Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre 2: Alarmen zijn weer terug!

 • RensK

Freestyle Libre 2: Alarmen zijn weer terug!

Tot m’n grote schrik (en vreugde) kreeg ik gisteravond een hoog glucose alarm van m’n Android Librelink app! Dat was sinds begin december 2022 niet meer gebeurd. Na een systeemupdate naar Android 13 op mijn Samsung A52s (uitgevoerd op 1-12-2022) waren de alarmen van mijn Freestyle Libre 2 sensoren niet meer beschikbaar. Het gehate rode puntje in de app is nu al bijna een hele dag weg! Zou het probleem werkelijk opgelost zijn?

Kort voor die constatering heb ik de Android systeem update van januari 2023 op m’n telefoon geïnstalleerd. Ik sluit niet uit dat daar de oplossing zit ingebouwd. Ik las ook ergens dat in Android 13 ‘low energy bluetooth’ broken was. Hoe dan ook; ik ben weer blij! Geeft een zekerder gevoel… Nu maar duimen dat het zo blijft. Is het alarmprobleem bij meer mensen opgelost na het installeren van de laatste systeem update van Android 13?

 • Hoi,
  Gebruik ook de Samsung galaxy A52 S 5G, ben overgestapt naar de reader omdat ik veel foutmeldingen kreeg, vind het scannen met de smartphone al tijden slecht, is begonnen met de update naar Android 13,in die periode heb ik ook een Samsung Smartwatch 5 gekocht,contact gehad met Samsung webcare, maar heeft ook niet geholpen,
  Hilbrand.

 • Wat mij ook op valt als je de sensor een paar cm boven de sensor houd het beter werkt,dan als je smartphone er tegen de sensor houd.
  Hilbrand.

  • Mr. M

  Wat je ook kan doen is de app Juggluco op de Watch 5 zetten.
  Daar zijn wij nu mee bezig: https://diabetestrefpunt.nl/bericht/een-nieuwe-android-app-voor-freestyle-libre-2/page/3#post-68711
  Mijn Watch 4 zou vandaag komen, maar dat wordt morgen of maandag … bah :)

  • RensK

  Helaas! Te vroeg gejuicht… Het gehate rode uitroeptekentje is terug! Toch heeft het 24 uur geduurd. Langer dan ooit sinds de update naar Android 13. Jammer dat de definitieve oplossing zo lang uitblijft. Ik heb een Galaxy watch 4. Misschien toch eens kijken naar Juggluco?

 • Gebruikte eerst een Smartwatch van Koopjedeal 36 euro, nooit problemen, wou een Smartwatch met meer functies daarom Galaxy watch 5, als het niet snel veranderd, is deze
  Smartwatch voor mijn kleinzoon,
  Hilbrand.

  • daven

  Old skool daven is ook maar eens begonnen aan een freestyle libre 2 (gewoon uit nieuwsgierigheid 😜🙌)
  Ik heb geen reader maar gebruik gewoon de app die ik in de applestore van freestyle libre 2 heb gedownload .
  Soms kreeg ik ook zo’n uitroeptekentje bij alarmen ,maar dat verdween ook weer ? Nu was ik mijn telefoon aan het opladen in woonkamer en ik was in slaapkamer ,kreeg ik ineens een alarm ,denk verhip zit ik nu na 2 koppen koffie en 2 mokkken groene thee (allemaal zonder suiker )al te hoog ,ik zit namelijk nooit te laag !😉 maar het was een waarschuwing dat ik geen alarmen kon krijgen en moest scannen ? Deze was 7,9 dus dat kon het niet zijn ? Waarschijnlijk moet je dus binnen een bepaald bereik zijn en anders krijg je een alarm ?(logisch ook 😉😇😇😇) Ik heb nog geen alarm gehad dat ik te hoog zat ,maar eet waarschijnlijk ook past in de namiddag (eet momenteel 1 a 2 x per dag ) Neem aan dat als je te hoog zit ,het alarm vanzelf wel weer stopt ? (of staat dat op repeat ? ,ja ik slik geen medicatie en om nu 1,5 liter water in 3 minuten te drinken is ook al zo wat 🤪😂😂😂
  Ja jullie lachen misschien om mijn vragen(mag best lol) ,maar ik ben maar net begonnen en dus een leek !
  Ik ben iemand ik lees geen bijsluiter en zie het wel vanzelf of door proberen !😉😇😇

  ja weet dat je die alarmen kunt uitzetten ,maar lijkt me wel handig als ik te hoog zit !

   • RensK

   @daven: Ben benieuwd naar de Android versie van jouw telefoon. Zo te lezen in je post lijkt je Librelink app probleemloos te werken! Of heb je een Iphone?

   En ja; je moet binnen een bepaald bereik van je telefoon zijn om glucose alarmen te kunnen krijgen. Ik heb het signaalverlies alarm uitgeschakeld. Dat ging te vaak af. Ook als ik wel vlak bij m’n telefoon zat. Dat werkte bij mij niet optimaal.

  • RensK

  Er is na de Android systeemupdate van januari toch iets ten positieve veranderd. De alarmen zijn nu vaker wel dan niet beschikbaar en het scannen van de sensor gaat beter. Nou nog een Librelink app update. Het is nog steeds de problematische versie van 16-11-2022. Er is dus hoop!

  • daven

  Gelukkig ja ik heb de ios versie ,maar ben net begonnen dus kan er nog niet veel over zeggen 😉 Ben benieuwd strakjes na mijn eten (wel koolhydraatarm )

  werkt tot nu toe prima !😉 Heb idd de apple 13 pro

   • RensK

   @daven: Als je twijfelt aan de glucose waardes die de app je voorschotelt, zou ik ze even nameten met de bloedglucose meter. Er kan en mag maximaal 15 procent verschil tussen zitten. Zijn de verschillen groter, dan is de waarde van de bloedglucose meter betrouwbaarder. De waarde van de sensor loopt ongeveer 10 minuten achter op de bloedglucose meter. Na een bloedmeting dus ongeveer 10 minuten wachten en dan een scan doen met de sensor.

   Soms zit er een sensor bij die niet goed werkt. Dan kun je die via Abbott gratis om laten ruilen.

    • daven

    oke bedankt ,dit wist ik niet 👍 Alleen heb ik thuis niets om te meten ,doe ik meestal op mijn werk(verpleegkundige ,wahahaha die zijn vaak het ergste he !🤪😇😇)
    Maar ik ga het zeker eens checken als ik weer moet werken !

    weet iemand trouwens of die alarmen vanzelf uitschakelen als je te hoog zit ? of krijg je dan een melding om deze uit te schakelen ?

 • Abbott heeft in eerst instantie het ontwikkeld voor IPhone, ze maken zich blijkbaar niet druk
  bij Abbott voor een update van
  freestyllibre 2, in Amerika wordt freestyllibre 3 gebruikt
  is scannen niet meer nodig.

 • De alarmen moet je zelf instellen of uitzetten. Het alarm blijft zeuren tot je actie onderneemt.Zou wel even checken of het hoge alarm wel aanstaat en op welke waarde, gezien je eerder gemelde cijfers. Die vind je onder het wieltje symbool.

  • daven

  bedankt yvonne alarm bij lage glugose stond bij 3,9 dat heb ik toch nooit dus zo laten staan

  de hoge bij 13,3 daar zat ik het verleden vaak boven ,ik heb het bijgesteld naar 14 Ja ik let er nu weer op dus ik hoop hier dan onder te blijven (is tevens een stok achter de deur ,om erop te blijven letten !😏) Ik heb nu vrij en dan let ik er beter op ,maar op werk heb ik veel verleidingen en is er meer stress !🤗 Maar mocht dit nog te laag zijn weet ik hoe ik het kan veranderen !

  Top ,dank je wel !👍🤗

  • daven

  Nog een vraagje als je gescand hebt staat er iets van notitie toevoegen ,moet je daar bijvoorbeeld dan het aantal koolhydraten invullen wat je gegeten hebt ?
  Of wat vullen jullie daar dan in ?

  Vindt het wel een mooie uitvinding ,ben benieuwd als ik straks mijn groenten en een paar eieren en beetje blauwe bessen heb gegeten !😉

  zag het al kun je waarschijnlijk noteren hoeveel koolhydraten je hebt gegegeten ,medicatie is voor mij niet van belang !😉

  • Mr. M

  Nee, dat is een losse notitie, maar kun je er wel voor gebruiken.
  Meestal doe ik de boel invullen (eenheden insuline, langzaam, snel, koolhydraten) na een scan na de maaltijd of ervoor. Voor mij 2 maal: ontbijt/lunch en diner.
  Koolhydraten haal ik op via de app van het voedingscentrum (Eetmeter). Erg mooie app.

  • daven

  oke straks eens kijken als ik ga eten ,vanavond alleen wat kant en klare wokgroenten(staat op verpakking ) en wat eieren (geen koolhydraten ) gebakken in ghee boter (geen koolhydraten ) Blauwe bessen een paar moet ik nog opzoeken 😉

  lees nu 148 gram is 18 koolhydraten waarvan 15 suiker ,maar neem er maar stuk of 6 dus ik reken op 1 koolhydraat (heb geen weegschaal ,dus beetje op de gok ,maar bij mij komt het ook niet zo nauw 😉 Met de groenten en de uien erbij zou ik dan op 31,45 kooldraten uitkomen !
  (denk stuk of 3 a 4 eieren er doorgeklopt en we redden ons wel weer voor vandaag !)

  ja mensen dit is niet levenslang vol te houden ,maar ik heb een doel om mijn hba1c van 95 binnen 6 maanden ,zonder medicatie terug te brengen naar maximaal 52 !👊😎😎😎
  https://www.puurfiguur.nl/blauwe-bessen/#:~:text=Een%20portie%20blauwe%20bessen%20van%20148%20gram%20bevat,%3A%20Energie%3A%2084%20kcal%20%28calorie%C3%ABn%29%20Koolhydraten%3A%2018%20gram

  schijnt zelfs voor diabetes gezond te zijn (en voor je bloeddruk etc )

  en nog 2 goli apple cider gummies samen 8 gram koolhydraten (maar een gezond snoepje ,ondanks best veel koolhydraten waarvan 2 gr suiker per 2 dan ,best redelijk is hihi lol )
  maar dan kom ik uit op een totaal van 39,45 koolhydraten per dag ,dus al met al zou dit niet slecht zijn !😉

 • Probeer zoveel mogelijk te bewegen, om de clucose waarden zo laag mogelijk te houden
  is voor mij net zo belangrijk dan dieeten,
  Naast diabetes patiënt ben ik ook parkingson patient mag een uur niet
  eten bij inname van Parkingson medicijnen, dat een aantal keren per dag.En bewegen is juist goed voor parkingson.
  Probeer zoveel mogelijk een oplossing te vinden die werkt voor diabetes en parkingson

  • daven

  Ja voeger liep ik best veel minimaal 4 uur op een dag nu denk ik eerder half uur ,hond is ouder en heeft artrose dus daar kan ik niet meer veel mee lopen .(en om alleen te gaan pffff)
  Zou idd wel beter voor mij zijn !😉

  we hebben momenteel ook 3 parkisonpatienten op afdeling ,die krijgen om de zoveel uur medicatie (meen wel 6 a 8 x per dag en dit schijnt zeer nauw te werken ) dat zou voor die mensen dan bijna niet te doen zijn ? Ik moet er al 2 medicatie in mijn nachtdienst geven !
  Ik vind het knap hoe je dat dan allemaal voor elkaar krijgt !👌👌👊

  • daven

  ik wou trouwens bij notities 39,45 koolhydraten invullen maar hij pakt niets met een komma dus 39 (maakt ook niet zoveel uit ,als ik maar globaal een idee heb)
  zat nu wel al op 9,3 met een pijl stabiel ,dus als ik onder de 10 blijf mag ik niet klagen !
  voor de rest van vandaag allemaal onder de 10 in het groen ,dus gaat de goeie kant op !
  Maar verwacht nog wel een stijging heb mijn eten net pas op lol .🤗

  wow 8,6 met de pijl stabiel ,ben dus al aan het zakken 😜 dit is toch wel handig om inzicht in je bloedsuikers te krijgen groenten /uien /3 eieren /beetje blauwe bessen kan ik dus makkelijk hebben (zijn ook niet zoveel koolhydraten )en verder water en koffie (zwart )

  kan altijd nog wel stijgen die ghee boter is erg vet (wel geen koolhydraten ),dus dat vertraagt de opname van de koolhydraten denk ik ? gaat een wereld voor mij open ,voel me net een klein kind waahahahahaha lol🤪😂😂😂

   • daven

   Had mijn mond ook moeten houden ,nu weer iets gestegen 9,1 😜😂😂😂😂

   maar zolang ik onder de 10 blijf ,dus in het groen hoor je mij niet klagen 😇

   o man hadden jullie dat ook in het begin dat je ineens zovaak gaat meten ?😏

   dadelijk ben ik nog verslaafd aan de freestyle libra 2 🤪😂😂😂😂

 • Dank je wel voor je reactie.

  Voeding kan een nadelig effect hebben op de opname en werking van levodopa. Het is erg belangrijk dat je weet dat deze middelen minder goed werken als je ze met voedsel inneemt, vooral wanneer deze maaltijd veel eiwitten bevat.
  Emoties, en spanningen verergeren het trillen.
  Mijn vrouw is 2 jaar terug plotseling overleden tijdens het koffiedrinken, dat heeft een enorme impact gehad op mijn parkingson en indirect ook op mijn diabetes.

  Het is belangrijk dat je de medicijnen op tijd inneemt. Zo krijg je minder schommelingen in het effect en voelt je beter.
  Hilbrand.

  • daven

  Heftig om te horen wat je allemaal hebt moeten doorstaan ,pfff 😲

  ik kijk veel you tube over dr berg die heeft veel filmpjes over diabetes ,ook over parkison

  Ja je krijgt parkison niet mee weg ,maar ik geloof wel dat supplementen voor verlichting kunnen zorgen !(en kwaad kan het niet ) ja weet is allemaal duur pffffffffff

  Hoop dat je het momenteel al een plaatsje in je leven hebt kunnen geven ,vergeten doe je zoiets nooit ! (schroom anders niet om profesionele hulp te zoeken )

  Sterkte en parkison is gewoon een rotziekte !!!😥😥😥

  sorry voor offtopic !

  • daven

  Vraagje mensen Ik tik nu op tijd binnen bereik en zie 2% bij 10,1-13,3 en 98% bij 3,9-10

  Wil dit dus zeggen dat ik wel even boven de 10,1 en tussen de 13,3 ben geweest ? (dan heb ik dat zeker net niet gemeten ?) Maar dat wordt dus automatisch wel geregistreerd ?

  o dat zo wel mooi zijn als hij dat toch noteerd als je het net niet meet ?

  Maar mag tot nu toe dan nog niet klagen 🤗

  ja sorry voor mijn vele vragen ,ben het nog aan het ontdekken 😉

   • RensK

   @daven: De sensor onthoudt 8 uur aan glucosewaardes. Tussen twee sensorscans zie je in de grafiek alle tussenliggende waardes. Als er langer dan 8 uur tussen twee scans zit, zie je een hiaat in de grafiek.
   Dus ja, alle waardes worden automatisch geregistreerd. Mijn ervaring is wel dat de grafiek wat minder nauwkeurig is dan het logboek met al je scans.

    • daven

    oke bedankt ,ik leer steeds meer !👍

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.