Flubberbillen

stefanierondags:

Stefanie Rondags heeft MODY. Ze werkt als vrijgevestigd psycholoog.

Ik krijg het maar niet voor elkaar om van sport een vast onderdeel van mijn leven te maken. Mijn flubberbillen en het gehijg als ik de vier trappen naar mijn appartement opgeklommen ben, zijn daarvan het treurige bewijs.

Elke ochtend start ik met the 30 day butt lift challenge

Een tikkeltje jaloers bekijk ik dan ook de bolle bilpartij van mijn goede vriendin, die minstens drie keer per week met een groepje al bootcampend door het park trekt. Ook ben ik ietwat afgunstig op de conditie van een andere vriendin die wekelijks naar spinninglessen gaat. Op dansfestivals danst ze er dagen- én nachtenlang op los als een waar Duracellkonijntje. Ik zou dat ook best willen, maar heb er gewoonweg de energie niet voor. Toen ik een tijdje geleden vrij intensief aan hardlopen deed zat ik veel beter in mijn vel, letterlijk en figuurlijk. Na mijn eerste kleine wedstrijd van 7.5 kilometer, die ik op mijn tandvlees uitliep, hield ik het echter voor gezien.

Waarom ging ik toen niet door? Na mijn interview met medisch psychologe dr. Sasja Huisman voor de rubriek Feit of Fabel in de Diabc weet ik hoe het wel moet.  Ik heb er een challenge voor mezelf van gemaakt: meetbaar (weegschaal) en met kleine stapjes (elke dag 10 minuutjes) om zo rustig aan nieuwe positieve ervaringen met sport op te doen. Sinds twee weken start ik elke ochtend met een YouTube work-out van tien minuten genaamd: the 30 day butt lift challenge. Mijn vorderingen houd ik bij met mijn weegschaal, waarmee ik ook mijn vet- en spiergehalte kan meten (ooit via DVN puntenplein gekocht). En leuk dat ik het nu vind! Ik ben er spontaan weer van gaan hardlopen, één keer per week. Het moet tenslotte wel leuk blíjven.

 • Ik snap het helemaal ,maar ik ben 71 .Ben mijn hele leven sportief geweest ,tennis én aerobics, nu golfen .Maar nu is het moeilijk om van de bank te komen .
  IK HEB wel al nieuwe heupen én knieën.
  Soms heb ik een hekel aan mezelf ,als ik spontaan iets wil doen zit ik prompt te laag !Ga binnenkort weer op de pomp over ,ik ook een sensor heel fijn .

 • Het verbaast mij dat iemand met en psychologische achtergrond jaloers kan zijn op vriendinnen.Kies je eigen weg en geniet van het leven.Uiterlijk is niet h et hoogste ideaal

  • Momo

  Onzekerheid heeft niets te maken met intelligentie of opleiding.

  Uiterlijk zou inderdaad van ondergeschikt belang moeten zijn, maar dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

  Het is met name fijn voor Stefanie dat ze weer begonnen is met iets te doen waar ze plezier in heeft!

  • Ben42

  Wie is er dan onzeker ?

  • Momo

  @ben42 ik reageerde op deze zin van @ruud.jansen: “Het verbaast mij dat iemand met een psychologische achtergrond jaloers kan zijn op vriendinnen.”

  • Ben42

  Nu weet ik nog niet wie er onzeker is.

  • Momo

  @ben42 jaloezie wordt vaak gevoed door onzekerheid. Volgens @ruudjansen zou Stephanie jaloers zijn op haar vriendinnen en dat vindt hij vreemd, omdat zij een psychologische achtergrond heeft.

  Maar goed, ik zie blijkbaar een betekenis in Ruud zijn reactie die jij niet ziet.

  Misschien wijken we ook wat te veel af van het onderwerp nu …

  Back to the ‘Flubberbillen’ ;-)

 • Hoi allen en Stefanie Rondags

  Weet niet of dit mag of kan ? #dtv #andersverwijderen.

  Maar door haar zijn nog veel meer “blogs” betreffende diabetes geschreven en die de moeite waard zijn om te lezen en niet op dit/ons forum staan.

  Hieronder de url :

  Groet 6feet10

 • Flubberbillen kunnen ook mooi zijn ,acceptatie is het belangrijkste !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.