Home Forums Nieuw met diabetes Emigreren naar Frankrijk

Emigreren naar Frankrijk

Hallo, mijn naam is Rogier. Ik ben voornemens om met vrouw en kind te emigreren naar Frankrijk en zit uiteraard vol vragen en onzekerheden betreffende mijn diabetes (type1).
Dat de zorg goed voor elkaar is in Frankrijk heb ik vernomen van veel mensen, echter geen van hen heeft een chronische ziekte zoals ik. Eigenlijk zoek ik dus mensen die veel weten over de diabeteszorg in Frankrijk, uit eigen ervaring of beroepsmatig.

 • Hoe is je Frans? Als je je daarin kunt redden dan zou ik eens kijken in een Frans forum en me daar de bijdragen door kijken en vragen stellen.

 • Helaas, ik ben wel lessen aan het volgen maar mijn frans is niet goed en zeker niet goed genoeg voor medisch begrip

 • Frans kunnen lezen en spreken maakt dat je je zekerder voelt over je diabetes. Weet je hoe het medische systeem in elkaar zit? Kan je behandelaar je helpen in Frankrijk een medisch contact aan te bevelen?

 • Deze reacties kwamen op onze Facebookpagina binnen:

  Marjolein: Neem veel rolletjes Dextro mee. Wij konden het tijdens onze vakanties in Frankrijk en Spanje nergens vinden

  Maureen: Zijn internist in Nederland heeft als het goed is connecties met andere diabetes behandelaars over de hele wereld. Zo kan hij gemakkelijk in contact komen met een Franse arts, die hem daarna wel verder helpt over hoe en wat!

 • Hallo Rogier,

  Neem ook even contact op met onze collega’s in Frankrijk, misschien hebben zij ook nog de nodige tips. Klik op bijgevoegde link voor de contactgegevens: http://www.idf.org/membership/eur/france/association-francaise-des-diabetiques

  Tevens wil ik je er op wijzen dat je vaak niet verzekerd kunt blijven bij je eigen zorgverzekeraar als je emigreert. Neem ook hiervoor contact de Franse patientenvereniging op, zij kunnen je misschien verder helpen met een overstap naar een Franse verzekeraar.

  Natuurlijk kun je ook advies inwinnen bij je behandelaars hier in Nederland.

  Met vriendelijke groet en veel succes gewenst,

  Thijs van Vilsteren
  Medewerker Klantenservice/Diabeteslijn van de Diabetesvereniging Nederland

  Altijd de op de hoogte blijven van het nieuwste op het gebied van Diabetes? Word lid van de Diabetesvereniging Nederland.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.