Home Forums Behandelaren FreeStyle libre sensor pijn in arm met uitstraling in de hand.

FreeStyle libre sensor pijn in arm met uitstraling in de hand.

Zijn er mensen die ook een gevoelige arm met af en toe pijn in de hand
Ik heb de sensor nu 24 uur op/in maar ik vind het eerder een vervelend iets dan dat ik blij word.
Zoek mensen met dezelfde ervaring om te kijken of ik door moet zetten of verwijderen
Hartelijk dank voor de reacties

 • Ik heb dit de eerste keer gehad dat ik de FSL gebruikte. Ik had blijkbaar in een spier geprikt, en dat gaf een paar dagen een zeurend, beurs gevoel. Normaal gesproken zou het na een paar dagen moeten wegtrekken.
  Ik zou de sensor dus lekker laten zitten, tenzij je er echt teveel last van hebt natuurlijk. Succes!

  • Roelie

  Herkenbaar! Inmiddels heb ik de 3e sensor in gebruik en vanaf het begin pijn in de betreffende arm en schouder (niet in hand); lijkt op flinke, zeurende spierpijn. Pijn trekt niet weg. Last weegt voor mij echter nog niet op tegen de lusten van ’t apparaat… Voorlopig ga ik er wel mee door. Misschien gaat het t.z.t. over? Sterkte Mic!
  vr.groet, Roelie

  • cardu

  Ik heb geen uitstraling naar de hand, maar af en toe gewoon pijn in mijn armen. Ook daar waar geen sensor zit. Ik vraag me af of door het herhaaldelijk inbrengen van een sensor in de arm je een soort verstoring en dus last van het bindweefsel in je armen kunt krijgen. NB ik draag een sensor al sinds 2015, dus nu 4+ jaar).

  Is er iets bekend over langetermijn effecten van het dragen van een sensor?

  • suzyQ

  Hallo, ik heb dit probleem ook. De ene keer krijg ik (ongeveer 12 uur na plaatsing sensor) pijn in m’n nek, de andere keer m’n arm. Deze pijn wordt steeds erger, totdat het niet meer te doen is. De sensor moet er dus af, daarna gaat het langzaam weer beter. Ik weet dat doet eerste bericht over dit onderwerp uit 2017 komt en ik vroeg me af of 1 van jullie al een oplossing hiervoor heeft? Alvast bedankt voor jullie reactie.

 • Hier ook last van de arm. Het Lijkt wel of er ’n spiertje is geraakt. Dus de sensor er maar vanaf gehaald en even op de vingerprik.

  • daven

  ja moet zeggen ik heb ook wel last van spierpijn in de buurt waar de sensor zat ,ben benieuwd of ik strakjes ook last krijg bij de andere arm .😜
  Het is niet van dien aard ,dat ik er iets voor moet slikken maar is wel toevallig dat er meer mensen zijn die daar last van hebben !😲
  Maar aangezien ik het zelf moet betalen ,laat ik het mooi zitten .🤣🤣🤣

  • daven

  Spierpijn is idd wisselend aanwezig ,van licht tot matige pijn tijdens bewegen arm .
  Sensor is er van gisteren uit ,dus ik ga er vanuit dat het binnen een paar dagen over is ?
  Is al langer dat ik last had van spierpijn sinds die sensor in mijn arm zat (re). Pijn kan idd wisselen van plaats (meestal in de buurt waar de sensor zat of hoger meer naar mijn nek )
  Heb net een tablet d ribose genomen (schijnt ook goed voor spierherstel te zijn ) kijken of het proces wat kan worden versneld ! Dit is ook een suiker ,maar schijnt geen invloed te hebben op de bloesuikers ,zal het eerder verlagen !😉 Hoop niet dat ik hierdoor uit ketose vlieg ,maar het zij dan maar zo .(maar denk het niet van 1 tabletje ) Het heeft geen invloed op de bloedsuikers en dat is het voornaamste ! Het is niet dat ik dood ga van de pijn ,maar het is gewoon irritante pijn en de mate van hevigheid verschilt .😜 Gelukkig heb ik li nog geen last ervan .👊 Wel raar je kunt er niet veel over terugvinden op het web !
  Of jij hebt idd net op een verkeerde plek geprikt of het lichaam moet er aan wennen ,vreemd is het wel!🤔

 • Ik heb nu mijn 2de sensor na 1 dag uit gedaan zo veel pijn in mijn arm dat ik het niet meer kan houden net of hij in voortdurende kramp zit van duim tot schouder heb gebeld schijnt toch wel voor te komen nnu maar afwachten tot ook deze pijn overig is na een goede week

   • daven

   Blijft toch vreemd ,heb je ook last van tintelingen pink en een doof gevoel ?
   Ik heb nog steeds wisselend last na dikke maand !
   Li heb ik nergens last van ,dus zet nu de sensor steeds links .😉
   Bij mij lijkt het wel op een zenuwbeknelling ,brace en als het echt niet te houden is pak een een sterke pijnstiller, dat helpt wel !
   ben benieuwd of de pijn wegtrek bij jou .😉

   Wil niet beweren dat het van de sensor komt ,kan ook aan mijn slaaphouding liggen (en diabetes kan ook meespelen )

 • Vervelend.

  Ik heb wel eens gehoord van mensen dat ze de sensor op een heel andere plek dragen, op onderrug bijvoorbeeld. Je kunt her eens over hebben met de diabetes verpleegkundige.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.