Home Forums Hulpmiddelen Ernstige huidproblemen Omnipod

Ernstige huidproblemen Omnipod

Goedemiddag

Ik ben nieuw op dit forum maar al heel lang bekend met diabetes: mijn zoon kreeg de diagnose op zijn 4e en is nu 20. Via spuiten en de medtronic pomp zijn we enkele jaren geleden op de Omnipod overgestapt.
Los van de gebruikelijke verstoppingen en het soms loslaten van de pods, waren we vooral blij met het feit dat de pod draadloos is.
Echter, sinds enkele maanden lijkt hij allergisch te zijn geworden voor de lijm op de pleisters. Onder de pleisters komen vooral op buik en billen grote knalrode / open ‘brandwond achtige’ plekken tevoorschijn. Volgens de dermatologen in het Erasmus in Rotterdam, is dit een bekend en zeer veel voorkomend probleem met de pods en vinden zij dat de fabrikant eigenlijk in gebreke blijft.
We smeren nu met pittige cremes om de plekken (tijdig) dicht te krijgen maar dit is op de lange termijn geen oplossing vrees ik.
Spuiten wil hij eigenlijk niet…..

Concreet is mijn vraag: zijn hier mensen die de pods gebruikten, dezelfde problemen hadden en die succesvol zijn overgestapt op een andere pomp waarvan de pleisters met een andere samenstelling lijm worden gefabriceerd? Dan zouden we die evt. eens kunnen testen op zijn huid.

Alvast bedankt voor jullie reacties!!

Yolanda

 • Er staan op dit forum veel oplossingen voor de problemen met de FSL pleisters, misschien zit daar ook wat voor je zoon bij.

 • Ik was vergeten dat in mijn eerdere bericht te vermelden maar via het Erasmus hebben we idd al een neusspray, cremes en hypo allergene pleisters voor onder de pods geprobeerd maar dat helpt in het geheel niet. Om die reden denk ik dat overstappen op een ander systeem (met andere pleister) een laatste redmiddel zou kunnen zijn voor we terug moeten naar spuiten.

  • amr

  Ik had ook enorm veel last van de Omnipod. Het is ook een grote pleister. Ik ben na de 3 maanden testperiode overgegaan op de Tandem. Nergens last van!

 • En anders misschien zoiets? Ben ik zelf erg tevreden over: https://kaio-dia.nl/product-category/dia-band-armband-beschermt-diabetes-sensor-of-pod/

 • Ik loop er ook mee te klooien yolanda. Ze hebben een nieuwe lijm ontwikkeld, hartstikke fijn :( Ik heb geen brandwondjes maar word wel gek van de jeuk. Beetje jammer dat dit soort variabele ook nog op ons pad worden gegooid, alsof we er niet genoeg hadden.

  Ook ik heb al veel geprobeerd: de neusspray, eczeemzalf, allerlei soorten cremes…

  Ik heb geprobeerd om er sensitive tape onder te plakken, dus de omnipod dan daarop te plakken. Ik bleek alleen ook allergisch te zijn voor sensitive tape, zelfs de zeer zeer zeer sensitive variant.

  Nu heb ik de tip gekregen om “dikke stomapleisters” te gebruiken. Het schijnt dat die beter zijn voor je huid. Ik heb alleen geen idee waar ik die koop en welke ik precies moet hebben.

  (Ik neem aan dat je daarmee ook de pod op de pleister moet plakken. En je moet er dan wel erop letten dat de canule er nog door kan of je moet een gaatje maken ofzoiets.)

  Als iemand hier meer over weet hoor ik dat graag.

  Ik weet niet of je hier wat aan hebt, maar wilde iig laten weten dat er meer zijn met het probleem :(

 • Ellende inderdaad. Wordt er soms gek van. Ik heb ook geen oplossing. Vooral vervelend als de pod gaat lekken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.