Home Forums Hulpmiddelen Even voorstellen en vraagje

 • Njest

Even voorstellen en vraagje

Hallo allemaal

Ik heb me zojuist aangemeld op het forum. Mijn naam is Bert en ik heb sinds 9 jaar een variant op type 1. Sinds het bij mij werd vastgesteld is het duidelijk geworden dat mijn alvleesklier nog insuline blijft maken en ik dus maar een keer hoef te spuiten met een een langwerkende insuline. Daar red ik het mee maar ik moet wel altijd op mijn koolhydraten letten en of ik wel of niet ga bewegen etc.
Soms is dat lastig maar ik ben er inmiddels wel aan gewend.
Sinds kort gebruik ik de Free style libre en ben daar erg blij mee. Het enige nadeel wat ik ervaar is dat de sensor er te vroeg af valt. Hier heb ik over gebeld met Abbots en zij hebben uit coulance eenmaal een nieuwe gestuurd.( Die gaat er ook alweer eerder afvallen). Dit vind ik persoonlijk toch wel vreemd aangezien deze dingen volgens mij best prijzig zijn.
Heeft een van jullie hier ook ervaring mee?

 • Ik heb de sensor afgedekt met tape.
  Op marktplaats was iemand die dat verkocht in allerlei vormen en kleuren. Die heb ik toen besteld. Is gewoon van die kinesiotape en het plakt goed. Op zich liet mijn sensor niet echt los, maar ik was bang dat ik ergens achter blijf haken.

   • Njest

   Dank je Zorua, ik ga er eens even naar kijken.
   Groeten Bert

 • Als je bij home of onderwerpen met de zoekfunctie aan de gang gaat, kom je nog veel meer tips tegen. Zelf heb ik de tape bij de Action gekocht voor als ik in warme streken ga zwemmen, dan raak ik hem niet meer kwijt.

  • Njest

  Dank je wel Yvonne voor de informatie.
  Groeten Bert

 • Je kunt ook tegaderm gebruiken dit moet wel via specialist aangevraagd worden, ik gebruik het zelf ook en ik heb nog nooit een sensor verloren of is los geraakt.
  weet niet of je dit vergoed krijgt als je het zelf aanvraagt via huisarts.
  Ik krijg het vergoed omdat ik ook 2 x in de week moet dialyseren.

  • Njest

  Dank je wel Petra voor je tip.

 • Om extra te verstevigen zijn er verschillende mogelijkheden. Er bestaan extra plakkers die je er overheen doet zodat deze beter blijft zitten aan de huid. Anderen zorgen voor een band die je over de Libre heen doet om deze te verstevigen. Dit zijn maar voorbeelden, maar er zullen vast nog meer zijn die ik niet ken. Online na wat zoeken kun je verschillende mogelijkheden vinden die wellicht voor je kunnen helpen. Is het inmiddels gelukt een oplossing te vinden?

 • Er zijn genoeg tips te vinden, zoals hier: https://kaio-dia.nl/2019/06/28/help-de-sensor-laat-los/ dat heeft mij in ieder geval geholpen. En dan vooral de bandjes, dus deze: https://kaio-dia.nl/product-category/dia-band-armband-beschermt-diabetes-sensor-of-pod/
  Voordeel ten opzichte van plakkers is dat je niet steeds nieuwe hoeft te kopen en zit lekker. Ook nog beter voor het milieu. :-)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.