Home Forums Hulpmiddelen Freestyle libre 2 problemen werkt niet samen met miao miao

Freestyle libre 2 problemen werkt niet samen met miao miao

Helaas kreeg ik vandaag een nieuwe zending met FL2 sensoren ipv de FL1
Wat ik al ergens had gelezen werd waarheid!

Deze sensoren werken niet meer met miao miao en xdrip wat ik op mijn full android-horloge draai. DIt systeem gebruik ik nu een jaar en was ik heel erg tevreden over.
Altijd de actuele suikerwaardes om je arm en meerdere alarms kunnen instellen.

Heb geen zin om weer een stap terug te doen en die onhandige freestyle app te gaan gebruiken wat je steeds moet scannen en meer afwijkt van de echte waardes is mijn ervaring.

Er zijn twee mogelijkheden voor dit probleem

1 Freestylelibre 2 sensoren verkopen op marktplaat en FSL1 terug kopen dan heb je geen garantie op de sensoren. Maar de waarde van de FSL2 is hoger dus je kan wat extra sensoren kopen mochten er een paar niet werken.

2 Freestyle patched app dit is een aangepaste app van freestyle die in omloop is wat de waarden doorgeeft aan xdrip zonder miao miao nodig te hebben.
Calibreren kan niet en deze geeft dan dezelfde waardes als in de app.

Echter doet abbot er alles aan dat deze app nergens op internet te vinden is en handleidingen om zelf de app te patchen ook dit wordt verwijderd en je moet aardig wat kennis hebben om dit te doen.

Heb nog een handleiding gevonden en zonder errors is dit gelukt echter de letters zijn gelijk gebleven, Ik las ergens dat deze schuin moeten gaan staan.
Dus ga er van uit dat dit niet gaat werken. Ik kan het past testen zodra ik een nieuwe FSL2 activeer.

Zijn hier mensen op dit forum die de gepatched libre app gebruiken icm xdrip & FSL2 ?
Zo ja had ik graag deze apk bestand gemaild willen hebben indien dit juist werkt bij mij betaal ik 25,- euro voor de moeite.

Of zijn er mensen die op een andere manier de FS2 werkend hebben gekregen met miao & xdrip?

  • Frankvo

  Koop een Droplet – Bubble version bij https://droplet.rocks/en/ de Bubble ff instellen in Xdrip (= ff de bubble selecteren i.p.v. miaomiao) en klaar is Sander.

 • Oke bedankt voor de reactie!

  Weet je zeker dat deze wel met FSL2 werkt? ik lees dit inderdaad op de site van bubble maar op de site van miao staat ook vermeld dat deze werkt met de FSL2 en dit is dus niet het geval geeft een checksum error.

  Gebruikt u de bubbel zelf met FSL2 of iemand in uw omgeving? indien dit idd goed werkt is dit een mooie oplossing en ga ik er vandaag nog 1 bestellen!

  Die link die u gegeven heeft zijn ze helaas niet te bestellen je kan ze niet selecteren en in je kar leggen.

  • Frankvo

  Ik heb de bubble aangeschaft in voorbereiding op de FSL2. Ik heb net mijn MiaoMiao verwisseld en hoefde alleen de bubble te selecteren.

  Ik heb nog 2 of 3 FSL1 om op te maken en dan gaan we met de 2 beginnen en ik verwacht geen problemen. Als er wel problemen zijn dan moet ik een andere Xdrip erop zetten die wel werkt.

 • ik heb op de facebook pagina van libre geeks gekeken en gechat met een dame uit canada. die vertelde mij dat als je fsl2 hebt en de xdrip app op je telefoon dan zou je met een fossil5 smartwatch, je metingen direct op je horloge kunnen bekijken.

  ik moet effe uitleggen ik heb zelf geen Diabetes maar mijn dochter wel, alleen zij is niet zo van het lezen en uitpluizen en ik wel.

  Ik heb gelezen dan je met de toekomstige fsl 3 realtime kunt kijken naar je suikerspiegel. dan vraag ik me af of het nog de moeite waard is om met xdrip te gaan werken en een fossil5 horloge of te wachten tot fsl3 komt. en dan zou die op iedere horloge kunnen werken

  • Ben42

  Hallo Sander1980,

  Dit is nog geen aanbieding, maar nog een overweging van mijzelf.
  Momenteel heb ik nog een aantal Libre1 sensoren, de huidige planning is deze op te gebruiken tussen de Libre2 sensoren door.

  Verder heb ik contact een whatsapp groepje voor het uitwisselen van sensoren (en aanverwante spullen) vooral toen de sensoren slecht leverbaar waren. Binnen dat groepje zitten (volgens mij) ook nog wel een aantal Libre1 sensoren.

  Dit is geen oplossing voor zeer lange termijn, maar mijn Libre1 sensoren zijn nog een jaar goed en binnen het groepje zitten er misschien wel mensen die willen ruilen. De groep zit over heel Nederland verspreid.

  Vriendelijke groet,
  Stef ten Bras

 • Het probleem is reeds opgelost.
  Ik heb reeds een bubble gekocht via:
  https://bubbleshop.eu/product/bubble-freestyle-libre-glucose-monitor/

  29 december besteld om 16:30 moest uit spanje komen met dhl epress levering.
  De levering was extreem snel volgende ochtend om 10:30 stonden ze al voor mijn deur.
  Dit had ik nooit verwacht kwartier later was mijn horloge weer werkend!
  Deze werkt wel probleemloos met de encrypted FSL2.

  Voor de oudere systemen geld:
  Er zijn twee soorten FSL2 in omloop sommige werken wel andere dus niet.
  Dit hangt af van welk land dus hier in NL zullen allemaal dezelfde zijn.
  Probleem dat deze sensors encrypted kunnen zijn en hierdoor geen data vanaf te lezen is zonder de sleutel en je kan ze ook niet ressetten om de levensduur van 14 dagen te verlengen na 28 dagen.
  Mijn type 2 sensoren had ik reeds allemaal verkocht en heb nu voor 4 maanden nog type 1 sensoren.

  @ Bengeltje
  Ik heb zelf een tijdje een fossil 4 smartwatch gebruikt i.c.m. xdrip
  Ik kan dit echt afraden dit werkt heel slecht.Horloge loopt vast of gaat eigen leven leiden, helderheid van het scherm gaat steeds terug naar minimum, verbinding valt af en toe weg, is heel erg traag niet echt een succes.

  Heb nu een full-android horloge de Optimus pro wat technisch eigelijk een telefoon is waar ook een symkaart in kan alleen dus in de vorm van een horloge. Hier draait full android op dus geen android wear zoals op de fossil. Werkt op alle vlakken veel beter en veel sneller hapert niet ,valt niet uit en kan je dus ook met zwemmen gebruiken als je geen telefoon bij je hebt altijd je actuele waardes.

 • Hai Sander,

  Ik ben vanochtend op hetzelfde probleem gestuit: zo’n teleurstelling dat het niet werkt!
  Hoe bevalt de Bubble nu na wat langer gebruik? Werkt het gewoon hetzelfde? En je gebruikt dus Xdrip? Hoe werkt het met de batterij? Ik zag dat deze maar 10 dagen werkt. Kun je hem er dan wel afhalen voor het opladen?

  Er was een versie van Libre Patched in omloop maar ook via de omwegen niet meer vindbaar helaas…

  Ik hoop dat de Bubble bevalt! :)

  • De bubbel bevalt mij uitstekend het grote voordeel is dat je niet hoeft te kalibreren met hun eigen software diabox. Het verbinden gaat allemaal heel erg simpel en snel.
   De software geeft ook andere zaken duidelijk weer.

   De waardes zitten heel dicht bij mij accucheck ben hier heel tevreden over.
   Je kan er meerdere alarms op instellen. Alleen niet tijd gebonden dus dat s’nachts een ander alarm dan overdag gaat wat met xdrip wel weer werkt.
   De accu gaat 14 dagen mee.

   Ik krijg de bubble niet goed werkend met xdrip.
   Wel is er speciale versie van xdrip die alleen met de bubble werkt alleen kalibreren werkt heel slecht daarmee, dus niet echt aan te raden dus.

   • Dus die Bubble heeft eigen software die ook goed werkt?

    Thanks

   • Diabox werkt bij mij zeer stabiel en ziet er ook grafisch duidelijk en overzichtelijk uit.
    En heeft ook tal van andere functies bijv. om sensors 31 dagen te laten werken ipv 14.
    Dit werkt alleen bij sensors die niet encrypted zijn. (geen fsl2 nl versie)

    Hier wat foto’s van de app

    lib1 <img

    lib2

 • OOPalgorithm downloaden bij GitHub. Mijn xDrip+ werkt weer met de Libre2 sensor i.c.m. Miaomiao.
  Zorgen dat deze app net zoals xDrip zelf altijd blijft werken op achtergrond.

  • Ja bij mij ook

 • Bedankt voor de tip mijn werkt ook weer zeer blij mee.
  Ik gebruik nog de miaomiao 1 en xdrip de tomato app is echt een slechte app.
  Heb nog wel dat hij 10 a 15 niks leest nog tips.

 • Ik heb nu alleen probleem met verbinding. Xdip is wel gekoppeld met miaomiao krijgt waardes soms binnen.
  Misschien miaomiao resetten.
  Heb maar een paar waardes gekregen of heeft iemand tips.

 • Ik zit nu ook aan m’n laatste FSL1 sensoren en heb de 2’s inmiddels liggen.

  Heb XDRIP alvast geïnstalleerd en het lijkt te werken, maar moet er nu nog veel gebeuren om het met de FSL2 ook aan de gang te krijgen?
  Ik draai nu XDRIP 4.5.18 build 4140 en wanneer ik de CGM sensor selecteer staat er al FSL2 selecteren.

  • Wallie

  Van de week ook even geprobeerd en samen met een loop variant aan de praat gekregen.
  Met de Libre 2 en xDrip4iOS heb je geen bubble of Miao Miao nodig om de waarden uit te lezen. Instellen is een fluitje van een cent. Daar kom je uit ;)

   • Tumtum

   Hoi Wallie,

   Werk jij met FSL2 en Xdrip+ op een android phone? Ik heb helaas al een maand FSL2 sensoren die ik nu alleen kan uitscannen met hun eigen app terwijl ik daarvoor net 3 maanden alles gekoppeld had met mijn telefoon voor FSL1.
   Zou graag hulp krijgen bij wat er nodig is om dit weer werkend te krijgen. Al geprobeerd app opnieuw te installeren maar xdrip ziet de MM2 niet goed ofzoiets. Alvast bedankt.

 • Ik heb begrepen dat de FSL2 rechtstreeks kan worden uitgelezen met de app Diabox (Android). Je zou dan zowel de bluetoothgegevens kunnen ontvangen als scannen via NFC. Een MiaoMiao of Bubble oid. zou dan niet meer nodig zijn. Je kan zelfs je gegevens uploaden naar LibreView, al is Abbott daar niet zo heel blij mee.
  Ik gebruik de FSL2 nog niet (eerst nog 2 FSL1 sensoren opmaken), maar ik ga dat zeker proberen als ik aan de FSL2 begin.
  Een andere optie is inderdaad de patched Libre app met xDrip+.

  • Weet je dit zeker? ik kan hier nergens iets over vinden op het internet of op youtube namelijk. Heb je mischien een link met informatie hier van?

   • Volgens mij heb ik dat in een van de facebookgroepen gelezen waar ik lid van ben. In de groepen over DYI loopen en de FSL wordt er af en toe iets over gepost.
    Zoals gezegd, ik weet dit (nog) niet uit eigen ervaring, dus helaas durf ik ook niet 100% zeker te zeggen dat dit werkt.

    • Ytsma

    Ik ben het ook tegen gekomen op hun site dacht ik.
    Het is wel interessant om het bij de volgende sensor te proberen. Alleen staat de app niet meer op Google play.
    Nou ja er zijn gelukkig meer opties.

  • Hoe upload je de gegevens dan naar Libreview?

  • Ytsma

  Ik heb gister Diabox geinstalleerd om even te kijken naar de mogelijkheden.
  En ik ben verrast, ik heb het gewoon al lopende gekregen terwijl mijn sensor nog een week moest.
  Gewoon direct contact tussen de sensor en de app, elke 5 min een update.
  Dit maakt het weer wat makkelijker om zonder scanner makkelijk te kunnen meten in de auto of op de fiets.

  De laatste versie is te vinden op:github

  • Oke dit is natuurlijk nog mooier ik ga dit ook proberen werkend te krijgen. Bedankt voor de info!

  • Met Diabox werkt Libre 2 nu rechtstreeks dus heb mijn Bubble niet meer nodig echt fijn

   • En is dat met de originele LibreLink app of met de z.g.n. Libre patched app?

  • Als je diabox op de ene telefoon gebruikt, kun je dan daarnaast nog wel steeds met een andere telefoon scannen met de libreview app?

 • Vraagje: Aan wat voor eisen moet een smartwatch voldoen om samen te kunnen werken met een FSL2, een android telefoon en diabox-app ? Ik zie smartwatches van 50 tot 600 euro daar zit vast meer verschil tussen dan alleen merk.

  • Een Full android horloge is de beste oplossing dan heb je geen telefoon nodig.
   Dus geen android wear of samsung tizen os enzzz
   95% van de smartwatches valt dus gelijk af.

   Kospet en Lemfo zijn de merken die deze horloge’s aanbieden en verkopen.
   Deze horloge’s zijn te bestellen op Aliexpress.

   Heb zelf de Kospet Optimus Pro deze heeft een oled scherm en ziet er uit als een gewoon horloge. Je hebt wel goede ogen nodig omdat alles wat kleiner wordt.
   Suikerwaarden zijn prima af te lezen.
   Anders is de Kospet Prime 2 een betere optie. Deze is echt groot en de accu gaat ook langer mee. Dit horloge is dus fors groter dan een gewoon horloge en zal daarom niet bij iedereen in de smaak vallen.

   Het moet ook kunnen via android wear en dit verbinden met de daibox app.
   Zelf geen ervaring mee als dit goed werkt met diabox.
   Maar met xdrip heb ik daar wel slechte ervaringen mee. Dit gaat via bluetooth en vond dit niet stabiel omdat de sensor ook via bluetooth in verbinding staat met de telefoon en je horloge met de telefoon.

   • Beste Sander

    Welk type Kospet Optimus Pro gebruik jij, zag meerdere types staan bij Aliexpress.

    Hilbrand

  • Een galaxy watch zou heel goed volstaan.
   Je kan dan de G-watch app gebruiken, welke mij zeer goed bevalt!

  • AdrieH

  Ik had het zelfde probleem.
  Miaomiao 2 + FreeStyle Libre geen probleem maar met de FSL2 werkte het niet.

  Maar na een firmware update van de Miaomiao 2 van versie 4 naar versie 7 en een nieuwe versie van Tomato van Version 3.2.7.3 (116) naar Version 3.2.8 (117) werkte als direct.

  Na vele malen mailen naar Diabsmart [info@diabsmart.nl] werd er toegegeven op 19-3-2021 dat er een probleem was met de Tomato app.(app blokkeerde tijdens verbinden met de MM2)

  Voor meer info ga naar “https://miaomiaoreader.medium.com/whats-miaomiao1-and-miaomiao2-firmware-version-how-can-i-upgrade-it-11cd72cabe2e”.

  Tevens ga ik xDrip+ nog opnieuw testen na de update.

  Ieder alvast een fijn Paasweekend .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.