Home Forums Zwangerschap Ervaring delen rondom zwanger worden en zwanger zijn

Ervaring delen rondom zwanger worden en zwanger zijn

Hallo,

Momenteel werk ik hard om mooie waardes te krijgen in de hoop dit jaar gezond zwanger te worden.
Graag zou ik in contact komen met andere vrouwen met diabetes t1 die ook dit jaar zwanger willen worden. Ik hoop op die manier wat lief en leed te kunnen delen. Ik weet dat er ook Facebookgroepen zijn maar als ik daar lid van wordt zien al mn ‘Facebookvriendjes’ dat ook en dat wil ik liever niet. Ik weet niet hoe druk bezocht dit forum is. Lees je dit bericht en heb je een zwangerschapswens dan lees ik graag je reactie.

Groetjes Clover

 • In de eerste reactie iets meer over mijzelf: ik ben bijna 30 en ben sinds mijn 19e diabeet. Ik woon samen met mijn vriend en dochter (1,5) in een gezellig dorpje. Mijn bobby’s zijn passen perfect bij een diabeet *not* en zorgen dan ook regelmatig voor problemen. Ik ben namelijk dol op koken, lekker eten en hardlopen.

  • Hoi CLover, Ik zie dat jouw bericht van maart dit jaar is. Heb je inmiddels al goed nieuws? En hoe gaat het? Ik probeer ook zwanger te worden en heb type 1. Ook ik zoek dus naar mensen die in hetzelfde ‘schuitje’ zitten.
   Groetjes Hba1ctje

 • Hi,

  Nou ik ben ook bijna dertig en zit in het rompslompje “zwanger gaan worden”. Het gaat nu heel goed (voorheen niet zo best). Mijn diabetes verpleegkundige wees erop dat vrouwen met een zwangerschaps wens de Freestyle libre sensor vergoed krijgen. Dus dat heb ik gedaan en wellicht dat ik binnenkort (over twee weken uitslag van de nieuwe huidige HB1CA) al aan foliumzuur mag beginnen. Dat betekent natuurlijk dat groen licht dicht bij is!

  De Freestyle libre sensor is voor mij echt een life changer geweest. Al blijft ‘t verschrikkelijk moeilijk die diabetes. Ook heb ik mijn dieet een beetje aangepast. Hoop dat het zo goed blijft gaan.

  Persoonlijk kijk ik erg op tegen een eventuele zwangerschap. Het lijkt me zo roze wolkloos als je snapt wat ik bedoel. Het lijkt me heel zwaar maar ik ga er toch voor als ik mag.

   • Belle

   Hi Moni77,

   Hoe gaat het nu inmiddels bij jou? Heb je een go gekregen?

 • Hoi meiden! Ik ben nieuw op dit forum maar zit in precies dit zelfde schuitje! Hoe vergaat het jullie tot nu toe, een jaar later! Ik ben erg benieuwd.

  Ik ben ook bijna 30 en nu 5 jaar diabeet. De wens is er al jaren maar sinds 3jaar zijn we er bewust mee bezig. Al 1,5 jaar probeer ik mijn waarden onder de 7.0 te krijgen omdat dit het advies is om ‘groen licht’ te krijgen. Nu ben ik er bijna! Maar nog altijd niet dat groene licht. Wij gaan het nu toch maar gewoon proberen omdat ik mij goed voel en we verdrietig worden bij steeds ‘slecht’ nieuws.

  Wat waren/zijn jullie waarden?

  Groetjes Dionne

  • Belle

  Hallo allemaal!

  Ik ben ook nieuw op het forum en heb ook een zwangerschapswens, maar vind het doodeng haha! Daarom lees ik hier graag mee. Even voorstellen: Ik ben 28 en heb diabetes sinds 1997 (23 jaar). Sinds afgelopen jaar heftige complicaties gekregen aan mijn ogen en nu inmiddels 16 (!) keer gelaserd aan mijn netvlies. Ik wil heel graag het komende jaar zwanger worden, en ben ook op zoek naar medegenoten. Ik moet wachten tot mijn ogen ‘rustig’ zijn, mijn hba1c is 5.3 maar heb veel pieken en dalen waardoor het hbA1c dus gemiddeld ‘goed’ lijkt. Kortom: ik vind het heel spannend om uiteindelijk ‘ervoor te gaan’, ook vanwege mijn wisselende suikers en onrustige ogen.

  @dionne, knap dat jullie ervoor gaan zeg! Mijn diabetesverpleegkundige stelde me ook gerust dat er veel vrouwen met een torenhoge hbA1c binnenkomen die zwanger zijn, dus al veel complimenten voor jou dat je al een tijd zo je best doet om je waarden onder de 7 te krijgen!

  Groetjes,
  Annabelle

  • Thanks Annabelle! Wat naar dat jij zo last hebt van je ogen:( ik zou je helaas geen tips en tricks kunnen geven. Ook ik heb pieken en dalen en zit daarom dus ‘goed’. Wat ik wel kan zeggen is dag, als je het heel graag wilt en jij je zelf goed voelt, go for it!! Jij bent de enige die weet hoe je lichaam voelt en of het goed genoeg is om het te proberen! Het eerste Mamma instinct misschien?? ;)

   Afgelopen maandag heeft mijn internist akkoord gegeven dat wij het gaan proberen met het zelfde verhaal als Annabelle kreeg! Dat er heel veel vrouwen met torenhoge waarde zwanger worden of al zijn! Kijk naar de vrouwen die zwangerschap-diabetes krijgen. Die komen er vaak pas achter als ze al een best aantal weken zwanger zijn en moeten dan nog eens hun gewoontes aan gaan passen.

   Het gaat met mij steeds beter en zit ondertussen op 7,3!! Dus met deze dalen lijn vind mijn internist het verantwoord!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.