Home Forums Behandelaren Ervaringen met de Omnipod

Ervaringen met de Omnipod

Hoi,
Ik overweeg om over te gaan naar een Omnipod (ik kom van een normale pomp), en ik vroeg me af of jullie daar misschien positieve of negatieve ervaringen mee hebben. Ik ben vooral benieuwd hoevaak het alarm van de pod zelf afgaat. Ik ben musicus en wil uiteraard voorkomen dat de pod begint te piepen tijdens concerten. Ik begreep dat dit alleen gebeurt als er een verstopping is. Dus hoevaak komt dat bij jullie voor?
Jullie zouden me erg helpen met de beslissing!

 • Hallo Jennyisabella,

  Ik ben gebruiker van de Omnipod en je kunt zelf instellen wanneer de pod gaat piepen. Bij mij begint hij te piepen een uur voordat hij gewisseld moet worden. Meer niet. De Omnipod raakt volgens mij niet verstopt. Ik heb het nog nooit meegemaakt.

  • jako

  Ik heb 8 jaar een Medtronic pomp gehad en nu anderhalf jaar een Omnipod. Het grote nadeel van de Omnipod is je niet zelf kunt kiezen wat voor soort alarmmelding je wilt. het is alleen maar piepen. Bij de Medtronic was de mogelijkheid om zelf de alarmmelding in te stellen, piepen of trillen. Dat kan niet bij de Omnipod. De alarmmelding kun je uitzetten met de PDM (afstandsbediening en bloedsuikermeter), maar dat lukt mij niet altijd. En dan is het een heel irritante piep die heeeel lang doorgaat.
  En je hebt standaard een alarm als de 3 dagen van de pomp voorbij zijn, zoals willie75 hierboven al zegt, dat kun je zelf instellen hoelang voordat de 72 uur om zijn je het alarm wilt. Dan gaat de pomp nog 8 uur mee en dan stopt hij er echt mee. Maar ik heb wel een paar keer gehad dat de insuline toediening stopt en dat gaat de Omnipod toch echt piepen. Als je echt geen piepende pomp wilt vanwege je werk dan weet ik niet of de Omnipod wel geschikt is.

  • Anoniem
  • Inactief

  Hallo allemaal ik ben Anjo Bunk uit Scheemda, en heb nu sinds 2014 een Omnipod.
  Ik ben er heel tevreden mee, en kan er goed mee uit de voeten zeg.
  Waar ik wel vaak tegenaan loop is dat de Pod loslaat, en ik het weer vastmaak met leukoplast.
  Van de diabetesverpleegkundige kreeg ik toen het advies om eerst Davilon op de buik te sprayen en dan de Pod te plaatsen en dat de Pod dan goed blijft zitten, maar ook dat liet wel eens los.
  Toen kreeg ik het advies van Ypsomed om Skin Tac Wipe te gebruiken, wat een soort lijm op een gaasje is en die smeer je voor je de Pod plaatst op de buik bijvoorbeeld, en het zat gelijk goed vast allemaal dacht ik.
  Maar als ik ga douchen gaat de Pod al weer wat los zitten en moet ik toch weer leukoplast gebruiken om de Pod op zijn plaats te houden.
  En zwemmen? dat doe ik al niet meer op het moment, want ook dan gaat de Pod los.
  Wie weet of er nog andere middelen zijn om onder de Pod te doen zodat je een goede bevestiging op de huis verkrijgt?

  En een reactie op bovenstaande: ook bij gaat de pomp piepen een uur voordat er een nieuwe op moet, en als er een verstopping is gaat de piep wel irritant lang door, wel vervelend maar misschien wel goed , zo hoor je wel duidelijk als er wat aan de hand is natuurlijk.

 • Hoi Anjo, Op het topic over de ervaringen met FreeStyle Libre wordt hier ook over gesproken, op pagina 5/6.
  Ook het topic over Loslaten infuuspleister door overmatig zweten heeft wat reacties gekregen.

  Tips die we voorbij hebben zien komen, zijn deze:
  – Een skin tac gebruiken: https://www.dvnwinkel.nl/product/2816/skin-tac-wipe
  – Na het plaatsen vastplakken met leukoplast pro LF; dat is een pleister met katoen en blijft ook na het bad goed zitten
  – Ik heb er zomers last van loslaten en plak op de randjes van de pleister een goed plakkende pleister. Eronder doe ik dan Cavilonspray om de huid te beschermen. De cavilonspray kan ik voor mijn punten bestellen bij de puntenwinkel van dvn
  – je kunt een alternatieve plek proberen voor je pod, bijvoorbeeld je bil, zodat-ie onder je onderbroek zit
  – Bij de duitse website http://www.zuckerschmuck.com heb ik pleisterringen aangeschaft, die er ook nog eens leuk uitzien.
  – sporttape gebruiken
  – In het begin had ik met name ‘s-zomers door transpiratie nogal eens last van het loslaten van de infuusnaald (op de buik). Dat heb ik opgelost door eerst een Tegadermpleister te plakken, dan de infuusnaald er doorheen te prikken. Het plakoppervlak is dan veel groter
  – ‘s nachts en als ik met mijn rugzak op stap ga, doe ik er elastisch fixatietape om
  – fixomull, dat is wat zachter voor de huid
  – Je huid vooraf goed ontvetten, met bijvoorbeeld een alchoholdoekje

  Succes. En laat ons weten welk advies voor jou werkt en of je nog aanvullingen hebt gevonden.

 • Over de piepjes: als je de pomp op bijvoorbeeld 70% of tijdelijk uit zet, gaat er af en toe een piepje ter herinnering. Ik weet niet hoe vaak maar in ieder geval elk half uur. Altijd leuk tijdens yoga ;)

  • jako

  Klopt ping, en ook als de bolus klaar is piept de pod.

 • Op onze Facebook-pagina kwam nog een tip binnen over het loslaten van de pod:
  Hélène: in ieder geval niet schuin op je lichaam aanbrengen zoals mijn diabetesverpleegkundige vertelde. Sinds ik dit niet meer doe heb ik (nog) geen lekkages gehad. Gewoon horizontaal met de ‘ronde punt’ naar het midden van je lichaam.

 • Hoi

  Ik ben sinds 2 weken over op de Omnipod. Tot nu toe gaat het heel goed.
  Alleen bij het sporten is hij 1 keer losgegaan. ‘Hij zat zeker op je buik’, was de reactie van een medewerker van Ypsomed. Ja…
  Ik ga nu Skin Tec proberen en eens kijken wat ik aan bovenstaande tips heb.

  Ik zit ook nog te twijfelen over een andere plek. Ik basketbal, en daar zit toch heel wat contact bij (terwijl het officieel een no-contact-sport is!) . Iemand van jullie ervaring met contactsporten?

 • ik zit er nu een jaar aan en baal ervan! mijn buik ziet er niet uit met al die plekken waar de pod heeft gezeten helemaal blauw of rood..mijn armen krijgen meestal een infectie dus zit ik daar met een puist van jewelste!! en van iedere doos die je krijgt zit er meestal eentje extra in maar minstens 1 daarvan weigert altijd contact met het activeren..ik baal ervan al na 1 jaar dat ik eraan zit! ik persoonlijk raad het niemand aan, want mn suiker is ook nog steeds niet op orde! En ik zit hier nog met een voorraadje pods van een jaar die je bij niemand kwijt kan!

  Mrgr,

  Dennis ten Veen
  diabeet vanaf 1973

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.