Home Forums Vakantie Duiken in zee

Duiken in zee

Hey,

Over een aantal weken ga ik met school op vakwerkweek. Ik ga waarschijnlijk naar Malta toe. Een van de activiteiten daar is duiken, eerst 1 dag in het zwembad en dan 2 dagen in zee. Maar kan dit wel met diabetes? Misschien is het ook handig om te weten dat ik de OmniPod heb. IK hoop natuurlijk dat het geen probleem is, maar ik wil het graag zeker weten :)

Groetjes,
Joost

  • Maye

  Wat leuk dat jullie gaan duiken!

  Ik hoop dat m’n reactie nog op tijd komt.

  Check hoeveel druk je pomp aankan (website, gebruiksaanwijzing of producent) en stap
  indien nodig tijdelijk over op insuline injecties.

  Duiken in het zwembad zal geen probleem zijn. In zee zul je normaal gesproken in tweetallen duiken, zodat je bij problemen met zuurstof, verwonding of (bij een beginnende duiker) paniekaanval, elkaar kunt helpen. Maar als jij een hypo hebt e/o bewusteloos raakt, staat de ander er alleen voor. Daarom moet je bij diabetes een derde persoon hebben die meeduikt. Voor jouw veiligheid en die van je duik-maatje, dus zeker wél aangeven dat je diabetes hebt en een derde persoon nodig hebt. Daar hoeft de duikervaring niet minder om te worden natuurlijk – geniet ervan!

  • josjen

  Deze reactie is een jaar naar dato maar toch.

  Ik heb zelf T1D en al 4 jaar een pomp. Sinds 2 jaar doe ik aan sportduiken. Dit kan PRIMA. Je checkt voordat je het water ingaat je waardes en zorgt dat die niet onder de 8 en boven de 16 zitten.

  Een duik is vaak niet langer dan 1 uur (voor beginners niet langer dan een half uur) waardoor het afkoppelen van de pomp prima te overbruggen is. Verder zul je als beginner ook niet dieper dan 12 meter gaan waardoor de kans op problemen vrij klein zijn (de kans op deco’s is zo goed als 0 op die diepte).

  Laat je in NL door een sportarts in het ziekenhuis keuren. In het buitenland zullen ze je niet willen keuren.

  Zelf heb ik inmiddels al meer dan 100 duiken gemaakt. Voornamelijk in Zeeland, maar ik ga ook geregeld tussen mei en september naar Vinkeveen etc. Als je suiker goed in balans is dan kun je prima extreme sporten zoals duiken uitvoeren.

  edit:
  Om daar even op aan te vullen. Ga nooit zoals hierboven met zijn 3en. Dit wordt door alle duikopleidingen afgeraden omdat je dan niet volledige verantwoordelijkheid voor 1 buddy hebt.

  Verder, als je onervaren bent dan is het verstandig om in het buitenland niet met een andere onervaren duiker als buddy het water in te gaan maar met iemand die minimaal 2* (advanced diver) is.

  Spreek met je buddy duidelijk af wat er moet gebeuren als er iets misgaat.

  • FrankvD

  Froegah mocht je niet duiken met suiker.Moest je een huisarts verklaring laten zien dat je geen suiker had, kreeg je dus niet. Dus niet duiken hier in NL. Op de Antillen en Bali en Mexico heb je dat gezeik niet .En zijn tevens ook veel leukere duik locaties dan de Vinkeveense plassen.Zeg wel even aan je buddies wat er met je aan de hand is en meet je bsw even op voor je van de boot af springt , je kan ook nog iets zoets te drinken meenemen voor in het geval je een hypo denkt te hebben . Bij een duik verbrandt je niet extreem veel koolhydraten hoor. Het is meer de stress die een rol kan spelen en zorg dat er op de boot wat te eten is na de dive . Maar vaak is er genoeg . Ik heb altijd een paar van die Mars reepjes in m’n tas zitten.
  Veerl plezier , Frank vD.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.