Home Forums Hulpmiddelen Freestyle libre 3

Freestyle libre 3

Kan iemand mij vertellen of je een in duitsland gekochte freestyle libre 3 kunt aflezen met de nederlandse freestyle libre 3 app?

 • Hoi
  Zijn de sensoren in Duitsland goedkoper.
  Freestyllibre 3 app installeren en proberen.Heb freestyllibre 2 en 3 app weleens op de smartphone gehad,werkte goed naast elkaar

  • In duitsland zijn ze net zo duur,in nederland kan je geen freestyle libre 3 kopen.
   Als ik de sensor niet kan scannen met de nederlandse app ben ik 60 euro kwijt , vandaar de vraag.

  • BertR

  Dat mag geen problemen opleveren. De sensor stuurt zijn data naar de app op een smartphone. De instellingen van de app bepalen of de waarde in mmol/l worden weergegeven of in mg/dl.

  • Abbott zegt dat dit niet kan , ze zeggen dat je voor een duitse freestyle libre de duitse app moet hebben.

 • Voor de Freestyle libre is een nieuwe app ontwikkeld. Volgens de Abbott site en helpdesk kan je deze op dit moment alleen nog met een Android telefoon downloaden en gebruiken, nog niet met Iphone. Ze zeggen dat de libre 3 sensor niet werkt met de libre 2 app. Maar sommigen zeggen hier dat het wel gelukt is. Te kostbaar om te proberen

 • Hoi,
  Omdat ik te vaak hypo’s heb heeft mijn diabeetverpleegkundige geregeld dat ik in het vervolg FSL3 mag gebruiken. De eerste levering daarvan (Mediq) komt aanstaande oktober. Je krijgt het dus niet zomaar.
  Ik heb FSL3 al eens mogen testen en het is weer wat gemakkelijker in het gebruik als de FSL2. De sensor geeft zonder dat je hoeft te scannen de waarden door aan je mobiele telefoon en die geeft een seintje als je te hoog of te laag komt te zetten. In die twee weken dat ik FSL3 mocht gebruiken waren mijn waarden al gelijk beter. Ik kijk er dus naar uit :-)

 • Ik test het momenteel. Ook via Duitsland een sensor bemachtigd. Via de FSL3-NL app geprobeerd om op te starten maar ik krijg de melding ‘lege tag’ en de app blijft hangen op sensor bereid over 60 minuten.
  Er bestaat ook een FSL3-DE app maar die kun je niet uit de play-store downloaden wanneer je in NL bent. Misschien daarvoor toch eenmalig naar DL rijden.
  Iemand suggesties?

 • Update,
  Gelukt!
  Je moet een VPN verbinding nemen (ik koos voor Nord Account VPN – die kan je ook weer binnen 30 dagen opzeggen of voor andere dingen gebruiken. Kosten ca 35€ per jaar).
  Dan kies je voor een verbinding met een server in Duitsland.
  Vervolgens moet je een nieuw Google account aanmaken en als hoofdaccount op je telefoon activeren. Onderwijl vraagt Google nog naar een Duitse bankverbinding maar die stap mag je gelukkig overslaan.
  Wanneer je dan de playstore opent zul je alleen de FSL3-DE versie tegenkomen en die kun je downloaden andermaal betaalinstructie wegklikkend.
  Mijn Libreview account werd door de Duitse app geaccepteerd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.