Home Forums Hulpmiddelen ervaringen met gebruik glucosemeters?

ervaringen met gebruik glucosemeters?

Ik wil mijn POH/arts gaan vragen of ik (eventueel voor eigen rekening) een glucosemeter kan gaan gebruiken om gedurende de dag mijn waarden te kunnen zien. Een HbA1C uitslag is namelijk geen beeld van het verloop gedurende de dag maar van lange termijn. Ik gebruik momenteel nog geen medicatie tegen Diabetes 2. Kon Metformine niet verdragen naast mijn andere medicatie.
Welke meter en naaldjes adviseren jullie mij? Wat is jullie ervaring hiermee?

 • Ik weet niet waar je vandaan komt maar ik heb een nieuwe liggen hier omdat ik een andere pomp kreeg

 • als je een gewone glucose meter met strips wil, hoef je je poh niet eens te vragen, die kun je zo bestellen.
  Als je niet spuit krijg je zowieso niet zoveel zaken vergoed, maar er zijn diverse startpakketten te koop op internet, hoeft niet zo heel duur te zijn.
  En af en toe een paar dagcurves en tussendoor hoeft ook geen kapitaal aan strips te kosten.

  Een continue meting is behoorlijk duur, en zou ik in jouw “begin”fase nog niet aan beginnen. Deze krijg je als gewone type 2 zonder spuiten waarschijnlijk zowieso niet vergoed, tenzij er andere complicaties zijn die door je poh in overweging genomen kunnen worden.

  • Anke

  Toen ik als POH nog diabeten begeleidde (ik ben nu met pensioen), had ik altijd een aantal meters om uit te delen. Met wat stripjes. Als de meter goed beviel, kon men zelf stripjes bijkopen. De fabrikant gaf mij die meters gratis. Vraag eens bij je behandelaar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.