Home Forums Verzekering en vergoeding Freestyle libre 2

 • Erik

Freestyle libre 2

Sinds de freestyle libre 2 alleen maar problemen. Gemiddelde tijd dat ik sensor van veertien dagen kan gebruiken ligt rond de 5 dagen !!
Sensor laat niet los maar metingen worden niet meer aangegeven
Inmiddels ben ik het helemaal spuug zat .. eerst afhankelijk gemaakt worden en nu een constante frustratie !
Het iedere keer bedelen om een nieuwe sensor heb ik inmiddels ook wel gehad !! Ben geen bedelaar die iedere keer een vragenlijst moet afwerken om eventueel weer in aanmerking te kunnen komen voor een sensor !!!

  • Ytsma

  Ik begrijp de frustratie, zelf houden mijn sensoren het 7 a 8 dagen vol.
  Maar ik heb zelf niet de indruk dat ik moet bedelen voor een nieuwe sensor. Ook geeft Abbott zelf aan dat er nog wel wat problemen zijn.
  Het zal nog wel even duren voordat alles op rolletjes loopt, zolang ik maar vervangende sensoren.

  • Ik gebruik al jaren fsl. Nooit problemen gehad met loslaten, ook niet bij fsl2. Gebruik zelfs geen extra pleisters

 • Hoi Eric,

  Heb er zelf inmiddels 5 FSL2 sensoren gebruikt en behalve het beroemde loslaten, waar ik nu de Tegraderm film voor gebruik, geen enkel probleem met scannen. Het probleem hoeft niet perse bij de sensoren te liggen.
  Waar scan je mee, de FSL2 reader of met LibreLink? Sommige telefoons hebben een zwakke NFC en dat kan ook een oorzaak zijn. Ergens op het forum las ik dat Apple daar ook niet erg sterk in is.

  Sterkte en groet Ben

 • ik heb nu al enkele maanden de fsl 2 en werkt fantastich het ligt vaak niet aan de sensor maar aan de telefoon die men gebruikt, er zijn telefoons die het niet aankunnen om de sensor te scannen.
  Ik gebruik een tegaderm film pleister om de sensor op zijn plaats te houden en ben er nog nooit een verloren of is los geraakt.
  Ik vind dat sommige mensen toch iets niet goed doen of de senor op een verkeerde plaats hebben en ook dat kan de werking beinvloeden.

  • Ytsma

  Sorry hoor maar dit heeft niks te maken met het scannen van de sensor. Met fsl1 namelijk geen problemen en ik ben niet van telefoon verwisseld. Ik kan mijn telefoon zelfs 5cm boven de sensor houden om te scannen.
  Ik plaats de sensor ook op dezelfde plaatsen als de fsl1.

 • Ik ben nu aan mijn derde fsl sensor type 2. Ik scan overdag met mijn telefoon (niet één die bij Abbott op het lijstje staat). Soms een beetje zoeken, maar dat lukt. ’s Nachts scan ik met de reader, makkelijker, die kan ik in het donker makkelijker bedienen. Dit gaat prima. Ik heb nog een type 1-reader, dus maak nu geen gebruik van de alarmen op de telefoon (als ik telefoon eerst scan , werkt de reader niet meer en ik wil perse ’s nachts de reader gebruiken)
  Mijn eerste sensor stopte er mee na 13 dagen. Ik kreeg helemaal niets meer te zien, ook niet als ik de reader gebruikte. Ook geen foutmelding. Met een nieuwe sensor (mijn tweede) ging het weer prima, gewoon 14 dagen. Mijn derde sensor zit nu 10 dagen. Hopelijk houdt die het ook 14 dagen uit.
  Ik ben dus tot nu toe tevreden, maar gebruik de nieuwe alarm-opties van type 2 niet.
  Ik was ook zeer tevreden over type 1.

 • Hoi Eric
  Het kan inderdaad ook aan de NFC scanner of je reader liggen.
  Krijg je helemaal geen contact of steeds foutmeldingen? Of signaal verlies? Het moet beter kunnen. Ik zou hiermee ook naar je behandelaar gaan, zij kunnen nu ook geen metingen van jou ontvangen.
  De enige manier om daar achter te komen is om de volgende sensor met een andere, het beste werkt de reader 2, te scannen..door alle problemen zou je behandelaar je die wellicht voor kunnen schrijven.
  Bij Abbott zelf kom je niet veel verder.

  Daarnaast zou je tijdelijk een andere smartphone kunnen uitproberen . Mijn vorige telefoon deed het ook niet goed met de fsl2.
  Nu met Oneplus gaat het goed
  En de reader 2 past goed in een broek of jaszak oid en heb je dan altijd in de buurt van je sensor zodat je de alarmen ook goed kunt horen..
  Groetjes

  • Elfje

  Hoi,

  Ik had ook regelmatig dat de pleister vroeg loslaat.
  Maar nu een oplossing. Ik breng sensor aan en doe na ongeveer 4 a 5 dagen (als de rand een klein beetje omhoog gaat een speciale afdekpleister erover. Die blijft dan zitten tot de 14 dagen voorbij zijn. (die pleister houd net geen 14 dagen vandaar eerste dagen even zonder)

  MySweetStitch | Freestyle Libre pleister waterdicht, ademend en huidvriendelijk Ronde met gat voor sensor in set van 25 | Ronde
  Merk: MySweetStitch

  Misschien een goede tip voor jullie?

 • Hier hetzelfde probleem, wacht je een uur met opstarten nwe sensor en dan code 373 (sensorfout). Vorige sensor gaf steeds te hoge bloedsuiker weer waardoor ik in het begin maar aan het bijspuiten was. Dit is sinds de FLS2

  • Hier was het andersom. Zat tegen ’n hypo aan 3.1 en dus maar wat eten en hoppa, na ’n half uur 2.8. Dus nog maar wat naar binnen werken. Later maar ’n vingerprik gedaan en zat op 17.0. Lekker dan!! Wordt je niet goed van ’n hypo dan wordt je niet goed van ’n hyper.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.