Home Forums Hulpmiddelen ervaring met fsl

ervaring met fsl

laatste sensor gaf 2 weken 28 hypo’s van gem. 3.2 mmol elk gedurende 9 uur. De berekende HbA1c was 18 ( 3,8%) De parallele bloed metingen met dezelfde meter gaf 6 tot 9 mmol aan. HbA1c is 44. Ik voel me dan ook kiplekker. Volgens mij zijn er dan ook geen leveringsproblemen maar een fundamenteel probleem. De vochtglucose meting in de huid heeft weinig correllatie met de bloedglucose.

  • Abisko

  Dat is een slecht werkende sensor.
  De beste oplossing is naar de helpdesk Abott bellen en het probleem uitleggen. Zij vervangen de sensor dan kosteloos.

  Als er druk op de sensor zit, bv als je erop slaapt, kan hij niks meten en geeft hij valse hypo’s.
  De fsl is te dom om het verschil te zien tussen geen waarde vinden en lage waardes.

  Het leveringsprobleem is omdat de fabriek in Ierland de Europese vraag niet kan trekken. Ze zijn bezig de productie op te schalen maar dat kost tijd.

 • Het zou een slechte sensor kunnen zijn, maar ik gebruik fsl nu 2 jaar en vele sensoren wijzen te laag aan. Druk op de sensor kan een problem zijn, maar niet 24 uur lang. Hoe is de beste manier om te gaan met de sensor, anders dan onder de arm? Overigens is Abott zeer coulant met allelei sensor problemen.

  • BertW

  @t.heise

  inmiddels aan de 80e FSL sensor (zeer tevreden overigens).

  mijn vrouw heeft aanvankelijk de sensors op de achterkant van de bovenarm gedragen. Later gaf ze de voorkeur aan een plek die minder opvalt en koos voor de bovenkant voorzijde van het dijbeen. Zo kon ze de FSL ook nog makkelijker zittend plaatsen.

  Geen verschil kunnen vaststellen in gebruik, dus sindsdien gewoon op het dijbeen.

  Gr. Bert

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.