Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre

Freestyle Libre

Hallo allemaal,
Mijn diabetesverpleegkundige heeft mij geadviseerd om de freestyle libre te gaan gebruiken. Ik zou graag willen weten van jullie als ervaringsdeskundigen hoe jullie dit ervaren. Is het aanbrengen pijnlijk? Blijft het goed zitten? Hoe gaat dat als je moet douchen of in bad gaan? Ik ben een zij slaper dus ik ga er vanuit dat ik er dan op lig, voel je dat? Of doet dat pijn? Is het net zo betrouwbaar als je bloedsuiker meten via de vingerprik? Wat zijn de voor- en nadelen?
Hebben jullie evt. tips voor het gebruik van de freestyle libre?
Alvast hartelijk dank voor jullie reacties.

 • Hoi Patricia,
  Soms voel je het even als de sensor plaatst, maar net zo vaak ook niet. Ik ben ook een zijslaper en verneem er niets van. Het is net zo betrouwbaar als vingerprikken maar dan zonder de prik. Bovendien meet de sensor continue waardoor je een goed beeld krijgt van hoe je bloedsuikers zich gedragen, ook ’s nachts. Ik zou zelf niet meer terugwillen naar de oude situatie. Dit vind ik toch een stuk gemakkelijker.

  • KLAP

  Het werkt uitstekend, blijft goed zitten, ik zwem en sport ermee. Meet niet met mijn smartphone maar met de meter die erbij geleverd wordt.
  Het is echt een gemak en je hebt geen gepruts met vingerprikken. Meet door de sensor veel vaker want het is makkelijk. Mijn waardes zijn verbeterd sinds het gebruik.
  Lekker doen.
  Succes
  Mvg Lucy

 • Ja, ik heb hem nu 6 jaar en zeg vaak: was hij er maar 40 jaar geleden geweest. Mijn instelling is zo verbeterd met de sensor. Af en toe wel eens een probleem met een sensor, dat hij niet blijft zitten. Maar meestal gaat het goed. Zelden pijnlijk. Ik draai me ‘s-nachts vaak om, maar dat is geen probleem. Op mijn zij slapen gaat prima. De reader wordt door Abbott niet meer gemaakt, dus je moet met je telefoon meten. Die moet wel een NFC hebben. Je mag maximaal een half uur zwemmen met de sensor en op vakanties met veel warmte en waterplezier, plak ik er een stuk tape overheen. Dan houdt hij het de 14 dagen vol door vast te blijven zitten.

 • Dank voor jullie reacties! Inmiddels heb ik de sensoren thuisgeleverd gekregen. Het lukt me nu niet om me te registreren bij Freestyle Libre voor de e-learn. Ik krijg telkens de melding dat mijn wachtwoord niet voldoet aan de minimale veiligheidseisen, terwijl mijn wachtwoord wel voldoet aan alle criteria. Ik heb dit gemeld bij het callcenter, daar hebben ze aangegeven bekend te zijn met dit probleem. Ze hebben mijn gegevens genoteerd, zal mij benieuwen of ik er nog wat van hoor. Ik heb me ook geprobeerd te registreren zonder de e-learning, maar krijg dan ook weer dezelfde melding. Hier word ik niet blij van!😕

 • Hoi allemaal,

  Ik gebruik ook al een paar jaar deze sensor. Laatste tijd veel problemen. Krijg veel meldingen signaalverlies scan de sensor. Als ik dat doe krijg ik melding glucosemeting niet beschikbaar. Na 5 min melding sensor is geëindigd. Vreselijk hinderlijk ik kan er niet meer van op aan. Herkent iemand dit?

 • Wat vervelend. Af en toe heb ik problemen met een sensor. Het valt me wel op dat het met de FSL 2 meer is dan met de FSL 1. Maar verder heb ik geen patroon kunnen ontdekken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.