Home Forums Nieuw met diabetes Ervaringen met de pomp met jonge kinderen en hoe werkt zo’n pomp nou precies?

Ervaringen met de pomp met jonge kinderen en hoe werkt zo’n pomp nou precies?

Hallo,
We zitten er steeds meer over te twijfelen om over te gaan op een pomp voor onze zoon van 3. Hij heeft al een fsl die bevalt heel goed. Maar de insulines spuiten blijven een ramp. Niet gek hoor het ventje is nog zo jong en hij heeft pas sinds 6 weken diabetes t1. Zijn er ouders die al snel zijn overgestapt van spuiten naar een pomp en wat zijn jullie ervaringen is dit een goede keuze geweest? En hoe werkt zo’n pomp nou precies moet je alles wat je wilt eten, alles wat je wilt doen qua inspanningen invoeren op die pomp? En gebeurt het vaak dat het slangetje verstopt? Zoiets heb ik gelezen…

 • Hallo Annefleur 1,

  We hebben nog geen ervaring met de pomp. Ons zoontje heeft de diagnose pas vorige week gekregen. De diabetesverpleegkundige gaf aan dat een pompje aan te raden is pas na de honneymoon.
  Mag ik je gelijk een vraag stellen over de FSL. We hebben hem ook aangeschaft maar we vragen ons af of het apparaat geschikt is voor ons zoontje. Hij is namelijk erg mager en heeft geen vetlaagje op de arm. Is dan het toch mogelijk om de FSL te plaatsen?

  Mvg

  • Hai mama van Dennis
   Ja ik denk zeker wel dat het evengoed een aanrader is, al is het wel heel belangrijk dat je de sensor op een gunstige plek ‘plaatst’ ik heb gelezen dat als je het bijvoorbeeld te dicht aan de binnenkant van de arm doet, het een aantal dagen naar aan kan voelen. Ook raad ik je aan scin tac aan te schaffen en deze op de huid aan te brengen voordat je de sensor plaatst, dan blijft deze nl veel beter (langer) zitten..
   Wij gebruiken hem nu 1 week en zijn helemaal gestopt met vingerprikken in het begin veel vergeleken maar bij onze zoon loopt het nagenoeg gelijk de fsl waardes met de echte bloed waardes zeg maar.. Dus dat is heel fijn, dit verschilt wel per persoon natuurlijk.
   Misschien fijn om ervaringen met elkaar te delen aangezien we in hetzelfde schuitje zitten? Hoe oud is jullie zoontje?
   Gr Annefleur

   • O ja en de naald van de sensor is best diep (voor een kinder armpje) maar dat gaat niet helemaal in de huid hoor, maar een klein stukje daarvan hebben wij ons laten vertellen door onze diabetesverpleegkundige. En ik merkte aan mijn zoontje tijdens het plaatsen dat het hem geen pijn deed, het was meer de schrik..

 • Hoi Annefleur,

  Dank je wel voor jouw antwoord. Ik heb idd begrepen dat skin tac een aanrader is. Ons zoontje is 6 jaar oud, maar ik denk niet dat hij binnenkort zelf gaat prikken, hij is namelijk nogal angstig. Hij is echt onder indruk van de behandeling in het ziekenhuis. Kan nog niet naar school omdat er nog geen afspraken zijn gemaakt met de juffen…:(

  Echt fijn om ervaringen te delen met iemand die het echt begrijp!

 • Hoi annefleur.

  mijn dochter was 3 en half toen diabete,s bij haar werdt ontdekt .
  het spuiten was ook een drama altijd ,ook de insuflon gebruikt en was ook geen succes,na veel tegenwerk van toemalige arts toch overgegaan op de pomp.ze was toen 4 ,ik heb geen spijt van die beslissing toen .ze werdt een vroklijke peuter en wij hebben haast geen gekkigheid met losse slangetjes toen gehad.ze is nu nog steeds blij met de pomp ,is inmiddels een pitte dame van 17 jaar .
  heb je vragen stel ze gerust.ervaring heb ik inmiddels genoeg.
  groetjes annemarie

 • goede avond,

  mijn zoontje van 4 heeft sinds september diabetes type 1.
  Nu heb ik aardig wat gelezen over de FreeStyle Libre en dat lijkt ij ideaal.
  Maar mij is verteld dat die niet vergoed wordt en 2 x 80 euro per maand kost.

  Betalen jullie dit zelf? of wordt het ergens vergoed?

  hoor graag meer van juli

 • Hallo mama van Niels,

  We gebruiken inmiddels de FSL. En ja, we betalen het zelf, bijna € 60 euro per sensor excl. verzendkosten per 2 weken. Maar de FSL is echt een opluchting. Op school worden zijn waarden gecheckt zonder gezeur over het prikken. En zijn vingertopjes zijn weer rosé… :)
  Groetjes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.