Home Forums Hulpmiddelen Free style Libre verwijderen van sensor

Free style Libre verwijderen van sensor

Hallo iedereen,

Ik gebruik sinds een jaar of 2 de free style Libre sensoren. Het is nu de 3 de keer dat ik een rode afdruk heb op mijn arm na het verwijderen van een sensor. Dit zijn echt lelijke plekken en ben er beschaamd om. Iemand die weet hoe dit komt maar vooral weet hoe ik deze kan omzeilen?

Alvast bedankt ,

Groeten

  • Liv1

  Het is een reactie op de lijm van de pleister.
  Ik heb het ook en smeer na het vervangen cremes van A Vogel, calendula of echinaforce, afhankelijk of het erg droog is of alleen rood. Bij mij helpt dat redelijk goed, ik zie vaak de plek van 2 weken terug nog, maar niet van die daarvoor (4 weken).
  Die pleister is sterk en het zit 2 weken op dezelfde plek, het is best logisch dat het wat doet met je huid.

  Huisarts / orthomoleculair arts gaf ook aan dat sudo creme goed is (voor rode billetjes), maar dat is in de winter erg onhandig vanwege de witte laag die lang blijft zitten in combi met kleding.

  In het FSL topic staan ook veel tips om de huid te beschermen, maar dan moet je wel die 97 pagina’s doorzoeken. Ik weet niet zeker hoe goed de zoekfunctie werkt.

 • Hallo,

  Bedankt voor je reactie! Ik ga morgen na mijn werk binnen bij de apotheker en hopelijk hebben ze deze zalf liggen.
  Het zou voor mij een verademing zijn mochten deze plekken verdwijnen. Ik vind de sensor al opvallend zonder dat deze vergezeld zijn van rode plekken…

  Groetjes

 • Hoi Lolatje. Dit onderwerp heeft al een uitgebreid ‘draadje’ elders op dit forum. Bekijk het hier maar: Huidirritaties bij de FreeStyle Libre

  Jouw topic sluit ik nu af om dubbelingen te voorkomen.

  Vriendelijke groeten,
  moderator ^IO

Er kan niet meer gereageerd worden op het bericht ‘Free style Libre verwijderen van sensor’.