Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre 2 veel defect + geo-fencing

Freestyle Libre 2 veel defect + geo-fencing

Ik ben 3 weken op vakantie met 4 stuks FSL2 mee. Eéntje zat al op de arm. Tijdens de vakantie gaan 2 van de 3 sensoren in onder de 12 uren defect. Foutcodes 373, 365 en 335.

Na veel geregel heb ik 2 stuks FSL1 op de kop weten te tikken. Kostte me uiteraard een hoop geld. Helaas waren deze FSL1 sensoren niet uit te lezen met mijn App noch met mijn scanner. Een App downloaden die wél een FSL1 sensor zou moeten kunnen uitlezen is onmogelijk omdat die App niet beschikbaar is voor een Play Store account die aan een NL credit card is gekoppeld. ( Zgn. Geo-fencing )

Mijn vragen:

1) Heeft iemand een overzicht van de foutcodes?
2) Zijn er meerdere mensen die problemen ondervinden met sensoren tijdens een verblijf in het buitenland?
3) Is het bekend dat Abbott geo-fencing toepast op zijn producten?

 • Hoi,
  Geofencing kun je omzeilen door een Vpn
  te gebruiken.
  Hilbrand.

  • Geo-fencing kun je idd in veel gevallen omzeilen middels een VPN. Maar het downloaden van de Abbot App die FSL1 uitleest kan alleen via de Google PlayStore. En mijn Google account hangt een Nederlandse Creditcard en daar wringt de schoen. In ieder geval bedankt voor je reactie.

   Voor een volgend reisavontuur ga ik gewoon weer inzetten op ouderwetse teststrips.

   Het grootste punt van frustratie blijf dat de foutcodes niet voldoende duidelijkheid verschaffen. Als IK iets niet goed doe dan wil ik graag weten WAT dat is zodat ik iets kan aanpassen. Als blijkt dat de sensoren van Abbot een kwaliteits issue hebben dan verwacht ik dat zij het voor me oplossen of mij daar actief bij helpen. Ik heb nu niets meer dan een standaard reactie van Abbot gehad dat ik de defecte sensoren kan terugsturen.

  • Ytsma

  Zou diabox niet gewoon werken? Downloaden via telegram.

 • Heb diabox ook een aantal keren gebruikt
  alarm werkten niet, je kunt het gebruiken maar je moet wel vaak scannen.

 • Ik wil diabox best een keer proberen mits het verkrijgbaar is in de Google PlayStore. Dit is volgens mij nog niet het geval.

  • Ytsma

  Diabox komt ook echt niet meer in de playstore, daar zorgt Abbott wel voor. Maar gelukkig wel gewoon via telegram te downloaden. Ikzelf heb hem alleen als bsckup. Gebruik xdripp+oop2 als basis om Libre 2 als cgm te gebruiken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.