Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre 2 en Samsung 9

Freestyle Libre 2 en Samsung 9

Help!
Wie kan mij helpen om de Freestyle Libre sensors 2 te koppelen met de
Telefoon Samsung 9. Het lukt niet wat ik doe. Allerlei als geprobeerd, maar het is ook angstvallig stil op mijn telefoon . Ook FNC is ingeschakeld.
Dus dat ligt het niet aan. Is Abott vergeten om alle merken aan te schakelen?

 • De app verwijderen en weer installeren wil nog wel eens helpen.

  • Heb dat al eerder gedaan. Geen succes gehad.

  • Sang

  Hey,

  Laten we hopen dat we je kunnen helpen:

  1. Heb je het scannen van de sensor geprobeerd met een net nieuwe geplaatste sensor? Als hij al geactiveerd is door een andere telefoon, (of meer dan een uur geleden door een scanner) dan gaat de sensor “op slot”. Dan kun je de sensor alleen uitlezen met het apparaat waarmee hij opgestart is.

  2. Scan je de sensor met het goede deel van de telefoon? De NFC reader bij de Samsung S9 zit vrijwel precies in het midden aan de achterkant van je telefoon. “Veeg” de telefoon niet langs de sensor zoals die halve garen in de commercials, maar houdt je telefoon er geduldig 2 a 3 seconden tegenaan.

  3. Open de app voordat je gaat scannen. En zorg dat je overal toestemming op geeft waar de app toestemming voor vraagt.

  4. Sowieso, unlock je telefoon altijd voordat je probeerd te scannen. Samsung telefoons (en andere misschien ook wel) kunnen niet de sensor scannen als ze stand-by zijn. Je zult echt in het beginscherm moeten zijn door je vingerafdruk, pincode enz.

  5. Heb je de goeie app? Hij heet “FreeStyle Librelink”, een geel icoontje met een soort van witte stip erin. Niet “LibreLinkUp”, niet Abbot Analytics”, niet “Freestyle”.

  Dit is wat ik zo snel kan verzinnen wat je misschien kunt proberen. Als dit niet werkt, of je hebt het al geprobeerd, vertel ons dan hoe je bij dit probleem gekomen bent? Komt het door de switch van de Libre 1 naar de Libre 2? Heb je al langere tijd de Libre 2 gebruikt, maar heb je nu een nieuwe telefoon? Is het van de 1 of de andere dag gebeurd? Geef ons een beetje achtergrondinformatie.

  Sander

  • Bedankt Sander voor je uitvoerige uitleg.
   Als ik de nieuwe sensor weer plaats ga ik het weer een x proberen. Het is geen gebruiksvriendelijk systeem en omslachtig.
   Ik ga het proberen . Je hoort nog van mij….

 • Vanmorgen een nieuwe sensor geplaatst, wonder boven wonder de sensor 2 werd aan mijn telefoon Samsung S9 gekoppeld. Maar na een uurtje wachten kon ik de gegevens lezen van de telefoon, maar wat er ook gebeurde.. scannen lukte niet het bleef dood stil… geen resultaten . Het wordt tijd dat de Sensor 2 wordt verbeterd met hun software.
  Mogelijkheid van sneller aflezen van meetresultaten na installatie van de sensor 2. Fnc kan sterker.

   • Sang

   Het is een beetje kort door de bocht om te concluderen dat ze de software moeten verbeteren omdat het scannen bij jou niet lukt.

   Als het opstarten van de sensor is gelukt, dan kunnen jouw telefoon en de sensor blijkbaar gewoon met elkaar communiceren. Het is dan aannemelijk dat wanneer het scannen na een uur niet lukt, het te wijten is aan een menselijke fout. Dat is niet erg, laten we gewoon proberen om het wél te laten werken.

   Wees daarom aandachtig dat je het correcte deel van de telefoon, daar waar de NFC reader zit, tegen de sensor houdt. NFC staat voor Near Field Communication. Voor korte afstanden dus. Het is geen bluetooth of infrarood wat een groot bereik heeft.

   Daarnaast, zorg dat je telefoon ontgrendeld is en dat de app aanstaat op de achtergrond.

   Nog een puntje: op mijn telefoon stond een app die “Samsung Health” heette. Die app raakte in de war toen ik met de FSL1 begon. Verwijder daarom die Samsung Health app. Wie weet helpt dat de communicatie tussen de sensor en jouw telefoon.

   Zoals Anke ook zegt, kijk of er updates zijn voor het besturingssysteem van je telefoon.

   Houd ons op de hoogte of het is gelukt.

  • Anke

  Je kunt bij Abbott een lijstje zien van telefoons die volgens hen werken.
  Even googelen. Samsung S9 zou moeten werken, maar ik begrijp dat het ook van het besturingssysteem afhangt én van de versie van de freestylelibrelink app.
  Misschien gaat daar iets fout?
  Werkte bij jou de app wél bij de FSL 1?
  Of met een andere telefoon?

 • Hallo schoentje hier ik heb ook een vraag ik heb ook de freesstyle libre ik kan niet met me telefoon me uitslagen door sturen naar me specialist in het ziekenhuis mijn pc zecht dat hij me telefoon niet ppff kan vinden ik heb hem eerst opgestart met het kleine kasje . Hoe werkt het nou ?? Anderen zeggen dat ze allebij kunnen zien .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.