Home Forums Hulpmiddelen Ervaringen Dexcom G6

Ervaringen Dexcom G6

Beste allemaal,

Op zeer korte termijn mag ik, via het UMCU, gebruik gaan maken van de Dexcom G6.
Ik ben zeer benieuwd en erg benieuwd naar de alarmen die ik via mijn iPhone binnen zal krijgen.
Ook ben ik benieuwd naar de combinatie met pentherapie, i.p.v. pomptherapie.

In een eerder stadium heb ik gebruik gemaakt van de Freestyle Libre. Helaas heb ik hier mee moeten stoppen, door huidirritatie. Graag hoor ik van jullie of er ervaringen zijn met huidirritatie en de Dexcom (G6).

Ik hoor graag van jullie!

  • m@rtin

  zou je jev ervaringing misschien hier willen posten wijn gaan deze misschien ook zelf aanschaffen voor onze zoon of de enlite sensor we staan nog te dubben
  groet
  m@rtin

  • Zal ik zeker doen!

   Vanmorgen heb ik de gebruikersovereenkomst getekend. Binnen 2 weken word ik opgeroepen voor de instructie met de fabrikant. En dan mag ik beginnen!

  • BertR

  @m@artin: As ik een keuze zou moeten maken, dan zou ik gaan voor de Dexcom G5 of G6 als ik de materialen zelf zou moeten bekostigen. Zowel de G5 als de G6 zijn door techneuten met diabetes gekraakt. Op Youtube en internet forums zijn de methoden hiervoor zo te bekijken en af te drukken.
  Standaard gaat de transmitter van de G6 maar 112 dagen mee. Daarna zet de software de zender uit en is die normaal gesproken niet meer te gebruiken. Zo’n zender kost pakweg € 205,-.
  Als je hem opnieuw activeert, kan hij net zolang mee totdat de batterij leeg is.
  Handige mensen kunnen zelfs de batterijen van de G5 en G6 vernieuwen (zie Youtube). Daarom verkoopt onder andere Amazon zogenaamde “refurbished” Dexcom transmistters (overigens voor heel veel geld).
  Voor de sensoren geldt hetzelfde verhaal. Een set voor één maand koste zo’n €260,-.
  Elke sensor gaat volgens Dexcom 10 dagen mee. Daar heeft Dexcom op zich gelijk aan, maar in de praktijk kunnen ze veel langer mee. In de Verenigde Staten, waar men van alles verzint om op de kosten te besparen, worden deze sensoren 20 – 30 dagen gebruikt. Hoe lang ze betrouwbare meetresultaten afgeven is in hoge mate afhankelijk van de hoogte en fluctuaties van de glucosespiegel. Een verdubbeling van de levensduur wordt door veel gebruikers van de G6 als veilig beschouwd voor regeling van hun insulinepomp. Dat scheelt een bom duiten.

  Groet,

  Bert

  • m@rtin

  hallo bert bedankt voor je reaktie ik ga een even kijken
  gr m@rtin

  • m@rtin

  even wat rond gesnuffeld vooral op youtube is voornamelijk engels ik kan er nog niet zo een twee begrijpen hoe je zo,n sensor verlengd even verder zoeken nogmaar
  gr m@rtin

  • m@rtin

  helaas kan nog niet met de motorola telefoon,

  • Johan

  Hallo, Ben ook recent gestart met G6. (Eerst Libre). Voordelen is natuurlijk de continue metingen plus de waarschuwingen..
  Op zich werkt t goed. Af en toe geen verbinding (aan uitzetten wil helpp). (Her-) plaatsen sensor- zender mi. onnodig gcompliceerd gemaakt. Ik zie mijn oma/ digi-beet dat niet doen. Libre wel..
  Stuk groter dus ook meer hinder dan bij Libre. (slapen/ sporten).
  Vooralsnog postief overheerst.

  Maarrr…. wat blijkt de Dexcom levert GEEN ALCOLDOEKJES erbij.. !!!
  In de instructie/ filmpjes staat dit nb. wel vermeld. ” reinig de sensorplaats met alcoholdoekje”… !!
  Gebeld en idd moet je zelf erbij bestellen.. Wat een Bull-shit.. Iets essentieels voor het gebruik er niet bijleveren.
  Kosten 100 stuks €2 dus 2 CENT PER STUk.. !!

  Ik ben perplex…….. (gelukkig heb ik nog LIBRE- doekjes)

  gr Noel

  • Leowie

  Hallo,
  Ik heb een G6 en ben over het algemeen tevreden. In principe kan de sensor 10 dagen mee, maar bij mij haalt hij dat regelmatig niet. Vaak maar 9 dagen en soms maar 7. Ik kan wel een klachtenformulier opsturen en de gemiste dagen worden bij de volgende kwartaallevering vergoed.
  Is dit een probleem dat meer mensen tegenkomen?

 • Heb een enkele keer gehad dat de sensor het veel te vroeg weer begaf. Bv. veelvuldige sensorfouten. Als je teveel dagen mist, krijg je – na klacht – een nieuwe sensor.

 • Ik zat in een soortgelijke situatie, waardoor ik door irritatie en pijn en jeuk door FSL ook over mocht stappen naar Dexcom G6. Bij mij heb ik aan het begin niet veel verschil gemerkt qua irritatie maar vond wel online methodieken die werken om een oplossingen te vinden. Dexcom heeft nu een brief gestuurd (die heb je waarschijnlijk al wel ontvangen) waarin ook vermeld staat dat mensen last kunnen hebben van de sensorpleister. Een echte oplossing geeft Dexcom als fabrikant niet. Wel wordt er verwezen naar het PDF document dat onder “veelgestelde vragen” (bij vraag 1) te downloaden is. Hopelijk heb je hier wat aan, mocht je met de Dexcom G6 ook irritatie hebben. Succes!
  ps. maar aangezien deze post al even geleden is denk ik dat je inmiddels al wel iets hebt kunnen vinden.

  • amr

  Ik gebruik een neusspray onder mijn Dexcom tegen jeuk en huidirritatie. Deze kan je arts voorschrijven. Dit werkt bij mij perfect! Net als de Dexcom, trouwens. Gebruik ‘m al jaren. Wat mij betreft de beste sensor op de markt.

 • Ik was superblij toen ik vorig jaar de Dexcom G6 kreeg, in combi met Tandem pomp. Inmiddels minder positief helaas.

  Veel huidproblemen door de pleister, ben nog op zoek naar goede barierefolie. Tips zijn welkom!
  Nu 4x in korte tijd dat de naald bleef hangen tijdens inschieten van nieuwe sensor, erg pijnlijk, wondje in de arm, onbruikbare plek, gedoe met klantenservice.
  Een klantenservice zonder inlevingsgevoel, echt Amerikaans bedrijf.

  Helaas nog een paar jaar hiermee doen. Achteraf had ik toch voor de Medtronic moeten gaan.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.