Home Forums Hulpmiddelen Free style Libre Levering e reader / scanner

Free style Libre Levering e reader / scanner

Zojuist begreep ik van Mediq Direct dat ze de scanner/e Reader niet meer op voorraad hebben en dat men niet weet wanneer dit probleem opgelost is. Ik heb inmiddels een Sensor en de App gedownload. Dit werkt voor mij prima. Ik heb de levering van de scanner/e reader bij Mediq dan ook geannuleerd. Ik begrijp dat je met een scanner en strips nauwkeuriger kan meten als dat nodig is. Dan gebruik ik mijn oude teststrips de Contour TS.

  • Ludy

  Hallo,

  Hoe heeft u dit dan dan gedaan want de eerste keer moet je toch met de reader aflezen en vervolgens naar een uur geloof ik kun de app pas gebruiken! Zo is het mij uitgelegd, want ik heb juist van Bosman ook de sensoren mogen ontvangen en vanaf volgende week woensdag gaan weer de readers leveren.

  Mvg Ludy

   • Hennie

   Wanneer je met de telefoon begint dan moet je de gehele 14 dagen met de telefoon werken

   Aks je een reader hebt en hiermee begint dan kun je gewoon wisselen mst neten via de meter of de telefoon

 • Ik heb de app geïnstalleerd op mijn telefoon en toen de sensor aangebracht. Vervolgens heb ik de eerste keer gescand. Dat lukte niet. Toen stond er in de app dat ik een uur moest wachten. Op de aangegeven tijd (na een uur) deed de scanner van de App op de iPhone het en kon ik mijn bloedsuiker gehalte aflezen.

  • Hennie

  Ik heb nu 14 dagen de censoren (net de 2e geplaatst)en werk nu zolang met de telefoon. Dit bevalt ne prima alleen vind ik een probleem in de nacht dat de censor ba 8 uur opnieuw b egint en je dus een gedeelte mist. Afzeggen vd reader doe ik niet want het inlezen op de computer gaat volgens mij veel gemakkelijker met de reader.

 • De app heeft geen mogelijkheid om de gegevens te uploaden via Libreview naar je behandelaars.
  Er bestaat wel LibreLink Up, maar dat is meer bedoeld voor familie. Je hebt daar een smartphone voor nodig.
  Daarom heb je altijd de reader nodig. Bovendien kan de app nog wel eens storen. Dan heb je geen backup.

   • KarelP

   Als je de LibreLink-app gebruikt gaat het juist gemakkelijker! Alles gaat automatisch, je hoeft niets aan te sluiten etc.. Je moet op de app en in op LibreView wel inloggen met hetzelfde emailadres. Dan gaat alles automatisch… Daarvoor hoef je verder niets voor te doen… Reader is overbodig…

  • Pedro

  De reader heb je nodig om je bloedsuiker te meten met de strips want als je een sensor hebt die niet de juiste waardes aangeeft eist Abbott dat je meet met de reader om voor vervanging in aanmerking te komen. Als je met een andere meter je bloed test doen ze dus moeilijk!

 • We hebben een nieuwsberichtje hierover gedeeld op Facebook. Daar kwamen interessante reacties op! Misschien leuk om ook even na te lezen op </iframe>”>de Facebookpagina van DVN.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.