Home Forums Hulpmiddelen freestyle Libre 2 aan pomp koppelen

 • Stefan

freestyle Libre 2 aan pomp koppelen

vraag ik gebruik de Free style Libre 2 en moet een nieuwe pomp uitkiezen wie weet aan welke pomp de Free Style libre 2 gekoppeld kan worden.
met een Android APS Docs en een Loop systeem
ik wil een pomp met aansluiting ( slang met naald )
bv de Accu Check Insight , Ypsomed, t:slimX2 Tandempomp of andere hiervoor geschikte pomp

 • Je kan het beste zoeken op de trefwoorden closed loop systemen en dan de informatie van meerdere bronnen vergelijken. Het is doe het zelf werk, dus geen garanties.

  • amr

  Het FreeStyle Libre 2-systeem communiceert op dit moment nog niet direct met een insulinepomp.
  Het zal dan dus een DIY-project worden, dan is het net wat je wensen zijn.
  Vertrouw je de FSL genoeg hiervoor?

 • Ik gebruik zelf de FSL2 samen met mijn Accu-Chek Insight pomp en de apps xDrip+ en AndroidAPS. Dmv. bluetooth kan de pomp eenvoudig aan AndroidAPS gekoppeld worden. xDrip+ ontvangt de gegevens van mijn FSL en stuurt die door naar AndroidAPS.
  Toen ik besloot over te stappen op een pomp heb ik bewust voor de Insight gekozen omdat hiermee te “loopen” is. Dat wou ik op termijn gaan doen als ik goed gewend was aan mijn pomp, maar ik ben er al binnen een week mee begonnen (open loop). Het bouwen van de app is wel heel technisch, maar dankzij alle hulp en info op internet is het toch gelukt.
  De afstandsbediening/glucosemeter van de Insight vond ik zo verschrikkelijk onhandig dat ik die al na een paar dagen aan de kant gegooid heb en hem alleen nog maar gebruik als ik mijn gegevens moet uploaden naar mijn dvk.

  Tegenwoordig kan ook de MySugr app de pomp bedienen, maar die werkt helaas niet direct samen met de FSL. Je kan wel handmatig glucosewaardes ingeven en dan een bolus laten afgeven.

  Oa. hier kan je heel veel info vinden over AndroidAPS (deels in het Engels):
  https://androidaps.readthedocs.io/nl/latest/Where-To-Go-For-Help/Background-reading.html

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.