Home Forums Oproepen Familielid met diabetes type 2 verrassen?

Familielid met diabetes type 2 verrassen?

Voor een campagne van de Diabetes Vereniging zijn we op zoek naar familieleden die zich zorgen maken om een familielid met diabetes type 2. De campagne moet mensen met diabetes type 2 bewustmaken van de risico’s op hart- en vaatziekten. Een gezonde levensstijl is daarom super belangrijk. Jij wil natuurlijk nog heel lang genieten van je man, oma, vader, etc.

We nodigen jouw familielid met diabetes type 2 patiënt uit in een lege bioscoop (dit weet hij/zij niet, dus nog niks zeggen!). We verzinnen dan samen een smoes. Hier ligt een oude filmrol met een hart erop. Deze wordt door jouw familielid zelf in een projector gedaan. Hij of zij gaat in de zaal zitten en kijkt naar een videomontage van persoonlijke beelden op het grote scherm. Dit is een soort all you need is love video vol lieve berichten van familie en vrienden.

We horen berichten van één of meerdere vrienden en familieleden (jullie dus). Jullie blikken terug op mooie herinneringen van vroeger en spreken je zorg uit over de gezondheid. Ondertussen zien we foto’s van vroeger en nu en mooie herinneringen die jullie samen hebben gemaakt. Maar jullie kijken ook vooruit, naar de toekomst. Wat wensen jullie hem/haar? Wat zouden jullie nog graag met hem of haar willen ondernemen? Het moet een warme boodschap zijn met veel liefde, een mooie verrassing, maar ook met een boodschap. De focus ligt op het maken van mooie, nieuwe herinneringen. Het is daarbij belangrijk om goed voor je hart te zorgen. Dat is de afdronk van de video.

Met deze mooie warme boodschappen willen we alle diabetes type 2 patiënten en familielieden stimuleren om zo gezond mogelijk te leven.

Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur een mailtje naar de redactie.

n.maas@lvb.nl

T.a.v. Noa Maas

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.