/zorgverzekering/service/ziektekostenverzekering-voor-buitenlander
  vind ik dit:
  “Europeanen of mensen uit een verdragsland die langer dan 3 maanden in Nederland wonen, moeten een zorgverzekering afsluiten in Nederland. Alleen de basisverzekering is verplicht, maar deze mag je uitbreiden met een aanvullende verzekering.”

  Bij kort verblijf in Nederland
  “Buitenlanders die naar Nederland komen voor een familiebezoek, kort werkbezoek of vakantie, kunnen een zorgverzekering afsluiten voor de periode die ze in Nederland doorbrengen. Dit heet een visitor-verzekering. Als je in je eigen land geen goede zorgverzekering hebt die de kosten voor zorg in Nederland (volledig) dekt, is dit zeker aan te raden. Mocht er iets gebeuren tijdens je verblijf in Nederland, dan dekt deze verzekering de kosten. De visitor-verzekering biedt meestal dekking in heel Europa.”

  “Wie in Nederland werkt, maar in een ander Europees land of in een verdragsland woont, moet in Nederland een zorgverzekering afsluiten.”

  Dus Mohamed, het is belangrijk of je hier blijft wonen, of dat je enkel op bezoek bent in Nederland. Zie de bovengenoemde website voor meer informatie.

 • Jeetje heftig ik ben zelf overgestapt op een pomp heb hier heb hier nog wel 7 insuline pennen lantus liggen en 8 pennen novorapid
  Houdbaar tot september 2021

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.