Home Forums Hulpmiddelen Freestyle libre 2 problemen werkt niet samen met miao miao

Freestyle libre 2 problemen werkt niet samen met miao miao

Helaas kreeg ik vandaag een nieuwe zending met FL2 sensoren ipv de FL1
Wat ik al ergens had gelezen werd waarheid!

Deze sensoren werken niet meer met miao miao en xdrip wat ik op mijn full android-horloge draai. DIt systeem gebruik ik nu een jaar en was ik heel erg tevreden over.
Altijd de actuele suikerwaardes om je arm en meerdere alarms kunnen instellen.

Heb geen zin om weer een stap terug te doen en die onhandige freestyle app te gaan gebruiken wat je steeds moet scannen en meer afwijkt van de echte waardes is mijn ervaring.

Er zijn twee mogelijkheden voor dit probleem

1 Freestylelibre 2 sensoren verkopen op marktplaat en FSL1 terug kopen dan heb je geen garantie op de sensoren. Maar de waarde van de FSL2 is hoger dus je kan wat extra sensoren kopen mochten er een paar niet werken.

2 Freestyle patched app dit is een aangepaste app van freestyle die in omloop is wat de waarden doorgeeft aan xdrip zonder miao miao nodig te hebben.
Calibreren kan niet en deze geeft dan dezelfde waardes als in de app.

Echter doet abbot er alles aan dat deze app nergens op internet te vinden is en handleidingen om zelf de app te patchen ook dit wordt verwijderd en je moet aardig wat kennis hebben om dit te doen.

Heb nog een handleiding gevonden en zonder errors is dit gelukt echter de letters zijn gelijk gebleven, Ik las ergens dat deze schuin moeten gaan staan.
Dus ga er van uit dat dit niet gaat werken. Ik kan het past testen zodra ik een nieuwe FSL2 activeer.

Zijn hier mensen op dit forum die de gepatched libre app gebruiken icm xdrip & FSL2 ?
Zo ja had ik graag deze apk bestand gemaild willen hebben indien dit juist werkt bij mij betaal ik 25,- euro voor de moeite.

Of zijn er mensen die op een andere manier de FS2 werkend hebben gekregen met miao & xdrip?

  • Frankvo

  Koop een Droplet – Bubble version bij https://droplet.rocks/en/ de Bubble ff instellen in Xdrip (= ff de bubble selecteren i.p.v. miaomiao) en klaar is Sander.

 • Oke bedankt voor de reactie!

  Weet je zeker dat deze wel met FSL2 werkt? ik lees dit inderdaad op de site van bubble maar op de site van miao staat ook vermeld dat deze werkt met de FSL2 en dit is dus niet het geval geeft een checksum error.

  Gebruikt u de bubbel zelf met FSL2 of iemand in uw omgeving? indien dit idd goed werkt is dit een mooie oplossing en ga ik er vandaag nog 1 bestellen!

  Die link die u gegeven heeft zijn ze helaas niet te bestellen je kan ze niet selecteren en in je kar leggen.

  • Frankvo

  Ik heb de bubble aangeschaft in voorbereiding op de FSL2. Ik heb net mijn MiaoMiao verwisseld en hoefde alleen de bubble te selecteren.

  Ik heb nog 2 of 3 FSL1 om op te maken en dan gaan we met de 2 beginnen en ik verwacht geen problemen. Als er wel problemen zijn dan moet ik een andere Xdrip erop zetten die wel werkt.

 • ik heb op de facebook pagina van libre geeks gekeken en gechat met een dame uit canada. die vertelde mij dat als je fsl2 hebt en de xdrip app op je telefoon dan zou je met een fossil5 smartwatch, je metingen direct op je horloge kunnen bekijken.

  ik moet effe uitleggen ik heb zelf geen Diabetes maar mijn dochter wel, alleen zij is niet zo van het lezen en uitpluizen en ik wel.

  Ik heb gelezen dan je met de toekomstige fsl 3 realtime kunt kijken naar je suikerspiegel. dan vraag ik me af of het nog de moeite waard is om met xdrip te gaan werken en een fossil5 horloge of te wachten tot fsl3 komt. en dan zou die op iedere horloge kunnen werken

  • Ben42

  Hallo Sander1980,

  Dit is nog geen aanbieding, maar nog een overweging van mijzelf.
  Momenteel heb ik nog een aantal Libre1 sensoren, de huidige planning is deze op te gebruiken tussen de Libre2 sensoren door.

  Verder heb ik contact een whatsapp groepje voor het uitwisselen van sensoren (en aanverwante spullen) vooral toen de sensoren slecht leverbaar waren. Binnen dat groepje zitten (volgens mij) ook nog wel een aantal Libre1 sensoren.

  Dit is geen oplossing voor zeer lange termijn, maar mijn Libre1 sensoren zijn nog een jaar goed en binnen het groepje zitten er misschien wel mensen die willen ruilen. De groep zit over heel Nederland verspreid.

  Vriendelijke groet,
  Stef ten Bras

 • Het probleem is reeds opgelost.
  Ik heb reeds een bubble gekocht via:
  https://bubbleshop.eu/product/bubble-freestyle-libre-glucose-monitor/

  29 december besteld om 16:30 moest uit spanje komen met dhl epress levering.
  De levering was extreem snel volgende ochtend om 10:30 stonden ze al voor mijn deur.
  Dit had ik nooit verwacht kwartier later was mijn horloge weer werkend!
  Deze werkt wel probleemloos met de encrypted FSL2.

  Voor de oudere systemen geld:
  Er zijn twee soorten FSL2 in omloop sommige werken wel andere dus niet.
  Dit hangt af van welk land dus hier in NL zullen allemaal dezelfde zijn.
  Probleem dat deze sensors encrypted kunnen zijn en hierdoor geen data vanaf te lezen is zonder de sleutel en je kan ze ook niet ressetten om de levensduur van 14 dagen te verlengen na 28 dagen.
  Mijn type 2 sensoren had ik reeds allemaal verkocht en heb nu voor 4 maanden nog type 1 sensoren.

  @ Bengeltje
  Ik heb zelf een tijdje een fossil 4 smartwatch gebruikt i.c.m. xdrip
  Ik kan dit echt afraden dit werkt heel slecht.Horloge loopt vast of gaat eigen leven leiden, helderheid van het scherm gaat steeds terug naar minimum, verbinding valt af en toe weg, is heel erg traag niet echt een succes.

  Heb nu een full-android horloge de Optimus pro wat technisch eigelijk een telefoon is waar ook een symkaart in kan alleen dus in de vorm van een horloge. Hier draait full android op dus geen android wear zoals op de fossil. Werkt op alle vlakken veel beter en veel sneller hapert niet ,valt niet uit en kan je dus ook met zwemmen gebruiken als je geen telefoon bij je hebt altijd je actuele waardes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.