Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre

Freestyle Libre

Hoi allemaal,

Voor mijn afstuderen schrijf ik een artikel over de Freestyle Libre. Deze gebruik ik zelf ook. Wat vinden jullie van de reclame die ervoor wordt gemaakt? Ikzelf heb er namelijk gemengde gevoelens over. Ik hoor graag van jullie en zou graag met jullie hierover van gedachte wisselen. :)

Nicky

 • @NickyVonken

  Even in dit forum via de “zoekbalk” zoeken.
  Misschien wel meer dan 1000 ervarigen positief en negatief.

  Suc6 6feet10

 • Ik zie niks negatiefs in of aan de reclame. Het is nu eenmaal een commerciële business. Laat ze ook maar flink geld genereren waarmee ze de freestyle nog sneller mee verder kunnen ontwikkelen.

  • Momo

  Ik begrijp dat het hier specifiek over de reclame voor de Freestyle Libre gaat?

  Zoals Koen al schrijft, betreft het hier een commercieel product waar gewoon reclame voor mag worden gemaakt.

  De wijze waarop Abbott dat doet is zelfs al onderwerp geweest van een klacht bij de stichting reclame code (https://www.reclamecode.nl/uitspraken/resultaten/gezondheid-2021-00013/295404/) die echter op bepaalde gronden is afgewezen.

  Je kan natuurlijk wel wat vinden van deze reclame. Ik irriteer me persoonlijk vooral aan het blije toontje: alsof het zo geweldig is om diabetes te hebben want ‘Abbott is er nu om iedereen te helpen’. Begrijp me niet verkeerd, ik ben groot fan en trouwe gebruiker van de Freestyle Libre! De reclame hoeft echt geen grafstemming uit te stralen, dat snap ik ook wel, maar ik heb moeite met het juichsfeertje. Het had van mij wel iets zakelijker gemogen. Ik snap dat Abbott geld wil verdienen, maar nu lijkt het alsof het fijn is om diabetes te hebben want dan kun je mooi de Freestyle Libre aanschaffen! Joepie ;-)

  • Wauw, wat een op het oog slappe klacht of mis ik iets? Ik dacht nog even dat de klacht van voor de massale vergoeding stamde. Vergoeding was toen toch al voor alle type 1 + ieder die minimaal 4x daags insuline spuit.

   Voor mij past de juichstemming weer wel geheel. Voor de fsl hadden ik noch m’n behandelaars grip op de bloedsuikers :)

  • Ben42

  Wat vinden jullie van de reclame die ervoor wordt gemaakt?

  Reclame dient over het algemeen het doel om meer van een product of een merk te verkopen. Vaak worden alleen de positieve kanten van een product getoond en negatieve kanten van hetzelfde product (of merk) worden niet getoond.

  In een aantal gevallen dient de reclame ervoor om iets nieuws aan te kondigen, zodat mensen op de hoogte zijn dat er een nieuw product (of merk) is, waarmee dan de verkoop gestimuleerd wordt. De Libre reclame valt ook onder dit onderdeel, het aantal mensen dat mij op dit “nieuwe” product heeft gewezen laat zien dat dit werkt. Hieronder zelfs mensen die al wisten dat ik al een sensor droeg, echter door de positieve toon van de reclame dachten te maken hebben met een nog mooier product.

  Met andere woorden de reclame werkt voor Abbott. De reclame werkt ook een ‘beetje’ voor diabeten, omdat er nu weer aandacht voor diabetici is. Hoewel hierdoor af en toe een klein beetje een te positief beeld ontstaat (mensen denken vaak dat het om een closed loop systeem gaat), kan dit de leverancier volgens mij niet verweten worden.

  De reclame is volgens mij hetzelfde als vrijwel alle andere reclames, te positief over het merk of product, maar niet anders dan die reclames.

  Vervelend is natuurlijk wel dat de reclames regelmatig onderbroken worden door televisie programma’s. ;-)

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • Zorua

  Ik heb reclame voorbij zien komen vooral op NPO1 en NPO2.
  Ik vind het bijzonder dat er reclame voor dit medische hulpmiddel wordt gemaakt via de tv. In de reclame lijkt het alsof het een product voor iedereen is. Er is weinig duidelijk over het doel van de FSL. Sowieso vind ik het niet oke dat er op commerciele wijze om wordt gegaan met medische hulpmiddelen die niet eens normaal vergoed konden worden.

 • Nou Nicky,

  Om van gedachten te wisselen moet je wel reageren. Een bericht dumpen en dan niet meer terug komen, of in ieder geval niet meer reageren is imho not done.

  Maar de laatste tijd zie ik steeds vaker een vraag, klacht of wat dan ook van iemand die 1 bericht plaatst en dan wegblijft van het frum.
  Sterkte met je studie.

 • Waar kan ik een link naar die reclame vinden?

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.