Home Forums Zwangerschap Ervaring delen rondom zwanger worden en zwanger zijn

Ervaring delen rondom zwanger worden en zwanger zijn

Hallo,

Momenteel werk ik hard om mooie waardes te krijgen in de hoop dit jaar gezond zwanger te worden.
Graag zou ik in contact komen met andere vrouwen met diabetes t1 die ook dit jaar zwanger willen worden. Ik hoop op die manier wat lief en leed te kunnen delen. Ik weet dat er ook Facebookgroepen zijn maar als ik daar lid van wordt zien al mn ‘Facebookvriendjes’ dat ook en dat wil ik liever niet. Ik weet niet hoe druk bezocht dit forum is. Lees je dit bericht en heb je een zwangerschapswens dan lees ik graag je reactie.

Groetjes Clover

 • In de eerste reactie iets meer over mijzelf: ik ben bijna 30 en ben sinds mijn 19e diabeet. Ik woon samen met mijn vriend en dochter (1,5) in een gezellig dorpje. Mijn bobby’s zijn passen perfect bij een diabeet *not* en zorgen dan ook regelmatig voor problemen. Ik ben namelijk dol op koken, lekker eten en hardlopen.

  • Hoi CLover, Ik zie dat jouw bericht van maart dit jaar is. Heb je inmiddels al goed nieuws? En hoe gaat het? Ik probeer ook zwanger te worden en heb type 1. Ook ik zoek dus naar mensen die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten.
   Groetjes Hba1ctje

 • Hi,

  Nou ik ben ook bijna dertig en zit in het rompslompje “zwanger gaan worden”. Het gaat nu heel goed (voorheen niet zo best). Mijn diabetes verpleegkundige wees erop dat vrouwen met een zwangerschaps wens de Freestyle libre sensor vergoed krijgen. Dus dat heb ik gedaan en wellicht dat ik binnenkort (over twee weken uitslag van de nieuwe huidige HB1CA) al aan foliumzuur mag beginnen. Dat betekent natuurlijk dat groen licht dicht bij is!

  De Freestyle libre sensor is voor mij echt een life changer geweest. Al blijft ‘t verschrikkelijk moeilijk die diabetes. Ook heb ik mijn dieet een beetje aangepast. Hoop dat het zo goed blijft gaan.

  Persoonlijk kijk ik erg op tegen een eventuele zwangerschap. Het lijkt me zo roze wolkloos als je snapt wat ik bedoel. Het lijkt me heel zwaar maar ik ga er toch voor als ik mag.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.