Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre: 6 sensoren ipv 7 dit kwartaal

Freestyle Libre: 6 sensoren ipv 7 dit kwartaal

Sorry ik ben een beetje 😠 boos dus. Abbot heeft bedacht dat ik dit kwartaal wel afkan met 6 sensoren en dat geldt voor iedereen denk ik. In de ideale situatie is dat ook zo maar die heb ik nog steeds niet meegemaakt. Want het gebeurt regelmatig dat de sticker het niet houdt twee weken lang. Met 7 sensoren heb ik aan het einde van het kwartaal altijd ongeveer 2 weken dat ik mijn bloedsuikers moet meten met de vingerprik en stripjes. Morgen bel ik Abbot om ze te vertellen hoe ik daarover denk. Dat ik geen normale consument ben maar een patiënt, afhankelijk van oa de sensoren. Ben ik een uitzondering?

  • KLAP

  Je bent niet de enige. Ik ben nog een relatief nieuwe gebruikster, maar lang niet altijd haal ik de 14 dgn met één sensor. Soms gaat het los zitten, soms stook ik het eraf, some blijft het door het veelvuldig omdraaien in bed achter, etc.
  Blijft ook vreemd dat wanneer de sensor nog werkt het je na 14 dgn moet vervangen.
  Al met al ben ik nog niet helemaal van het vinger prikken af.
  De reclame ‘nooit meer prikken’ die Abbot momenteel gebruikt is dus sterk overdreven.

  • BJMG

  Hallo Annemarie,
  6 sensors is genoeg voor 6 x 14 dagen = 84 dagen. 6 te kort dus. Waarschijnlijk gaan ze na 3 kwartalen er vanuit 3 x 7 sensors , dus 3 x 8 dagen over. Kan dus in het 4de kwartaal wel met 6 sensors.
  Informeer eens bij je leverancier. Abbott heeft hier niets over te zeggen. Probeer eens Skin tac te gebruiken. Sensor zit muurvast na gebruik. Helaas moet je het wel zelf betalen. Ik bestel dit bij de DVN winkel.
  50 strips is te kort als je zonder sensor moet controleren. Je zorgverlener kan wel extra strips voorschrijven.
  Waarschijnlijk bepalen de zorgverzekering en het zorg instituut de regels voor vergoeding en het aantal sensors.
  Succes ermee

  • Zorua

  Qua berekening van het aantal sensoren kom je wel een jaar uit met 3x 7 en 1x 6. Dus ik denk dat je niks gaat bereiken bij Abbott/zorgverzekering/leverancier.

  Ik moet mijn sensoren zelf betalen en daarom ben ik extra voorzichtig zodat ze 14 dagen blijven zitten. Het is me tot nu toe altijd gelukt. Ik plak ze na 4 dagen vast met een stukje fysiotape en wissel de fysiotape dan na 3 dagen weer, ivm zwemmen en douchen laat de fysiotape los.

  • Ik heb nog 3 sensoren over en 2doosjes teststrips als iemand ze over wil nemen ik ben nu op de dexcom g6 en krijg deze wel vergoed

  • Liv1

  Abbott staat hier helemaal buiten, dat is de fabrikant. Zij leveren niet direct aan jou (of je moet ze zelf bestellen, maar in dat geval betaal je zelf en bepaal je zelf de hoeveelheid).

  Abbott bepaalt niet hoeveel je er mag krijgen, maar je zorgverzekeraar.

 • het is algemeen bekend dat abbott 3 x 7 sensoren levert en 1 x 6 sensoren en dan kom je precies uit met het aantal als je er tenminste geen een verliest maar dan kun je nog steeds bellen en dan sturen ze je er 1 op.
  Dus geen enkel probleem op het aantal sensoren wat je op jaar basis gaat krijgen.
  wat 3 x 7 = 21 +6 = 28 en dat is weer 54 weken dan heb je 1 extra sensor

   • Pedro

   3 x 7 = 21 + 6 is 27 en geen 28 maar je hebt dan evengoed een extra sensor want je hebt er 26 per jaar nodig

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.