Home Forums Hulpmiddelen Freestyle libere scannen problemen met reader

Freestyle libere scannen problemen met reader

Hallo Allemaal,

Ik heb sinds 11 dagen FSL zeker fijn om te kunnen scannen nu, maar ik heb zeer regelmatig
dat de FSL reader niet wilt scannen. Ik moet het dan weer opnieuw proberen vind ik erg vervelend steeds is dat bekend soms?, Of heeft dat met de houding van de scanner/reader te maken het aantal seconden dat je reader er voorhoud of zo? Ik weet haast wel zeker dat ik de FSL reader er goed voor plaatst. Misschien een handigheidje wat ik nog moet leren :-) andere keren dan doet die het gewoon goed. Alvast bedankt voor tips.

 • Bij mij gaat het een enkele keer mis. Dan houd ik hem er niet goed voor of te kort. Met mijn telefoon heb ik meer moeite om goed te scannen, maar die gebruik ik als backup. Vind ik ook irritanter, want daarvan kan ik de brom niet uitzetten.

  • AeneA

  Ik begrijp dat het je eerste sensor is die je geplaatst hebt. Ik moest in het begin wennen aan het feit, dat die sensor op mijn arm zat, je voelt het niet, je merkt het niet, tot ik ’s avonds met het uittrekken van mijn trui of hemdje achter de sensor bleef steken. Toen kreeg ik hetzelfde als jij: de reader had moeite met de sensor te lezen. conclusie: waarschijnlijk is het pennetje van de sensor in je arm iets verplaatst of verbogen. Aangezien je nu al op dag 14 zit, ben je aan het eind van deze sensor en ga je deze vervangen. Daarna zal het probleem zijn opgelost. Is dit niet het geval, dan kun je contact opnemen met Abbott, dan zoeken ze uit wat het probleem is. Bewaar daarom altijd het doosje van de sensor die je plaatst tot de sensor verlopen is, dan pas kunnen beide weggegooid worden.

 • Dag Decorix,

  Wat ik vaker merk hoor bij andere gebruikers van de FSL is dat met het uitlezen ‘geswiped’ wordt, oftewel de reader wordt er steeds heen en weer langsaf gehaald om uit te lezen.

  Beter is het om de reader stil tegen je FSL aan te houden totdat deze een bevestiging geeft.
  Dit moet meestal na een aantal seconden voltooid zijn, anders even de reader weer afstand geven en opnieuw ertegenaan houden.

  De FSL werkt met een ‘nfc-chip’ (Near Field Communication).
  Dit is een zelfde techniek als de chip in je bankpas waarmee je contactloos kunt betalen bij pinautomaten.
  Daar zie ook 4 lampjes die aangeven wanneer de chip op je pas uitgelezen is en je je pasje weer van het apparaat af kunt halen.

  De FSL reader werkt dus op eenzelfde manier.

  Meestal wordt de FSL op de achterkant van je bovenarm geplaatst.
  Heb je moeite met het scannen ‘om je arm heen met je andere arm’ til je elleboog van de arm met de FSL dan op en scan van de onderkant.
  Voor mijn vader maakte dit een heel verschil.

  Voor de app op je telefoon kan je instellen of deze ter bevestiging een trilling of een trilling en geluid geeft.
  Er moet wel minimaal een aanduiding zijn om aan te geven dat er succesvol gescand is of juist een fout opgetreden.

  Voordeel van scannen met je telefoon is dat deze een data/internetverbinding hebben.
  Bij het starten van de app heb je als het goed is een account aangemaakt.
  Scannen met je telefoon zorgt er dan voor dat je FSL gegevens naar je ‘Libreview’ account gestuurd worden en je daar gelijk rapportages van je glucosewaardes in kunt zien.

  Indien je dvk ook een ‘praktijk-id’ heeft hiervoor, kan je deze hier ook aangeven.
  Je geeft je dvk dan gelijk toegang tot je FSL-gegevens die naar Libreview gestuurd worden en kan zo mogelijk, eventueel telefonisch, ondersteuning geven indien gewenst.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.