Home Forums Medicijnen Ervaringen met overstap merk Metformine Sandoz -> Aurobindo?

 • maccer

Ervaringen met overstap merk Metformine Sandoz -> Aurobindo?

Beste lezer,

Zijn er hier meer mensen die door een overstap van Metformine van Sandoz naar Metformine van Aurobindo (want zorgverzekeraar, contract etc) oude klachten terug merken?

Vermoeidheid, wazig zien, plakkerige zweethanden?

Volgens Apotheek is werkzame stof identiek, dus ‘zou het geen verschil mogen uitmaken’. Er wordt wel naar huisarts verwezen met mogelijkheid wanneer er een ‘medische noodzaak’ is, deze een specifiek (ander) merk mag voorschrijven. Huisarts wil het even aankijken wat het op de lange termijn doet (ook met HbA1c waarde).
Een goede week ‘s-morgens nuchter prikken levert hogere waarden op dan voorheen met oude merk.

  • Rionne

  Beste,
  Sorry helaas men ik deze medicijn niet, kan u ook niet helpen helaas
  Misschien de volgende
  Fijn weekend

 • Mijn Metformine is ook omgezet naar Aurobindo en het enige verschil is dat ze nu rond zijn ipv langwerpig.

 • Ik heb beide merken gehad. Bij mij is het precies andersom gegaan: ik had Aurobindo en nu Sandoz om exact dezelfde reden als maccer. Ik zou juist heel graag terug willen naar Aurobindo.

  Omdat bij mij in eerste instantie niet vaststond welk type diabetes ik had, werd gestart met een combinatie van Sandoz metformine en Lantus langdurige insuline. Toen drie maanden later werd geconstateerd dat type 1 volledig uitgesloten was, werd de insuline weggehaald en de metformine verhoogd. Toen ik bij de apotheek een nieuwe voorraad ging halen, werd gezegd dat Sandoz voorlopig niet meer te verkrijgen was en kreeg ik Aurobindo mee. Ik merkte geen verschil, dus ik dacht dat het merk op zich niet uitmaakte.

  Weer drie maanden later kreeg ik bij de apotheek te horen dat Aurobindo ‘niet meer leverbaar’ was en kreeg ik 1A Pharma mee. Dit merk werkte bij mij zeer slecht en gaf me veel last van bijwerkingen, met name diarree.

  Dit heb ik vervolgens weer aangegeven bij de verpleegkundige, die heeft samen met mij contact gezocht met de apotheek om mijn situatie voor te leggen, die was nogal verbaasd van mijn verhaal. Uiteindelijk kon ik met veel moeite weer Sandoz krijgen.

  Dit ook weer een tijdje geprobeerd, bloedsuikers zijn in elk geval wel beter dan met 1A Pharma, maar ook Sandoz geeft veel last van diarree.

  1A Pharma: bloedsuiker ’s avonds laat (rond 22.00 uur) van rond de 6,5 á 7,0, maar ’s ochtends rond 07.00 uur een nuchtere waarde van rond de 11,0 en geeft regelmatig last van diarree, die ik wel ruim van tevoren voel aankomen, waardoor ik niet per se naar een toilet hoef te sprinten.

  Sandoz: bloedsuiker ’s avonds rond de 7.0, bloedsuiker ’s ochtends rond de 8.0, maar geeft ook regelmatig last van diarree, die ik pas een seconde of 10 van tevoren voel aankomen.

  Aurobindo: bloedsuiker ’s avonds rond de 7.0, bloedsuiker ’s ochtends rond de 8.0, maar geeft geen last van diarree, maar alleen van veel stoelgang, maar wel zo dat ik het zelf onder controle heb.

  Ik wil dus dolgraag terug naar Aurobindo.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.