Home Forums Voeding eten tijdens golfen

 • Golfy

eten tijdens golfen

Hallo allemaal,

Heeft er iemand ervaring met diabetes en golfen? Ben sinds afgelopen vrijdag diabeet en wil graag komende zondag meespelen, heeft iemand ervaring met eten tijdens het lopen van een ronde?

Groet,

 • Je geeft weinig informatie om echt advies te geven. Welke medicatie heb je voorgeschreven gekregen, ben je gewend om te bewegen en hoeveel. Heb je een FSL?

   • Golfy

   Dank voor je bericht, ben zeker gewend om te bewegen, speel 27 holes in competitie verband, heb pas net diagnose diabetes gehad maar wil wel gewoon spelen, fsl heb ik als proef….ben dus nog veel aan het uitzoeken wat past bij langdurig bewegen en wat eventuele goede tussendoortjes zijn die makkelijk mee te nemen en verpakt zijn, buitenste banaa,appel etc

 • Hoi,
  Kijk eens bij Bas van de Goor foundation.
  https://www.bvdgf.org/
  Ik fiets veel en wandelen doe ik ook regelmatig.
  Pas supercompersatie toe,
  laat mij suikerspiegel
  oplopen tot ongeveer 20 als ik ga fietsen,Controleer het tussen door ook nog.
  Wordt ook beschreven op de site van de Foundation.
  Hilbrand.

 • Zorg dat je snelle koolhydraten bij je hebt, zoals glucosetabletten of pakje appelsap van 0,2 l om een hypo ( te lage bloedsuikerwaarde mee op te vangen). En verder bijv. volkoren biscuits of liga repen met een fruitsmaakje om daarna je bloedsuikerwaarden op peil te houden. Het is uitproberen en met een FSL kan je het goed in de gaten houden. Niet leuk, maar probeer op te schrijven of in een tablet of telefoon bij te houden wat je aan langwerkend/ kortwerkend hebt gespoten, wat je eet voor en op een golfdag (eetmeter app is een goede hulp). Hoe warm het was en leg dat naast je FSL waarden om patronen te ontdekken. Stress kan vervolgens ook nog verstorend werken. En vooral proberen te genieten van het golfen, het lijkt mij wel een goede vorm van bewegen.

  • Mr. M

  Tja, als je richting hypo gaat is die banaan weer wel ok. ;)

   • Golfy

   Dank, hoor veel verschillende verhalen over de banaan hahaha, eet inderdaad als het richting hypo gaat 👍

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.