Home Forums Behandelaren Freestyle Libre met smarwatch (Sony smartwatch 3)

Freestyle Libre met smarwatch (Sony smartwatch 3)

Beste leden

Ik ben nieuw op dit forum maar ik wou dit even delen met lotgenoten. Omdat ik niet kan leven met het overbodig omslachtig systeem van Freestyle Libre en het niet kon begrijpen waarom ze geen systeem met een smartwatch maakten heb ik het zelf opgelost. De fabrikant van de app Glimp heeft een extensie app voor een aangepaste Sony smartwatch 3(rooten, etc..) die nog niet officieel uit is. Voor die aanpassing is er een heel goede handleiding maar toch is er enige technische handigheid nodig. De reden dat er een aanpassing nodig is, is omdat Google de mogelijkheid om NFC chip te gebruiken op dit moment beperkt tot eigen producten en dit moet gekraakt worden. De software voor die kraak bestaat voorlopig enkel voor de Sony smartwatch 3.

meten met smartwatch

Met vriendelijke groet
Sander Loones

  • Pedro

  Hoezo overbodig omslachtig, het is een kwestie van aanzetten en scannen. Dit lijkt mij minder omslachtig dan een smartwatch kraken. Dat jij het leuk vindt omdat het kan daar kan ik mij iets bij voorstellen, dat heb ik zelf namelijk ook wel maar scannen met de FSL omslachtig? Nee.

 • Beste

  Zoals Freestyle het aanbiedt is het sowieso veel minder omslachtig dan wat het was. Ik vind het overbodig omslachtig omdat je telkens een extra bakje nodig hebt die je kunt kwijt spelen. Voor België bestaat er overigens nog geen officiële app voor de smartphone. Daarnaast kan je met die smartwatch heel eenvoudig zonder ook maar op één knop te moeten induwen even bij de sensor passeren en scannen. Het vorige is een voordeel bij autorijden, sporten,… Tijdens het sporten heeft zo’n horloge ook nog andere voordelen.

  Ik heb het over ‘overbodig’ omslachtig, als in, dat hadden ze beter kunnen doen in 2016 want de technologie is er en is open-source.

  ps. De smartwatch heb ik in een uurtje gekraakt.

 • Beste Sander,

  Bedankt voor je post en ik ben het volledig met je eens. Ik word gek van alle toeters en bellen die ik dagelijks moet meesleuren en een bakje minder is idd een enorme plus. In 2017 vind ik ook dat het stukje technologie dat abott meeleverd ondermaats is. Lijkt op technolgie van de eerste Gameboys uit de 90s.

  Even extra ter info: kan de smart watch sony3 alleenstaand werken of mij deze gekoppeld zijn aan een smartphone?

  Alvast bedankt

  Mvg

 • Hoi,

  Ik begrijp jullie frustratie niet helemaal, de app installeer je in 4 minuten op je telefoon, die heb je altijd bij je denk? Je hebt de reader van FSL niet meer nodig.

  Waarom dan alsnog een extra apparaat als een smart watch hanteren/meenemen?

  Gr

  • Jessy

  Heb inmiddels ook een sony smartwatch 3. Kan iemand mij vertellen hoe de waarde in mmol/l te krijgen? Voor glimp op de smartphone geen probleem, maar op de smartwatch blijft ie op mg/dl staan.
  Mvg Jessy

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.