Home Forums Nieuw met diabetes Einde diabetes type 1 in zicht?

Einde diabetes type 1 in zicht?

Ik had gedacht dat het hot news zou zijn op het trefpunt en op de site van DVN.. Maar niets van dat al.
Ik las het vanavond in de snackbar in de telegraaf en later las ik er een nieuwsitem over op RTL. Is dat de reden dat niemand reageert op dit nieuws? Of loop ik gewoon achter en is het oud nieuws?

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/leids-onderzoek-diabetes-type-1-mogelijk-te-genezen

Het is voor mij voor het eerst sinds ik diabetes heb dat ik hoop heb en verwachtings vol ben over deze ontdekking. Ik weet dat er tijd tussen ontdekken – onderzoek – genezen zit maar ben echt hoopvol gestemd.
Vinden jullie me naïef of gaan jullie mee in deze stemming?
Groetjes van Nienke

 • Dit is geen hot item, omdat iedereen nou al zo vaak gehoord heeft dat er een doorbraak is, maar er nog steeds niets gebeurt.

  Ik zit bijvoorbeeld al jaren op het Pendrahorloge te wachten, op dat horloge zou dan je bloedglucosespiegel af te lezen zijn en was rijp voor productie……

 • Nou ben ik redelijk op de hoogte van ontwikkelingen Willy Billy maar ik had echt nog nooit gehoord over insulinecellen die in winterslaap zijn. Ik heb ook over veel ‘doorbraken’in onderzoeken gehoord maar dus nog nooit over de stelling dat diabetes type 1 geen autoimmuunziekte blijkt die alles afbreekt maar die overreageert en de insuline in slaap heeft gesust.. Oh.. als die prof-prins mijn cellen wakker kon kussen met wat voor medicijn ook, mochten ze het gelijk proberen.. Ik voel me nu een soort Doornroosje :)

 • Ik hoop het van harte en vind het op zich wel goed dat men op deze wijze de aandacht op onderzoek vestigt. Dat kan ook weer mogelijk financiering van verder onderzoek mogelijk maken. Maar of iedere claim achteraf echt zo’n doorbraak blijkt?

 • Hoi Nienke,

  Ik was ook blij toen ik het las maar ik wil mijn leven niet laten bepalen door eventuele valse hoop… de meeste diabetici hebben denk ik door de jaren heen een redelijke dosis wantrouwen tegenover het idee van genezing opgebouwd. Je moet jezelf toch een beetje beschermen tegen de mogelijke teleurstelling. Het blijft wel zo dat ze al jaren dingen roepen maar dat 1. ontwikkeling van nieuwe techniek heel veel tijd kost en 2. bepaalde partijen baat hebben bij het bestaan van diabetes. Of de partijen van punt 2 kwade opzet hebben valt over te twisten, maar het speelt mogelijk toch een rol in het feit dat diabetes tot nu toe niet door de medische wereld te genezen is. Het vreemde vind ik ook dat wat er nu eigenlijk gezegd is in dit nieuws, twee jaar geleden ook al gezegd is. Dat de bètacellen in je lichaam niet vernietigd zijn maar alleen in slapende toestand worden gehouden door je lichaam. Dus wat nu het verschil is, is me nog niet geheel duidelijk.
  Toch maar vanuit gaan dat diabetes altijd deel zal uitmaken van je leven, en het idee van deze ziekte niet je dagelijks leven laten bepalen. Zodra je de ziekte écht kan accepteren maakt het weinig meer uit of die er nog wel of niet meer is. Je stelt je geluk dan niet meer afhankelijk van die eventuele miraculeuze genezing.

  Groeten,

  Marije

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.