Home Forums Verzekering en vergoeding Freestyle Libre sensor

 • Freek

Freestyle Libre sensor

Sinds bijna 2 jaar gebruik ik deze sensor, tot volle tevredenheid
Ohra ook dit jaar gevraagd over vergoeding, maar antwoord is elk jaar hetzelfde

Hartelijk dank voor uw e-mail. U wilt weten of wij komend jaar de Abbott Freestyle Libre sensor vergoeden. Goed dat u deze vraag stelt. In deze e-mail informeren wij u hierover.

De onderzoeken naar de Abbott Freestyle Libre sensor (FLS) zijn nog niet voltooid. Daarom vergoeden wij de FSL nog niet. Zijn de onderzoeken voltooid? En is er voldoende bewezen dat de FSL werkt? Dan gaan wij kijken of we de FSL in de toekomst vergoeden. En onder welke voorwaarden wij dit vergoeden. Momenteel is nog niet bekend wanneer dit zal zijn.

Sterkte met de behandeling van uw diabetes.

Indien ik ergens mee kan helpen om extra druk te zetten op de zorgverkeraars, dan help ik graag

Freek Segers

 • Dank je wel voor je aanbod Freek! Heel logisch dat je dit zegt, wij vinden ook dat het veel te langzaam gaat.

  Groeten Moderator

  P.S. Je kunt DVN wel helpen in onze strijd voor vergoeding (wij zetten in op vergoeding van de FSL vanuit de basisverzekering) door lid te worden of blijven. Als we meer leden hebben, wordt onze achterban (nog) serieuzer genomen bij alle gesprekken.

 • Vorige week is er in de Kamer een motie van PvdA { hr Bouwmeester} ingediend: t.a.v. keuzevrijheid voor diabeten om zelf te bepalen op welke wijze je je bloedsuikers meet. Deze motie is aangenomen . Nu is Mevr Schippers aan zet om deze motie uit te laten voeren, hopenlijk gaat ze snel tot actie over. Van de Geschillencommissie (na de bezwaren van afwijzing ) heb ik op dit moment nog niets gehoord.

 • Freek
  Zie mijn inzending van 11/2/2017

  • BasvL

  Beste fsl medegebruikers,
  Sinds november gebruik ik de fsl. Eerst als proef maar als je die hebzt doorstaan dan wil je niet meer zonder. Wat een bak aan goede info geeft die. Mijn hbaic is al gezakt van 11 naar 8 dat heeft nog geen ander apparaat of specialist voor elkaar gekregen in de ruim 25 dat ik nu diabetes heb. Ik hoop nu dat mijn structurele klachten in ieder geval niet erger worden en zelf zullen verminderen.
  Voorbeeld van het gemak van de fsl is dat je bijvoorbeeld tijdens het skien wat ik afgelopen week weer heb gedaan gewoo even in de lift kan meten en ’s nachts even de scanner langs de sensor halen. Tijdens besprekingen gebruik ik hem ook en niemand heeft iets in de gaten.
  Qua sporten sauna e.d. Is het ook geen probleem tot nog toe.

  Er is 1 probeert dat is de verzekering die niet niet wilt bewegen. Ook als je vraagt als ik de strips stop zet kan dat dan worden gecompenseerd met de sensor. Antw: nee ondanks dat dit voor mij de eerste goede vooruitgang is in vele jaren.

  Vraag
  – hebben anderen ervaringen met verzekeringen die wel positief zijn.
  – Moet ik mijn strips blijven bestellen of moet ik de zorg gaan sponsoren door de sensorenczelf te betalen ( ik blijf ze gebruiken en verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik ze kan betalen maar ik vind het vreselijk voor mensen die niet incident omstandigheden zitten in dit welvarende land) en ook strips bestellen zonder ze te gebruiken behalve af en toe een check.

  Groet BvL.

  • reactie voor BasvL
   gerard loeffen schrijft 5 maart 2017
   Helemaal mee eens. Ben nog steeds in de strijd met de VGZ voor vergoeding en ben niet van plan dit op te geven.
   Inmiddels ben ik na een half jaar gestreden te hebben bij de Geschillencommissie beland , maar ook bij dit orgaan duurt alle
   overleg eindeloos lang,
   Ze zeggen steeds dat ik geduld moet hebben, ondanks dat er voldoende bewijs is t.a.v. de Wetenschap en ook in de Praktijk blijkt de FSL uitstekend te voldoen. Ze beseffen niet dat nu al meer dan 3000 gebruikers nu elke 14 dagen 120 euro kwijt zijn aan het gebruik van de FSL.
   ( dat is maar liefst 360 000, per maand )
   Blijf protesteren bij jouw verzekering en ga in beroep bij afwijzen.
   Sportieve groeten

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.