Home Forums Bewegen Freestyle Libre 2 sensor met Iphone 11 pro opmerking en suggestie

 • RPvD

Freestyle Libre 2 sensor met Iphone 11 pro opmerking en suggestie

Hieronder even mijn kritische noot;
– De FSL 2 alarmfunctie reageert in ca. 25 % van een dalende bloedsuiker niet ! (die ik heb ingesteld op 5 mmol), of pas.. als ik zelf al voel dat mijn bloedsuikers onder de 4 mmol dalen. Dit is zeer frusterend. (Aanvulling; bluetooth staat aan, sensor communiceert continu met telefoon in de buurt, dus daar ligt het niet aan)
– Bij intensief sporten krijg ik de foutmelding “…. probeer over 10 minuten nogmaals te scannen”. Dit komt eigenlijk altijd voor tijdens het sporten, waardoor ik concludeer dat de sensor bij een warme vochtige huid (lees transpiratie) dus niet goed werkt.

Heeft iemand ervaringen mbt bovenstaande punten en met name eventuele suggesties om de alarmen voor lage bloedsuikers te verbeteren; kortom; is er in de instellingen iets aan te passen waardoor het wel werkt? Ik heb dit niet kunnen verbeteren.

 • Persoonlijk heb ik juist de indruk dat de sensor vaak die melding geeft bij erg snel stijgende of erg snel dalende bloedsuikers.

  Iets wat natuurlijk ook bij sporten kan gebeuren.

  Zo ook de meldingen. Als de bloedsuikers niet te abrupt en hard naar beneden knallen werkt het alarm prima. Gaat het sneller dan blijft het alarm gewoon afwezig.

  • RPvD

  Dank voor je reactie, Koen. Dit zou inderdaad een reden kunnen zijn. Mijn duursport is fietsen op de weg of juist interval; Mountainbiken. Het komt bij beide activiteiten zeer vaak voor. Ik zal hiermee gaan “stoeien”.

 • Bij mij reageerde de FSL2 reader in 25% van te hoge of te lage alarmen gevallen niet. Met Abbott contact opgenomen en na nog een nieuwe sensor waarbij dit voorkwam, heb ik een nieuwe reader2 gekregen en die doet het prima. Geen alarm meer gemist.

  Wel vaker hier op het trefpunt gelezen dat bij snel stijgende of dalende bloedsuikerspiegels de sensor die melding geeft. Zal waarschijnlijk een soort ingebouwde veiligheid zijn, dat hij zelf niet gelooft wat hij meet.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.