Home Forums Hulpmiddelen Ernstige huidproblemen Omnipod

Ernstige huidproblemen Omnipod

Goedemiddag

Ik ben nieuw op dit forum maar al heel lang bekend met diabetes: mijn zoon kreeg de diagnose op zijn 4e en is nu 20. Via spuiten en de medtronic pomp zijn we enkele jaren geleden op de Omnipod overgestapt.
Los van de gebruikelijke verstoppingen en het soms loslaten van de pods, waren we vooral blij met het feit dat de pod draadloos is.
Echter, sinds enkele maanden lijkt hij allergisch te zijn geworden voor de lijm op de pleisters. Onder de pleisters komen vooral op buik en billen grote knalrode / open ‘brandwond achtige’ plekken tevoorschijn. Volgens de dermatologen in het Erasmus in Rotterdam, is dit een bekend en zeer veel voorkomend probleem met de pods en vinden zij dat de fabrikant eigenlijk in gebreke blijft.
We smeren nu met pittige cremes om de plekken (tijdig) dicht te krijgen maar dit is op de lange termijn geen oplossing vrees ik.
Spuiten wil hij eigenlijk niet…..

Concreet is mijn vraag: zijn hier mensen die de pods gebruikten, dezelfde problemen hadden en die succesvol zijn overgestapt op een andere pomp waarvan de pleisters met een andere samenstelling lijm worden gefabriceerd? Dan zouden we die evt. eens kunnen testen op zijn huid.

Alvast bedankt voor jullie reacties!!

Yolanda

  • Er staan op dit forum veel oplossingen voor de problemen met de FSL pleisters, misschien zit daar ook wat voor je zoon bij.

  • Ik was vergeten dat in mijn eerdere bericht te vermelden maar via het Erasmus hebben we idd al een neusspray, cremes en hypo allergene pleisters voor onder de pods geprobeerd maar dat helpt in het geheel niet. Om die reden denk ik dat overstappen op een ander systeem (met andere pleister) een laatste redmiddel zou kunnen zijn voor we terug moeten naar spuiten.

    • amr

    Ik had ook enorm veel last van de Omnipod. Het is ook een grote pleister. Ik ben na de 3 maanden testperiode overgegaan op de Tandem. Nergens last van!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.