Home Forums Hulpmiddelen Freestyle Libre geeft bij mij ALTIJD een hogere waarde aan dan een vingerprik

Freestyle Libre geeft bij mij ALTIJD een hogere waarde aan dan een vingerprik

Sinds afgelopen maandag heb ik de Freestyle Libre in gebruik. Wat mij opvalt is dat de Freestyle Libre ALTIJD een hogere waarde aangeeft (1 à 2 mmoll) dan een vingerprik, zowel met stijgende als met dalende glucose-waardes. Als de sensor bv. 10 aangeeft met een pijl naar boven dan zit ik met de vingerprik op 8,5 of 9. Meer mensen die dit herkennen? Ik weet wat het verschil tussen die 2 is (sensor meet vocht, vingerprik meet bloed), maar wat ik ervan begrepen heb is dat de waarde vh bloed altijd iets voorloopt op de waarde vh vocht. Dus bij een stijgende bloedsuiker zou de waarde van de sensor toch LAGER moeten zijn dan de waarde van een vingerprik? Als de waarde van de sensor een STIJGENDE lijn aangeeft en hoger is dan de waarde van de vingerprik klopt de waarde van de sensor dus gewoon niet lijkt me?

 • Klopt is bij mij ook zo.

  Ik gebruik een MiaoMiao en dan xDrip+ erbij. Nu zijn de waarden zeer dicht bij elkaar

  • Liv1

  Het punt is: wie zegt dat je meter klopt….. er mag 15% afwijking tussen meters zitten.
  Dus wellicht als je met een andere meter test, zit die dichter bij je sensor.

  Je kan dit eigenlijk het beste testen op momenten dat er weinig invloed van eten / insuline is op stijging/daling. Dus als de sensor -> aangeeft en bijv. vlak voor een maaltijd en je niet 1-2 uur ervoor een tussendoortje met veel kh hebt gegeten.
  Bij mij zit er dan weinig afwijking tussen de sensor en meter, vaak maar tienden verschil.

 • Hoi
  Heb de eerste tijd de Freestyle libre smartphone en vingerprik gebruikt om een goed
  inzicht te krijgen, nuchter zit er geen verschil in,in loop van de dag is een beetje
  verschil, komt ook dat Freestyle libre 20 a 30 min achterloopt.

  • Chaim

  Ik heb de FSL nu sinds vrijdag. En volgens die meter heb ik meer hypo’s dan me lief is en zit ik veel lager dan ik met de vingerprik mat.
  Dan geeft de sensor aan dat ik 3.2 mmol/l heb en de vingerprik 5.3 mmol/l. Dat is nogal een verschil. Bij 3.2 moet ik maatregelen nemen, bij 5.3 niet.
  Ik vertrouw er dan maar op dat ik het voel als die 3.2 correct is.
  Normaal is dat wel zo.

  Ik zit ook veel lager met de sensor dan ik met het prikken zat. Wat ik zie in de trend is dat er niet al te grote schommelingen in zitten. Daar vertrouw ik dan maar op.

  Ik vraag me af of het zo is als met verschillende weegschalen.
  Op je eigen weegschaal schommel je tussen de 70 en de 73 kilo en bij de diabetesverpleegkundige weeg je opeens 75 kilo. Ik denk dat het erom gaat of er de volgende keer een significant verschil in gewicht is en dat het minder belangrijk is of het nu 73 of 75 is. Als het de volgende keer dan ook maar 73 of 75 is.

  Met wel of geen hypo is dat natuurlijk anders.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.