Home Forums Hulpmiddelen Freestyle libre doet het vaak niet.

Freestyle libre doet het vaak niet.

Het verbaast mij echt als ik berichten van mensen lees die moete hebben met de FSL. Ik gebruik het nu 1,5. 1 jaar lang fsl 2 en een half jaartje de fls3. Maar ik kan mij echt niet vinden in veel berichten die lees waarin staat dat de sensor veel fouten heeft.

Gebruiken jullie wel de telefoons die aanbevolen staan in de FSL gids? Als je bloedsuiker via de vinger dat je altijd eigenlijk 10 min moet wachten?

  • Mr. M

  Nee hoor, ik gebruik een Chinese rugged telefoon. Die gebruik ik ook als navigatie op mijn motor trips. Al jarenb oud en geen problemen met FSL
  FSL loopt 5 minuten achter op de bloedprik wordt altijd gezegd.

  • Ytsma

  Gebruik geen standaard telefoon, maar dat heeft ook niks met errors van de sensor te maken.

  De sensor doet het over het algemeen goed, maar soms stopt hij er gewoon mee, of worden er geen waarden gemeten. Meestal lost het vanzelf op.

  Gebruik de sensor als cgm.

 • Met de waardes heb ik heb ik geen problemen. Als je suiker sterk stijgt of daalt dan is je waarde onbetrouwbaar. Maar ja, een vingerprik is dan ook maar een momentopname.

  Van de stuk of vijftig sensors die ik inmiddels gebruikt heb was er één die ik moest laten vervangen om dat hij vast zat op een bloedsuiker van 3 of zo, terwijl de werkelijke waarden veel hoger waren.

  Hij is er ook één keer afgevallen voor de twee weken om waren.

  Daarnaast, gaat hij denk ik een op de drie of vier keer of zo kapot. Hij geeft geen waardes meer, en de app zegt dat de sensor vervangen moet worden. Ik schat dat ik inmiddels een stuk of 10 garantie vervangingen gehad heb.

  Gelukkig heeft Abbott bij mijn nog nooit moeilijk gedaan over garantie.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.