Home Forums Hulpmiddelen Free style Libre 2

  • Sary

Free style Libre 2

Hallo allemaal,

Ik heb nu een kwartaal de free style Libre 2 en ik vind het een geweldige uitvinding. Ik kan nu goed mijn glucose waarden bijhouden. Ik heb vanmorgen een nieuwe sensor aangebracht en ineens zijn mijn glucose waarden veel hoger dan de afgelopen 2 weken. Hebben meer mensen ervaringen met verschillende meetwaarden door een andere sensor?

  • Ik heb hier op het forum 2 mogelijke opties gelezen. Een nieuwe sensor kan soms even nodig hebben om betrouwbare waarden te tonen én het schijnt voor te komen dat een sensor op de ene arm een hogere waarde weergeeft dan op de andere arm. De vraag is hoeveel hoger is veel hoger? Bij twijfel is het altijd verstandig even met een vingerprik te checken

    • Momo

    Ik plaats mijn nieuwe sensor altijd 24 uur van tevoren om dat soort schommelingen te voorkomen.

  • Wel rare storingen meegemaakt in die ruim 6 jaar, maar (nog) niet dat ze ineens hoger zijn met een andere sensor. Ik neem aan dat je andere mogelijkheden bent nagegaan, zoals ander eten of drinken, ontsteking of koorts, verkeerd gespoten, stress? Pak de bloedsuikermeter erbij en kijk het een paar dagen aan. Zo nodig dan melden bij Abbott voor een nieuwe sensor en een nieuwe plakken. Houdt de lotnummers op de verpakking bij en de sensornummers zelf (te vinden op verpakking en in je telefoon/reader), dat kan handig zijn als er meerdere mis zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.