Een nieuwe Android app voor Freestyle Libre 2 • Hulpmiddelen • Diabetes Trefpunt

Home Forums Hulpmiddelen Een nieuwe Android app voor Freestyle Libre 2

 • Jaap915

Een nieuwe Android app voor Freestyle Libre 2

Hallo,
Ik heb een Android app voor FreeStyle Libre 2 op Google Play gezet:
https://play.google.com/store/apps/details?id=tk.glucodata
Misschien is iemand geïnteresseerd het uit te proberen.
Oorspronkelijk had ik het ontwikkeld omdat de glucose waarden op die FreeStyle Libre reader zo slecht weergegeven werden, dat ik niet in staat was bijvoorbeeld de glucose waarden voor de maaltijd er uit af te lezen. Juggluco (zoals de app heet) geeft het veel nauwkeuriger weer. Het gehele scherm wordt gebruikt. De tijds-as kun je uitrekken door twee vingers uit elkaar de bewegen. Met één vinger kun je het hoogste en het laagste punt van de grafiek omhoog en omlaag bewegen. Als je een waarde op het scherm aanraakt, wordt de precieze tijd en waarde weergegeven.
Voor de Freestyle Libre 2 heb ik er toen de mogelijkheid aan toegevoerd de glucose waarden die via Bluetooth binnen komen (die Librelink alleen maar voor Alarmen gebruikt) direct weer te geven.
Door een library uit de Librelink installatie te gebruiken, zijn de glucose waarden gelijk aan wat door Librelink weergegeven wordt.

  • Ben42

  Ok gedownload, maar nog niet geinstalleerd. Werkt deze naast de gebruikelijke scan app of is deze dan niet meer bruikbaar ?
  Zijn er issue’s als ik ze beiden wil gebruiken, b.v. app de NFC activatie/toegang heeft ?

  Ben

  • Jaap915

  Kun je van Google Play downloaden zonder te installeren?
  Als je Juggluco installeert, kun je nog scannen met Librelink. Als je wilt dat Librelink start wanneer je scant terwijl het niet in de voorgrond is, moet je dat in de Juggluco instelling aangeven. Onvink “Scanning starts app”. Als Librelink in de voorgrond is doet hij het altijd. Librelink is vreselijk kieskeurig over haar alarmen. Nadat je gescand hebt met Juggluco werken de alarmen van Librelink niet meer. De alarmen van Juggluco wel. Het installeren van Juggluco zonder te scannen heeft daar geen invloed op. Alarmen van Juggluco hebben allerlei instel mogelijkheden, zoals welke ringtone er afgespeeld wordt, hoelang er gespeeld wordt en na hoeveel minuten het herhaalt wordt als de conditie aanhoudt.

  • Ben42

  Kun je van Google Play downloaden zonder te installeren?
  Sorry zonder te openen.

  Allereerst mijn complimenten om een app te maken die de gegevens van een sensor kan uitlezen.
  Omdat bij mij achter elkaar 2 versie 2 sensoren niet wilden opstarten heb ik momenteel een oude versie 1 sensor op mijn arm zitten. (Dus sowiezo geen alarmen). Daarnaast gebruik ik tot nu toe altijd een reader (waar de alarmen dus al aan gekoppeld zijn (Nu niet).).

  Momenteel zie ik geen menu, maar het gedrag van de app is wel alsof ik een menu bovenaan in het beeld heb, afhankelijk van de positie kan ik daar een aantal zaken oproepen.

  Scan mislukt (beide apps open) de vibratie van mijn telefoon blijft vibreren ook na het stoppen van alle apps. (telefoon reset).

  Menu’s die ik niet zie maar tevoorschijn kan halen:
  system UI | Notify | List | tijd

  Presentatie van de grafiek en de scans vind ik mooi dat die gescaled kunnen worden en ook dat je gemakkelijk horizontaal door de tijd kunt scrollen.
  Mooi dat je voor de alarmen twee verschillende geluiden hebt. (Hoewel bij hetzelfde geluid wel leerzaam omdat je dan zelf een kort moment hebt om te bedenken of je nou hoog of laag zit en daarmee iets meer bewust bent van je ‘gedrag’).

  Voor zover ik begrijp wordt alleen de Garmin als watch ondersteund.
  (En dat zelfs met het nodige verwachtings management ! )

  Momenteel zie ik dit (nog) niet als vervanging van de Libre App (plus reader).
  (Voor mij op dit moment tenminste).

  Dank je wel voor het bouwen van de App,
  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Jaap915

  “Momenteel zie ik geen menu, maar het gedrag van de app is wel alsof ik een menu bovenaan in het beeld heb, afhankelijk van de positie kan ik daar een aantal zaken oproepen.”
  Juggluco heeft een beetje ongebruikelijke interface. Het bevat geen menubalk. Je krijgt een van de vier menu’s te zien door verschillende vierden van het scherm aan te raken.
  “Scan mislukt (beide apps open) de vibratie van mijn telefoon blijft vibreren ook na het stoppen van alle apps. (telefoon reset).”
  Vreemd! Scande je binnen Juggluco? En hoe zijn beide apps open? Split screen, of werd er de keuze getoond uit beide apps te kiezen? Na het stoppen van beide apps blijft het vibreren? Hoe heb je ze gestopt?
  Ging het scannen hierna wel goed?
  “Voor zover ik begrijp wordt alleen de Garmin als watch ondersteund.”
  Niet alle Garmin horloges, enkel Garmin horloges waar je software op kan draaien en die een touchscreen hebben. De link erheen werkt nog niet. Als je een andere smartphone hebt, kun je in het linker middle menu Notify aanvinken. Hierdoor wordt er bij elke nieuwe glucose waarden een Android notificatie verzonden, die doorgezonden kan worden naar je smartphone. Normaal genomen is dat nogal hinderlijk, maar tijdens sporten of zo kun je dat gebruiken.

  mvg,

  Jaap

 • Hoi.

  Om Libreview te blijven gebruiken,ook voor de diabetesverpleegkundige,moet je 3 a 4 keer per
  dag Librelink nog gebruiken om te scannen,
  die optie is niet aanwezig in Juggluco,
  Wel eens een andere programma gebruikt, begonnen in ziekenhuis ook te klagen,dat te grote gaten zaten tussen de scans

  • Je hoeft Librelink niet te deïnstalleren om Juggluco te gebruiken; je kunt af en toe scannen met Librelink. Ook als een sensor kapot is, is het handig hem nog even met Librelink te scannen om de fout melding door te geven.
   Ik heb overigens nog nooit wat via LibreView doorgegeven aan mijn behandelaars. Wel heb ik weleens Juggluco getoond. Helaas voor hen (maar niet voor mij) stond er geen “tijd binnen doelbereik” bij.

 • Notificatie vind ik geen probleem,fiets veel dan is het ideaal om de bloedsuikerwaardes op de Smartwatch te zien,zet geluiden en trillingen uit

  • Ben42

  Zo ondertussen heb ik de APP een aantal keer gebruikt.

  Opmerking: De app is geen vervanging van de ‘normale’ app die ‘bij’ de Free Style Libre hoort, daarvoor heeft het te veel dingen niet.
  Verder is het zo dat de App in staat is de alarmen van een reader ‘over te nemen’, maar je zou het ook kapen kunnen noemen, want de alarmen verdwijnen dan op de reader en je krijgt ze ook niet meer terug.

  De APP, heeft wel een aantal zaken die van nut kunnen zijn. Het weergeven dan de grafiek bevat iets meer informatie (loopt bijvoorbeeld nog even door nadat de sensor voor de normale app of reader al ge-eindigd is). Laat iets beter de fluctuaties zien en heeft meer scaling mogelijkheden zowel in verticale als in horizontale richting. Alarmen die wat beter te onderscheiden zijn.
  Voor de wat meer technisch onderlegde mensen best een leuk tool om je bloedsuikers en het gedrag van de FLS wat beter te begrijpen.

  Zal ik deze app in de toekomst gebruiken? Waarschijnlijk wel.
  Zal ik deze app inplaatst van de Reader of de App gebruiken? Voorlopig niet.
  Deze App is beslist nog niet af, maar laat wel een aantal extra mogelijkheden zien, ik zal de app daarom in de gaten houden en wie weet wordt deze app nog eens beter dan de gewone.

  Bouwer van deze app, dank je voor je inspanning die je in deze app hebt gestoken.
  Ben

 • Hoi Jaap

  Is het ook mogelijk dat bij te lage of te hoge bloedsuikerspiegel,de flitser op je mobiel gaat flitsen.
  Ben zeer slechthorend,en hoor nachts de alarmen niet.

  mvg

  • De laatste versie van Juggluco bevat een flits alarm.
   Voordat die bij Google Play beschikbaar is zal nog wel een dag duren. Of veel langer, als ze weer eens aan update afwijzen, bijvoorbeeld vanwege de camera permissie die je voor de flits nodig hebt.
   De update is ook beschikbaar op: http://jkaltes.byethost16.com/Juggluco/index.html

 • Hey Jaap,
  Je app klinkt veelbelovend. Ik woon al jaren in oost-europa waar de mogelijkheden voor hulpmiddelen erg gering zijn. Maar dat geeft niks, ik ben al 64 en weet heel goed wat ik moet doen om mijn glucoseniveau aanvaardbaar te houden. Tot nu toe prik ik nog steeds op de ouderwetse manier bloed om te testen. Maar ik ben na jaren zowat poreus geworden en wil graag iets nieuws proberen. En ik wil het simpel houden. Een sensor op mijn arm en een smartwatch die constant de suikerwaarde aangeeft. En graag een alarm bij, door mij zelf in te stellen, onder- en bovenwaardes. Verder hoef ik niks, geen weekoverzicht, geen grafische hoogstandjes, daar doe ik toch niks mee. Mijn HbA1c is bij kwartaalmetingen bij de behandelend arts altijd onder de 6, alles onder controle dus.
  Dus in tegenstelling tot veel anderen wil ik alleen relevante info, zodat ik snel in kan grijpen indien nodig. Eenvoud, vooral voor de wat oudere diabeet maakt het voor hen wat aantrekkelijker om in te stappen.

  gegroet

  • HnD

  Ik wou Libreview op een 2e telefoon installeren maar dat kan niet, na wat zoekwerk kwam ik Juggluco tegen en deze geinstalleerd op een Oppo telefoon, erg handig dat dit mogelijk is en bedankt voor het maken van deze app!

  Op Libreview app krijg ik alleen steeds de melding signaalverlies (alarmen zijn niet beschikbaar. Scan de sensor) maar Juggluco geeft wel gewoon de alarmen..hopelijk komt dit niet door de app?

  Mvg HnD

   • HnD

   Ik had de hele thread niet goed gelezen, maar ik zie het antwoord waarschijnlijk al, als je met Juggluco scant, werken de alarmen op Libreview niet meer, werkt dit ook zo indien je Juggluco op de ene telefoon hebt en Libreview op een ander toestel?

   Mvg HnD

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.