Home Forums Werken Examenregels anno 2015

Examenregels anno 2015

Mei 1988: om tijdens het HAVO-examen druivensuiker of een boterham op tafel te mogen hebben, moest ik dispensatie aanvragen, maar heb ik deze wel gekregen.
Augustus 2015: tijdens examens in ons examencenter mag de kandidaat een doorzichtig flesje (zonder letters) met een doorzichtige vloeistof op tafel hebben.
Ik heb gevraagd of ik vanwege mijn diabetes een doorzichtig flesje met bv. sinaasappelsap op tafel mag hebben, maar dat mag niet. Ook niet bij de surveillant op tafel! In de gang bij de deur of op de balie in de hal mag wel! Als ik daar gebruik van wil maken, gaat die tijd van mijn examentijd af … en moet ik dus het examenlokaal verlaten. Logica?
Maar ja, dan maar voor de zekerheid een doorzichtig flesje met 7-up (brrr) meenemen.
Wat een vooruitgang!
Zijn er meer diabeten die zoiets hebben meegemaakt?

 • Ik zou er alsnog een “punt” van maken. Dat schept achteraf duidelijkheid voor een volgende ( keer ).

  Juul

  • Demi

  Ik moet nog eind examen doen dus heb hier nog niet mee te maken gehad. Bij de school examens die ik ga krijgen weet ik wel zeker dat het geen probleem zal zijn, maar centraal is natuurlijk wel anders. Nu zal jouw examen natuurlijk wel anders zijn dan zo’n centraal examen van de middelbare, maar is er hierbij ook geen inspectie waar je contact mee op zou kunnen nemen hierover en het uitleggen? Dat is wat ik zou proberen.

 • Hoi Catootje,
  op de website Diabetesopschool.nl is onder andere deze brief te downloaden. Ook op de website Geldersevallei.nl staat een richtlijn. Beiden geven een goede indicatie van wat je kunt vragen en verwachten bij toetsen of examens en diabetes.

  • Sang

  Ik weet niet wat voor examen je gaat doen, maar dit had je van te voren niet eens moeten vragen. Dit maakt slapende honden wakker die geen reden hebben om te blaffen, laat staan bijten.

  Jij gaat examen maken en neemt een doorzichtig flesje mee zonder etiket en doet daar limonade in (is toch al doorzichtig) of sinaasappelsap als je heel dwars wilt doen. Krijg je een opmerking erover, dan meld je dat je suikerziekte hebt en dat je dat voor nood er bij moet hebben. Rustig en zelfverzekerd.

  Nogmaals ik weet niet wat voor examen je doet, maar dit heeft gewerkt tijdens mijn Havo, mijn studie en recentelijk mijn autotheorie examen.

  Daarnaast, wat is de moeite om in plaats van sinaasappelsap een flesje 7-up mee moet nemen? Of limonade? Met een beetje geluk heb je het toch niet nodig. Als er geen reden hoeft te zijn tot problemen, dan zou ik ze vooral niet opzoeken.

  • SimonW

  En witte druivensap? Is zoet en doorzichtig.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.