Home Forums Nieuw met diabetes Even voorstellen

Even voorstellen

Hi,

Ik ben Rowan, 30 jaar en heb drie weken geleden te horen gekregen dat ik LADA heb.

Even schrikken, maar it is what it is. Binnen twee dagen mijn suikerwaarde op goed niveau gekregen, dus dat is mooi.

Ik merkte dat zes kilo afvallen in combinatie met ontembare dorst reden was om de dokter te bellen. Moest meteen komen en wat bleek: een waarde van 21 en HbA1c 106 haha. Binnen een dag was ik voorzien van pennen, naalden, strips en prikken/spuiten maar! Even een toffe en handige schoudertas erbij gezocht, zodat ik altijd de spullen en bijv dextro bij me heb.

Ook meteen familie, vrienden en vriendin verteld wat het inhoud, aangezien ik dat zelf ook niet meteen doorhad. Maar goed, ik zie het zo: ik heb de functie van een orgaan in mijn lichaam overgenomen, dus alles is verder in orde. Ik sport iedere ochtend om zeven uur en eet vrij gezond. Houd alles bij met mySugr, en zoek de voedingswaardes op van wat ik koop/kook met MyFitnessPal.

Gewoon tellen en spuiten, heb momenteel voor mezelf uitgezocht: 20g koolhydraten = 1 eenheid NovoRapid. Voor het slapen gooi ik er 12 eenheden Lantis in.

Groetjes en spuitze ;) !

  • Ben42

  Welkom hier op het forum.
  Zo te horen heb je een goede start gemaakt.

  Even schrikken, maar it is what it is.

  Flink schrikken, maar inderdaad het is wat het is. Je zult het er inderdaad mee moeten doen.
  Voor mij zelf ben ik na anderhalve maand flink ziek zijn opgenomen in het ziekenhuis waar begonnen is met spuiten. Binnen een paar dagen heb ik toen de draad weer opgepakt. Door dat spuiten en binnen een paar dagen ontzettend op te knappen heb ik wel mijn acceptatie proces versneld, maar ben er de eerste twee jaar wel heel erg mee bezig geweest en momenteel er natuurlijk nog steeds dagelijks mee bezig.

  Sterkte laat je niet kisten.
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.