FreeStyle Libre ervaringen
Hallo,
Naast alle discussies over wel of niet vergoeden door de ziektekostenverzekeraars (erg belangrijk) zou ik graag ervaringen uitwisselen met mensen die ook net als ikzelf de FreeStyle Libre continue bloedglucose monitor gebruiken.
Zelf heb ik hem nu 2 weken in gebruik (net vanmorgen voor het eerst de sensor verwisseld voor een nieuwe).
Ik had de eerste sensor in het midden onderaan mijn bovenarm gezet. Achteraf een niet zo heel handig plaats omdat hij prikte. Niet heel ernstig maar wel duidelijk merkbaar. Dat duurde wel zo’n 4 dagen. Enfin, net de tweede sensor iets meer naar de buitenkant gezet, meer aan de buitenkant in het midden en dat voelt gelijk een stuk beter.
Jammer dat je de FreeStyle Libre niet door bloedsuikermetingen kunt “ijken”. Wanneer de FreeStyle Libre aangeeft dat de bloedglucose waarde stabiel is (dus niet stijgt of daalt) en ik op dat moment een bloedsuiker prik dan wijken bij mij de waarden toch wel behoorlijk af. Gemiddeld genomen bij de eerste sensor die ik de afgelopen 2 weken gebruikte is mijn bloedsuiker gemeten met een vingerprik ongeveer 1 mmol/l lager dan de FreeStyle Libre bij waarden rond de 4 – 5 mmol/l. Wanneer de bloedglucose hoger is wordt bij mij de afwijking groter. Een geprikte bloedsuiker rond de 8 á 9 mmol/l geeft op de FreeStyle Libre een 2 to 3 mol/l hogere waarde aan.
Deze afwijkingen zijn redelijk constant zodat ik de waarden van de FreeStyle Libre globaal om kan zetten. De grenswaarden die je in kunt stellen stel ik dus nu in op 5 mmol/l als ondergrens (bij mij komt dat overeen met 4 mmol/l) en 9.5 mmol/l als bovengrens (bij mij komt dat overeen met 7 mmol/l).
Hoewel het een stevige investering in je gezondheid is wil ik er nu al niet meer vanaf. Wat ik namelijk zo prettig vind aan dit systeem is dat het ook de trend aangeeft en je kan zien of je bloedglucose (hard) aan het oplopen is of juist (hard) aan het dalen. Geweldig :-) hier wordt ik echt heel erg blij van. Als ik voor de lunch vroeger een bloedsuiker prikte wist ik wel de waarde, maar niet of hij stabiel was, (hard) aan het stijgen was, of (hard) aan het dalen was. Je kunt dus je diabetes en de insuline dosering en doseringstijdstippen veel beter regelen op wat er werkelijk met jou lijf (op dat moment) gebeurt. Voor mij erg belangrijk, want geen dag is bij mij het zelfde. De ene dag op mijn werk zit ik stil en de andere dag loop ik veel rond. De ene dag heb ik geen stress, de andere dag is moeten we acuut zaken oplossen en is er veel (meestal positieve) stress.
De ene dag loop ik 10 kilometer hard en moet ik als gevolg daarvan daarna minder insuline doseren. De andere dag loop ik me in 10 kilometer kapot en moet ik (vanwege extra herstel stress hormonen) extra insuline doseren.
Verder heb ik nog wel veel opmerkingen ter verbetering voor de FreeStyle Libre.
– Mogelijkheid om de meter in te ijken zodat het waardes aangeeft die overeenkomen met mijn werkelijke bloedglucose.
– Erg vervelend dat je de scanner steeds dicht bij de sensor moet houden. Als ik heb op mijn linker bovenarm draag is het voor mij geen probleem om met een klein draadje de sensor te verbinden met een soort van horloge zodat je altijd de waarden kunt zien en (nog belangrijker) alarmeringen in kunt stellen.
– De grafiek die op de meter wordt getoond zou je moeten kunnen vergroten (inzoomen) zodat je de waardes beter kan zien.
Ik zou het erg leuk en lerzaa vinden wanneer ook anderen hier hun ervaringen zouden willen delen. Hebben jullie gelijksoortige ervaringen, of juist niet? Ik ben pas een beginner maar weet wel zeker dat dit voor mij een positieve ontwikkeling is.
-
Ik gebruik de freestyle nu 4 maanden en ben erg tevreden. Ik gebruik Victoza, metformine en glimeperide en heb als enige parameters waar ik zelf invloed op heb: voeding, beweging en stress. Metd eze meter kan ik dus achteraf wel zien wat de invloed van e.e.a. is (bv het eten van een gebakjke) of 2 uur tuinwerk. En dat kan met prikken nooit dus. Sinds ik die rechtstreekse terugkoppeling heb ook al 5 kg afgevallen
-
Leuk om je reactie te zien.
5 kg afvallen met de sensor? Ik zat meer te denken aan een lagere HbA1c.
Wat doe je nu anders zodat je die kilo’s kwijtraakt? Afvallen lijkt me ook wel wat. -
dit is apparaat is echt super heb zelf nu een half jaar +- wil niet meer zonder
moet echt vergoed worden weet ook niet wat ze tegen houd
-
-
Ik ben zeer blij met de Freestyle, maar helaas kan ik niet tegen de pleister. Ik heb hele akelige plekken eraan over gehouden. Met antibiotica-zalf en exeem-zalf behandeld. Plek is nog niet verdwenen en ik ben bang dat dat zo blijft:(
Zelfs tegadermpleister onder de sensor hielp niet.-
Heb je al met de FreeStyle Libre helpdesk gebeld om te vragen of Abbott hier een oplossing voor heeft?
Misschien moeten ze de sensor ook met andere pleisters leveren die minder problemen geven bij jou. -
Beste Starka ik heb ook de pleister problemen. Bij mij helpt het om er Cavilon onder te spuiten ( omnipod en FreeStyle Libre), dit wordt niet vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars daar het volgens de wet ( aangevochten via de ombudsman maar helaas) een stoma artikel is. er zijn ook nog een soort swaps waarvan ik de naam niet meer weet die bij de DVN winkel te krijgen zijn. Hierdoor hecht het beter bij transpireren en heb ik geen last van irritatie. Bij de apotheek of diabetesartikelen leverancier kost een flesje rond de €25 maar als je internet gebruikt kan je het voor rond de helft van de prijs vinden en als je er 2 neemt hoef je geen verzend kosten te betalen. Van Cavilon heb je ook een soort swap mogelijk kan je daar een van proberen, gewoon bellen naar een leverancier en vragen of ze er een opsturen om uit te proberen.
Succes en Gr Fred -
Na een jaar van alles te hebben geprobeerd om een allergische reactie te voorkomen van de sensor-pleister (met dank aan de apotheek die fluimicil opperde) heb ik nu het antwoord – voor mij althans. Plak de sensor aan de binnenkant van je arm! Ik heb nu helemaal geen last meer van jeuk of roodheid en ik stoot hem er ook niet meer per ongeluk af. Op de metingen heeft deze nieuwe werkwijze geen effect. Aanrader!
-
Beste Marijke,
je plak de sensor aan de binnenkant van je arm. Je schrijf op de meting heeft deze nieuwe werkwijze geen effect op de waarde. Omdat na te gaan gebruik je dan na de meting de reader met een glucose-teststrip of die waarde gelijk is. Zou dat wel willen weten van je.
Zelf gebruik ik al 2 jaar de freestyle Libre sensor met de reader. Heb ook al een sensor aan de buitenkant van de arm eraf gestoten.
Ben heel tevreden over het gebruik maar er wordt geschreven dat de sensor op de buitenkant van de arm geplaatst moet worden. Wil het op de binnenkant van de arm ook uitproberen maar de sensor moet dan wel 2 weken blijven zitten, zodoende mijn vraag.
-
-
-
Oei, eens mee naar een dermatoloog denk ik. De eerste keer had ik ook last met het verwijderen van de sensor, omdat mijn arm nogal behaard is en die lijm van de freestyle is wel sterk.
Nu scheer ik eerst het plekje waar de sensor komt.-
Beste Jan, ik lees net dit stukje en dacht ik zal maar even reageren, ik gebruik zelf de FSL nu een maand of 4 en heb eerder maanden meegedaan aan een onderzoek in het ziekenhuis waarbij ik de sensor droeg. Dus enige ervaring in het verwijderen.
Van de week zat hij nog goed vast en dacht ik: ik zet even de fohn erop. 30 – 40 seconde en floep, ik kon zo de sensor er zonder pleisterresten afhalen. Die pleisterresten verwijder ik overigens heel makkelijk met een watje met baby-olie.
Ik zou zeggen probeer de fohn eens.
-
-
@davidjan
Ja, stond ik ook van te kijken, maar doordat ik zo direct kreeg te zien wat de gevolgen van mijn voeding was, heb ik daar natuurlijk iets aan veranderd (Voornamelijk het minder eten van brood). En daardoor val ik af.Daarnaast kon ik ook goede momenten kiezen om wel wat fruit en/of lekkers te eten, waardoor ik ook nog tevreden en verzadigd kon zijn.
En ja, dat probleem met het haar op m.n armen is natuurlijk niet echt een probleem, voor het aanbrengen van de sensor even wat scheren en klaar is kees. Werl even goed te weten voor je de eerste er op plakt.
-
Hoi Jan (Neels),
Er zijn nu 2 Jannen op het Forum :-)
Ik merk dat ik na een paar weken ook al anders (meer relaxt) met mijn voeding omgaa.
Wanneer, voordat ik ga eten, de sensor aangeeft dat hij hard aan het stijgen is, spuit ik wel, maar wacht nog even met eten en eet het laatste stuk (wat fruit , of een glaasje sinaasappelsap) pas als ik zie dat het niveau weer goed is (of dalend), of als de glucose waarde hoog blijft laat ik het weg.
Ik heb ook altijd wat liggen voor het geval mijn glucose waarde te daalt of te laag wordt dreigt te worden. Dat wil ik steeds meer gaan vervangen voor gezondere dingen als fruit. Glucose tabletten gebruik ik als het te hard daalt richting een hypo.
Groet,
David Jan
-
-
Hallo Davidjan,
Leuk om hier nog meer FreeStyle Libre gebruikers te treffen. Ik ben zelf ook al enkele maanden gebruiker van de FreeStyle Libre en zeer tevreden over de flash glucose monitoring system. Zoals je wellicht weet is de FreeStyle Libre geen CGM* dat maakt het dat ijken niet nodig is. De waardes van de Libre kloppen in de meeste gevallen bij mij wel er kan inderdaad een afwijking zijn heb ik ervaren, maar deze is minimaal. Het zal ook per bloedsuikermeter weer verschillen hoe de afwijking is of dat de Libre gelijk is aan de bloedglucose. Dit verschilt per meter, want die heeft ook een afwijking, maar ook door het feit dat de Libre in het interstitiële vocht meet zal er altijd een verschil blijven bestaan.
Door mijn gespierde armen was de arm ook niet altijd de beste plek voor mijn om de Libre te dragen. Ik heb er daarom voor gekozen om hem op mijn bil te dragen. (Abbott raad dit overigens niet aan.)
Het vergroten van de grafiek kan natuurlijk altijd indien je de reader uitleest op je computer. Mijn ervaring met de Libre is zeer positief. Het voelt als een ander leven met diabetes.. waarbij de diabetes een veel minder grote rol inneemt in het dagelijks leven.Groeten,
Jan
*continue glucose monitoring
-
Hi,
Ik hoorde alle goede verhalen over de freestyle libre en wil er heel graag zelf 1 bestellen maar er is niet voldoende voorraad begreep ik?.
Weet iemand van jullie hoe ik mezelf op een wachtlinst kan krijgen of zijn er mogelijkheden via je internist?
-
Toen ik ermee begon waren ze ook niet te verkrijgen en toen kon ik via de site aangeven dat ik op de wachtrij wilde. Ik moest super lang wachten, en toen opeens ‘mocht’ ik ze bestellen! Succes ermee!
-
de freestyle libre word nu vanaf 1 januari 2020 voor iedereen vergoed. het enige wat je moet doen is naar een info avond gaan in het ziekenhuis en dan word de fsl meteen die avond nog aangevraagd en heb je het twee dagen later in huis, alleen de scanner is niet op voorraad maar je kunt je mobiel gebruiken mits hij nfc heeft want die moet aan staan. bij de meeste telefoons is dat geen probleem maar het aanvragen doe je bij de dvk.
-
-
Gewoon bestellen via http://www.freestylelibre.nl/
-
@davidjan: Het lijkt me dat je ook de voordelen goed gebruikt. Ik zou er wel voor zorgen dat niet alleen maar het metertje een rol speelt, maar ook je lust i.v.m. voeding
-
Ik heb weliswaar type 2 diabetes, maar spuit wel insuline, maar omdat ik ook erg zwaar ben en eigenlijk al merk sinds dat ik vaker moet meten dat je automatisch de voeding daarom aanpas lijkt deze meetmethode mij ook wel wat.
Ik hoef namelijk niet elke dag te meten, maar als ik zo een dag heb dat ik dit vaak moet doen, ja daar worden mijn vingers niet vrolijk van.
Ik heb ook zo een vermoeden, dat mocht het wel vergoed gaan worden dat dit weer niet opgaat voor iemand zoals ik met type 2.
En wat dit systeem kost ben ik nog niet achter
-
-
Hoi Macx,
Ik wilde vorig jaar al de sensoren aanschaffen via http://www.freestylelibre.nl/
Wanneer je dit niet mag omdat je nog geen account hebt moet je op dat moment je email adres achterlaten. Uiteindelijk na heel lang wachten kom je een keer aan de beurt. Heel vervelend.-
Thnx DavidJan, ik heb me inmiddels geregistreerd dus nu start het wachten :-)
-
-
Hoi Jan (Neels),
Je hebt een punt dat je op moet passen dat de sensor/meter geen obsessie wordt. Ik kan redelijk goed relativeren; en met het mooie weer afgelopen woensdag heb ik ook lekker even buiten in de zon gezeten genietend van en vers getapt ijsje. Was bovendien erg leerzam om te zien dat dit veel minder effect had op mijn bloedsuiker dan ik had ingeschat. Normaal zou ik misschien direct bijspuiten, nu heb ik rustig even gewacht to etenstijd :-) -
Hoi Jan (Vries),
Ik kan redelijk goed met getallen omgaan (statistische achtergrond), maar bij mijn erste sensor week de sensor toch wel af van bloedsuikermetingen (met meerdere meters). Wanneer ik de waarden vergelijk op een moment dat ik een stabiele bloedsuiker had was de waarde van de eerste sensor die ik gebruikte 1,3 keer zo hoog dan een geprikte blodsuiker. Dus en geprikte bloedsuiker van 4 gaf 5.2 aan op de sensor en een geprikte bloedsuiker van 10 wees 13 aan op de sensor.
Voor mij geen probleem, bij deze sensor was dit altijd het geval, maar wel dusdanig dat ik er rekening mee moet houden wanneer ik corrigeer met insuline.
Mijn tweede sensor geeft een minder grote afwijking. De tweede sensor heb ik meer aan de zijkant van mijn arm zitten, de eerste zat meer aan de onderkant en prikte zeker tot 4 dagen na het aanbrengen. Wellicht zat die te dicht bij een pier en was dat de reden dat die zoveel afweek.Later wil ik net als jij toch ook gaan proberen om de sensor op een andere plek te zetten, maar voor mij is het (met Type 1 diabetes) belangrijk dat de sensor zo weinig mogelijk achterloopt op de bloedglucose.
-
Voor mij is het (met Type 1 diabetes) belangrijk dat de sensor zo weinig mogelijk achterloopt op de bloedglucose
Dit is voor mij dan ook de reden om niet de FreeStyle te nemen.
-
Wil hier even op reageren. Fijn dat je statistiek hebt gedaan. Ik doe ook statistiek. Ik neem de resultaten van de 3 maandelijkse controles van de laatste 15 jaar van de “prik”methode en van het laatste jaar met de FSL en zie dat ik NAAR BENEDEN AFGEROND zeker 5 volle punten lager zit. En daarom gaat het, om het eindresultaat.
Dat gedoe over al dat meten en vergelijken van de FSL met de prikmethode vind ik dan verder totaal niet interessant of belangrijk.
-
-
Ik vind deze sensor echt fantastisch! Ik ben verpleegkundige en draai zowel dag, laat als nachtdiensten. Voornamelijk in de nachtdiensten is deze sensor geweldig. Normaal gesproken zou ik gemiddeld zo’n 4x op een nacht mijn suiker controleren. Nu is het een kwestie van het kastje langs de sensor halen en je weet ongeveer wat je bloedsuiker is.
Over de afwijkingen ben ik het eens. De sensor wijkt af en toe behoorlijk af. Momenteel heb ik de sensor al zo’n 4 maand in gebruik heb. Aan het einde van de twee weken merk ik meer afwijkingen dan aan het begin van de sensor.
Ik vind het erg jammer dat ze de sensor nog niet kunnen vergoeden. Dit is voor mij namelijk echt wel een uitkomt en mijn HbA1C is van 63 naar 54 gegaan door het gebruik van de sensor. Dit is toch een behoorlijke verbetering.
-
Afgelopen zaterdag moest ik mijn tweede sensor vervangen voor een nieuwe.
Ik geloof nu al dat ik niet meer zonder kan. Wat een vooruitgang ten opzichte van bloedsuikers prikken. De sensor geeft echt veel meer inzicht in trends en wat er gebeurt rond opstaan, ontbijt, lunch, diner en ’s nachts. Dat de sensor niet heel erg nauwkeurig is en flink achter loopt neem ik graag op de koop toe. Daar kan ik wel mee leven. Wanneer de sensor een stabiele waarde geeft en ik op dat moment ook een bloedsuiker prik schrijf ik die altijd even op om te kijken hoe groot de afwijking is. Wanneer de sensor een trend naar boven of naar beneden aangeeft moet je de sensor waarden niet vergelijken met bloedsuikermetingen. De waarden van mijn tweede sensor waren 1,15 keer de waarden gemeten met een bloedsuikermeter (eerste sensor was 1,3 maal hoger en de derde neigt naar 1,1 maal hoger).
Ik heb wat leuke plaatjes gemaakt in excel, jammer dat ik die op deze website niet kan laten zien.
Volgende week ga ik met vakantie, die gaat qua diabetes veel relaxter worden nu ik de sensors gebruik.Mijn belangrijkste leerpunten van afgelopen weken:
– Mijn vaste doordeweekse ochtendritme: Opstaan, douchen, naar mijn werk (stukje fietsen, metro, stukje lopen), bij elkaar ongeveer 1 uur. Wanneer ik opsta met een goede waarde, loopt die in dat uur vaak op van rond 5, naar 10 terwijl ik nuchter ben en niets heb gegeten of gedronken. Dan begin ik dus mijn ontbijt met een bloedsuiker van 10!! Als dat nu gebeurt injecteer ik eerder insuline iets langer voordat ik ga ontbijten en spreid ik mijn ontbijt uit over een langere tijd.
– ’s Nachts snap ik nog niet goed waarom de ene nacht de waarden stabiel blijven, de andere nacht ze continu dalen en weer een andere nacht ze continu stijgen. Het grappige is dat zowel bij stabiele, stijgende of dalende waarden ik er meestal een liniaal langs kan leggen zo constant is de stijging of daling. Ik eet overigens nooit laat op de avond.Wanneer ik terugkom van vakantie heb ik nu al zin om met de sensor nauwkeuriger te gaan kijken naar wat voor invloed sporten heeft. In verband met wat verkoudheden heb ik dat afgelopen weken achterwege gelaten, maar normaal sport ik liefst om de 2 dagen ruim 1 uur cardio met hardlopen, fietsen of op de crosstrainer.
-
Ik heb de Freestyle Libre 1 week. In die week heb ik veel geleerd. Ik had een sportwedstrijd en een zakenreis met veel “onbekend” eten. Dankzij het regelmatige kunnen meten kon ik mijn bloedsuiker goed onder controle houden.
Met sporten merkte ik dat nog uren nadat ik was gestopt mijn BS bleef dalen. Ik moet dus na het sporten meer eten dan ik voorheen deed. Tijdens het sporten merkte ik dat ik juist te veel had zodat mijn BS van 4 doorschoot naar 12.Ik zag ook ’s nachts “vreemde” dingen die je met prikken niet zou ontdekken. Soms liep BS sterk op to 15, op andere dagen daalde het juist onder de 3 en gisteren bleef het heel de nacht netjes rond de 5. En dat terwijl ik al die keren voor het slapen gaan een vergelijkbare BS had en niets gegeten.
Dat de sensor andere waarden geeft dan mijn BS meter is geen bezwaar. Ik vind de BS trends zeker zo belangrijk als de absolute waarden. Vergeet niet dan een BS meter ook een meetfout heeft.
Na deze eerste week ben ik erg enthousiast. Nu maar hopen dat de verzekeraars dat ook worden zodat de sensor [gedeeltelijk] vergoed wordt. Ik krijg 400 teststrips/maand vergoed. Dat is ruim 30€. De sensor kost 25€/week. Ik zou het redelijk vinden tenminste 30€/maand vergoed te krijgen.
-
hey iedereen,
ik ben een type 1 patiente in Belgie. DE freestyle libre is helaas nog niet te verkrijgen in belgie. Het lukt mij zelf niet om via het internet één aan te kopen. Zou iemand van jullie mij daarmee kunnen helpen? Is het eventueel mogelijk om de prikker via iemand van jullie te bestellen? Ik kan mijn waarde redelijk onder controle houden maar hiervoo moet ik gemiddeld 10 x pers dag prikken. Ik werk bij de politie en heb een zeer onregelmatig uurrooster , bovendien ben ik een frequent sporter waardoor ik dus genoodzaakt ben vaak te meten. Helaas krijg ik last in mijn vingers van al dat prikken en krijg ik ook van het ziekenhuis niet voldoende testmatreriaal mee (de conventie is beperkt) waardoor ik dus hopeloos op zoek ben naar deze prikker. Bovendien ben ik bezig met een zwangerschapswens wat dus nog meer controle vraagt.
greetz
Vera -
Freestylegebruikers,
Toen ik op éénjarige leeftijd in 1948 diabetes kreeg was er voor mijn ouders geen mogelijkheid om de bloedsuiker te controleren. De enige mogelijkheid om “iets” te controleren was de urine. Uit het ziekenhuis kreeg mijn moeder twee flesjes mee met een vloeistof. Van beiden moest een kleine hoeveelheid (zelf inschatten!) in een reageerbuisje worden gedaan. Eenzelfde hoeveelheid urine erbij en dan koken boven de gasvlam. Na het koken moest de kleur aangeven hoe het met mijn suiker was gesteld: Blauw: Het zal wel ongeveer goed zijn, groen, wat minder goed en geel: dus niet zo goed. Dat was alles wat er te controleren viel. Na 66 jaar kan ik als ervarings-“deskundige” terug zien op een geweldige ontwikkeling voor wat het meten van bloedsuikers betreft. Een paar maand geleden kreeg ik van mijn diabetesverpleegkundige aangeboden om veertien dagen gebruik te maken van de Freestyle Libre meter. Hoewel ik best tevreden ben met mijn huidige meter, de Accu-Chek Mobile, was de Freestyle toch weer een uitkomst en in mijn ogen een geweldige ontwikkeling. Geen 6 tot 8 keer per dag in je vingertop prikken maar alleen even ‘poetsen’, zoals mijn (klein-)kinderen het noemen. Dat er enig verschil is met de waarde die de Freestyle aangeeft en mijn Accu-Chek meter: Het zal zo zijn, ik maak me daar niet druk over. Met mijn Accu-Chek meet ik de waarden van (alleen) dit moment terwijl de Freestyle aangeeft wat de waarde heeft gedaan en gaat doen. En dat vind ik veel belangrijker. Maar helaas, na 14 dagen moest ik deze weer inleveren want de verzekering vergoed nog (steeds) niet. Jammer. -
Hoi allen,
Ik heb de freestyle nu 2 maanden. De vrijheid en het gemak is enorm groot voor mijn beleving. Ik zit voor mijn werk veel onderweg, regelmatig klantenbespreking en vaak wat langere dagen. Net voor ik bij een klant naar binnen loop, meet ik even snel en ik weet precies welke waarde ik heb en zeker zo belangrijk waar het naar toe gaat. Dan kan ik nog even snel iets eten mocht het nodig zijn. Maar het geeft alles bij elkaar gewoon een veel beter beeld van wat er nu allemaal gebeurd over de hele dag. Ik ben meer dan 25 jaar diabeet, maar het lijkt wel of ik de afgelopen 2 maanden wijzer ben geworden dan de voorgaande 25 jaar.. Je ziet nu pas wat voor effect een stevig ontbijt heeft of juist een behoorlijke inspanning. Het is nu beter te zien omdat het visueel is en het eigenlijk constant wordt gemeten in een grafiek. Ik heb overigens wel wat verschil in de waarden t.o.v. mijn oude meters de akkucheck mobile. Wel een opmerking hierover: ik heb 2 akkuchecks, eentje voor thuis en eentje voor onderweg. (vergat hem wel eens mee te nemen naar mijn werk..) De 2 akkuchecks onderling hadden ook al een verschil, dus wat is dan juist? Ik heb ook geleerd dat je niet meteen moet reageren als je een dalende of stijgende lijn ziet. Als ik ontbijt stijgt mijn waarde tot 14 of 15 en na een korte periode zie je hem weer omlaag gaan naar een normale waarde. Dit vond ik in het begin wel een beetje lasting, maar je moet soms even geduld hebben. Jammer dat hij nog niet wordt vergoed. Vorige week is een sensor los gegaan tijdens het douchen. Zat er net 5 dagen op dus dat is wel zonde natuurlijk. Maar ik ben er erg tevreden mee en blijf dit toch gebruiken. Leuk om te lezen dat er meerdere mensen positief zijn!
gr, melis
-
Hoi alle Jannemannen én andere mannen én vrouwen!?
Hier nog een Jan die een Freestyle navigator gebruikt.
Ik draag de sensors zonder problemen zo hoog mogelijk om en om op de linker en rechter bovenarm.
Mijn ervaring is dat de bewegingen die je maakt wat minder zijn zodat de sensor rustiger zijn werk kan doen. Hij zit minder wiebelig dan als je hem verder naar onder draagt. Een belangrijk onderdeel in alles is om meteen na het verwijderen van de sensor de plak plaats waar de sensor zat goed te reinigen van plakresten etc. Dit doe ik met baby olie die ik op een stukje wc-papier aanbreng en zo de peplakte huid zuiver maak.
Dit is goed voor de huid en zo is de plaats voor mij na 15 dagen weer te gebruiken.
Ik ben ruim 4 jaar gebruiker vd Freestyle navigator, en heb de Libre voor reserve in de kast liggen als de navigator stuk zou gaan of hem zou verliezen ha ha. Ik wil niet meer zonder continu meter.Succes en veel plezier met jullie meter.
PS zorg voor voldoende sensoren, want ik heb al 3 maal meegemaakt dat de sensoren niet leverbaar waren. Als ik aan de laatste doos (6 sensoren) begin bestel ik weer 2 dozen dus 12 sensoren. Weet niet in welk verpakkingsaantal de libre sensoren verpakt zijn maar een maandvoorraad inkopen is niks te veel bij bestellen.
Groetjes, Jan vd Munckhof mede diabeet 1.
-
Ik heb de Freestyle Libre ruim 3 maanden in gebruik. Ben er erg tevreden over. Geeft veel inzicht en daardoor eerder de mogelijkheid om bij te sturen. Mijn Hba1c is sterk verbeterd. De afgelopen 20 jaar zat ik meestal rond de 7,5 en nu met de Libre op 6,4!
-
Tien weken heb ik de FSL in gebruik genomen. Een en al lof over dit product. De waardes komen vrijwel overeen met mijn Accu-Check Mobile metingen én mijn bloedsuikergevoel. Inderdaad is de trend die de FSL aangeeft een zeer bruikbaar en nuttig gegeven. Alleen al bij het autorijden een genot. Geen stops meer elk uur om bloedsuiker te meten. Onmiddellijk met ja/ nee dextro’s te corrigeren.Doordat de trend gegeven wordt is voortijdig ingrijpen mogelijk. Géén verassingen meer van te lage bloedsuikerspiegel! Ook het data-verwerkingsprogramma is uitmuntend. Nu pas zijn correcties van insuline en voedsel op basis van trends over lange periodes mogelijk. Vroeger waren het slechts vermoedens en werden er door de diabeet zelf of de behandelaar varanderingen aangebracht op een zeer dunne basis van gegevens. Vaak vielen die nog verkeerd uit ook.
De reproduceerbaarheid van de FSL is hoog is mij gebleken. Daardoor is de afwijking in de meetwaarde onbelangrijk geworden. Zo blijkt dat een FSL waarde bij mij van 3,5 een Accu Chech Mobile waarde van 4,3 te zijn. Het waardevolle gegeven is en moet zijn, het is te laag en actie ondernemen!
Omdat de FSL niet vergoed wordt is mij een continu gebruik te kostbaar. Nu gebruik ik de FSL enkel in lange tijden van huis wanneer de normale dagelijkse omstandigheden zeer wisselend zijn; diabetes zorgeloze vakantie!Hopelijk komt er nog een FSL die een bluetooth verbinding van enkele meters heeft met de scanner. Dan is ook een bewaking op hypo’s in de nacht een mogelijkheid; wekkersignaal bij waarde 4,5!
Kortom een en al lof voor dit product!
Wim Dietz.-
Dat de FSL valse hypo’s geef als je er bijv. op ligt, is een bekend probleem. Ikzelf heb het ook regelmatig. Op een of andere manier zit er dan teveel druk op de sensor waardoor hij niet goed kan meten. Waarschijnlijk druk je dan je onderhuidse vocht weg, en dat is juist waar de FSL zijn waardes uit haalt. De druk eraf halen en even bewegen is meestal genoeg om de hypo te laten verwijnen.
-