Home Forums Hulpmiddelen Ervaringen met Eversense cgm?

 • Haro

Ervaringen met Eversense cgm?

Hallo,

Zijn er hier ook mensen die ervaring hebben met de cgm eversense? Ik heb nu de dexcom 4 maar deze gaat er straks uit. Ik zou dan over kunnen naar de dexcom 6 of de eversense. Omdat deze laatste 6 maanden kan blijven zitten ben ik wel benieuwd hoe deze bevalt. Meet deze vrij nauwkeurig? Heb je veel hinder van de zender? Blijft dit goed plakken? En kun je er ’s nachts ook op liggen? Verder vraag ik mij af of je ook veel reacties krijgt omdat het best wel zichtbaar is met korte mouwen in de zomer. Graag hoor ik jullie ervaringen.

Groetjes,

 • niet zelf aan te schaffen gaat altijd via ziekenhuis

  • Haro

  Dat is bekend dat het via het ziekenhuis gaat.
  Ik vraag daarom ook of er ervaringen mee zijn.

 • Hoi Haro,
  Ik heb geen ervaring met de Eversense,
  maar als ik de Duitse website bekijk dan denk ik dat voor de hinder, het blijven plakken en de reacties de Eversense vergelijkbaar is met de FSL omdat ie op ongeveer dezelfde plek zit.

  Van de FSL heb ik weinig hinder, ik kan er ook gewoon op liggen (ik heb ook geen probleem met de Kaleido pomp, die wat groter is).

  Het plakken van de FSL gaat bij mij in de meeste gevallen ook prima, pas één keer te vroeg losgegaan in ander half jaar.
  Je kan op de Duitse site trouwens een proefpleister aanvragen zag ik https://www.eversense.de/pflaster.html maar of dat gaat vanuit Nederland weet ik niet zeker ivm registratie enzo.

  Ik heb nog geen vervelende reacties gehad van mensen die mijn FSL zien zitten, af en toe wat nieuwsgierige vragen maar dat vind ik geen probleem.
  Zo heb ik zelf ook ooit aan een dame in de supermarkt gevraagd wat dat nu was op haar arm, zo ben ik zelf met de FSL in aanraking gekomen.

  • Haro

  Hoi Jasper,
  Dankjewel voor je reactie. Ik zal ook zeker eens op de duitse site kijken. De eversense is hier ook nog redelijk nieuw, vandaar dat er nog niet zo veel ervaringen te vinden zijn. Is misschien wel vergelijkbaar met de FSL alleen zit de sensor van de eversense onderhuids waar je elke dag een dubbelzijdig plakkend pleister opplakt met daarop de ontvanger. Was wel benieuwd of dat goed blijft plakken de hele dag. Maar we zullen het beleven, want ik mag over op deze sensor. Ben heel benieuwd.
  Heb zelf ook de omnipod en die blijft ook zeker 3 dagen zitten.

  • Chris89

  Hallo,

  gelukkig heb ik de mogelijkheid gehad om naast de Dexcom G6 ook de eversense te proberen en ik ga verder met de dexcom. Veel accurater en minder valse alarm meldingen plus uitval en geen kalibraties meer nodig (merk maar verschillen tot 0.5 mmol/l i.v.m. prikken) In eerste instantie vond ik het opladen van de transmitter bij eversense geen probleem maar als je het een keer vergeet dan heb je er niks aan. Ook de dexcom kun je op je arm plaatsen mits er maar genoeg (vet) weefsel aanwezig is. Kortom het gemak van de dexcom (ook het inbrengen met 1 druk op de knop en je bepaalt zelf wanneer) en zijn accuraatheid kan niet op tegen (toch wel een ziekenhuis afhankelijke kleine operatie en ook voor het verwijderen en afwachtende of het littekentje wegtrekt) het haperen enz. van de eversense cgm. Leuk systeem maar mag nog wel door ontwikkeld worden.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.