Home Forums Nieuw met diabetes Fluctuerende suiker ondanks metformine?

 • PetraH

Fluctuerende suiker ondanks metformine?

Hallo,

Sinds 3 weken zit ik plotseling aan de metformine,en daarnaast ook in het traject van diëtiste,poh,bloed prikken en medicatie.
Behalve dat mn darmen er erg aan moeten wennen heb ik sinds een paar dagen dat ik na het avondeten en de inname van de metformine een trillerig gevoel krijg, alsof m’n suiker te laag is/wordt.
Iemand die dit herkent?
Ben gister bij de diëtiste geweest en op wat puntjes op de i na was ze erg tevreden over mijn eetpatroon.
Komende week hoor ik de uitslag van de nuchtere suiker en zal dit ook bespreken met de poh.Ik voel me geregeld erg onzeker, omdat al een kop sterkere koffie dan ik gewend ben kan zorgen voor diarree, en daarnaast voel ik over de gehele dag snel ineens dat ik weer trillerig wordt, ondanks dat ik me keurig hou aan wat nodig is.

  • SimonW

  Hoi Petra, meet je ook wel eens zelf je suiker? Dan kan je mogelijk een verklaring vinden door op dat trillerige moment te meten. Het klinkt alsof de suiker net ontdekt is bij jou en dat is vaak een moeilijke tijd voordat je goed ingesteld bent. Maar dat kan snel beter gaan!

   • PetraH

   Hallo Simon.

   Bedankt voor je reactie. Klopt idd, drie weken geleden is het bij mij geconstateerd.
   De diab.vpk heeft 1 pil er af gehaald en nu een andere daarvoor in de plaats, kijken hoe dat gaat, hoort idd allemaal bij het ingesteld raken. Ook op haar aanraden een metertje gekocht om even te zien hoe hoog mn suiker is op zo’n trillerig moment. Pillen doen iig wel hun werk, suiker van 3 weken geleden was 14,en nu 8.8. Het is een kwestie van ermee leren omgaan, dat doen heel veel mensen dus kan ik dat ook.

  • SimonW

  Dat denk ik ook! En al op een trillerig moment gemeten?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.