Home Forums Hulpmiddelen Fixatiepleister zonder jeuk/irritatie

Fixatiepleister zonder jeuk/irritatie

Sinds ik 6 weken geleden startte met de Guardian sensor van Medtronic had ik ontzettend veel last van jeuk en huidirritatie. Al na een dag begon de meegeleverde, doorzichtige fixeerpleister te jeuken. Na een week had ik zo’n rode plek onder tape, dat het weken duurde voor deze plekken weg begonnen te trekken. Ik ben na een paar weken op zoek gegaan naar een goed alternatief. Via Amazon vond ik onderstaande fixatiepleister in Duitsland. Omdat ik op dit forum veel berichten aantrof over mensen met soortgelijke problemen, deel ik de site graag met jullie: https://fixtape.de/ Op de site zijn fixatiepleisters te koop voor Enlite/Guardian, Freestyle Libre, Dexcom en Omnipod.

De pleister geven bij mij geen enkele jeuk, gedurende 7 dagen. De tape blijft geweldig goed plakken, ook tijdens en na het douchen. Voor de Guardian plak ik nog wel Leukoplast over de open plek van de champignon. Voor mij had die open plek niet nodig geweest.

Hopelijk helpt het jou ook!

  • Ben55

  Ik gebruik de Tegaderm Film om de Freestyle Libre sensor beter vast te zetten.
  Geen last van irritatie of jeuk, en volgens de beschrijving kan deze 7 dagen blijven ziten maar negen van de tien keer blijft ie de volle 14 dagen zitten.

  • AtH

  Ik gebruik Opsite Flexifix 1MX10CM, deze bestel ik bij mijn leverancier van diabetesmateriaal en word bij mij volledig vergoed. Ik knip twee reepjes en plak deze over de sensor en transmitter. Blijft de hele week zitten en verwijderd gemakkelijk zonder jeuk/irritatie en bijna geen lijmresten op de transmitter.

 • Ik gebruik Kinesiologie Tape, volgens mij hetzelfde als fixtape. Dat is gewoon bij de drogist te krijgen op een rol, waar je een eeuwigheid mee kan doen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.