Home Forums Bloedsuikerwaarden freestyle libre

 • joki

freestyle libre

Ik gebruik hem nog maar een half jaar, de eerste 3 maanden ging het goed, de laatste zending alleen maar problemen, 1 viel er weer af en van 2 krijg ik verkeerde waardes door. Ik stond vanmorgen op met 2,5 op de sensor en de vingerprik geeft een mooie 6,5 aan, zo gaat dat al 2 dagen. Ik loop bij een praktijkondersteuner die er weinig vanaf weet, vanmorgen maar weer eens gemaild want ik zit nu ook bijna zonder teststrips. is er ook nog verschl tussen meten met een telefoon of een scanner? Die heb ik er nl niet bijgekregen. iemand tips??

Joke

  • Zorua

  Ik heb wel dat wanneer ik op de arm heb gelegen waar de sensor zit, dat hij een hypo aangeeft omdat er geen meting mogelijk was. Dan een vingerprik en na 20 minuten heb ik wel weer een correcte waarde op de sensor.
  Scanner zou m.i. gewoon bijgeleverd moeten worden als je de sensoren vergoed krijgt. Vraag je behandelaar om alsnog eentje te bestellen voor je.

  • De scanner voor de freestyle libere is sinds augustus 2021 niet meer leverbaar.Terwijl deze op buitenlandse sites gewoon te bestellen is Amazon Aliexpres enzv.

  • De scanner voor de freestyle libere is sinds augustus 2021 niet meer leverbaar.Terwijl deze op buitenlandse sites gewoon te bestellen is Amazon Aliexpres enzv.
   Het rare is dat niemand weet waar de oorzaak ligt.Zo wel Abbot al Mediqe kunnen er niets over vertellen.Gewoon ergelijk heb zelf in de verkoop gewerkt dan bel je er gewoon achter aan.Je laat je klanten toch niet in de kou staan.

 • Ze laten hun klanten wel gewoon in de kou staan hoor, wij hebben toch geen keus.

  De FSL2 sensor is op de markt gebracht, terwijl die nog helemaal niet voldoet, vooral niet in het begin en als je type 1 diabetes hebt. Hun eigen onderzoeken tonen dat aan, die laten afwijkingen van meer dan 40% zien. Als je een lage BMI, goede glucosecontrole of veel lichaamsbeweging hebt wordt het nog erger, daar houden hun algoritmes geen rekening mee. Feitelijk worden we met zijn allen als proefkonijn gebruikt.

  Omdat bij mij elke sensor opnieuw zulke grote afwijkingen laat zien had ik freestyle strips gekocht om dat te kunnen aantonen, want Abbott doet steeds moeilijker. Maar die blijken van dezelfde kwaliteit als hun sensors, de meesten geven E3 of E7 foutmelding, wat in beide gevallen een defecte strip kan betekenen (ze geven meerdere opties per foutcode, ook handig).

  Doordat de FSL zulke grote afwijkingen laat zien gebruikte ik al meer strips dan ooit, ik moet toch een boy cries wolf effect zien te voorkomen. In het tempo waarin ik nu strips gebruik heb ik minstens een doosje strips per sensor nodig.

  Abbott vergoedt trouwens ook geen afgevallen sensors meer, dus plak daar maar een stevige pleister overheen en wees er heel voorzichtig mee.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.